Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie z cylku ulubionych - opinie o Clio

Featured Replies

Napisano

Panie i Pany - mojej serce.gif czas zakupić auto. Moj wybór padł na Clio - II chyba po 2 liftingu (ciemne światła z przodu). Silnik - 1.5dci.

Co Wy na to - czego się wystrzegać, Jaki koszty rozrządu, typowe usterki ( np jak wytrzymuje turbinka) czy być może lepiej model ciut starszy ale z silnikiem 1.9.

Aha - wersja 5 drzwi + klima

Wdzięczny z góry za pomoc

20.GIF

Napisano

> Panie i Pany - mojej czas zakupić auto. Moj wybór padł na Clio - II

> chyba po 2 liftingu (ciemne światła z przodu). Silnik - 1.5dci.

> Co Wy na to - czego się wystrzegać, Jaki koszty rozrządu, typowe

> usterki ( np jak wytrzymuje turbinka) czy być może lepiej model

> ciut starszy ale z silnikiem 1.9.

> Aha - wersja 5 drzwi + klima

> Wdzięczny z góry za pomoc

Jeżdżę taką cliówką z 2003 roku, tyle, że w benzynie. Zacne autko. Nie ma się co w nim sypać (mało elektroniki). Od ponad roku tylko części eksploatacyjne. Co do diesla (1.5 dci) to ludzie niby chwalą ponieważ mało pali, ale z drugiej strony strasznie czuły na jakość paliwa. Jeśli zalejesz słabe jakościowo to mogą wtryski bardzo szybko polecieć, a wymiana do dosyć spory wydatek. 1.9 z kolei to straszna generacja silnika i ten nie powinien wybrzydzać na jakość wlanego paliwa. Tyle, że 1.9 to tylko przed faceliftem (niezbyt fajnie ten clijacz wygląda).

Zajrzyj tutaj: KRC - Klub Renault Clio. Kopalnia wiedzy.

• 1 miesiąc później...
Napisano

.

> Zajrzyj tutaj: KRC - Klub Renault Clio. Kopalnia wiedzy.

Forum nie działa frown.gif Czy ktos wie kiedy ruszy?

Napisano

> .

> Forum nie działa Czy ktos wie kiedy ruszy?

nie dziala od piatku ale podejzewam ze jutro bedzie wszystko si...

PS. Clio to stosunkowo malo awaryjny samochod (zwlasza z silnikami benzynowymi) - remonty zawieszenia nie sa czestsze niz w innych autach tej klasy

Elektryka czasem zawodzi ale sa to awarie typu zasniedzialych stykow itp.

Kupujac desel'a zwlasza 1.5 (super silnik pod wzgledem spalania 4-6 l/100km) trzeba uwazac na jego stan (wtryski turbinka) czesto zdaza sie ze sa zajezdzone i wymagaja remontu. Zwaszcza teraz jest zatrzesienie sprowadzonych zajechanych deselkow

Jesli jest dbany (osczedzana turbinka, paliwo dobrej jakosci) to wykrecaja bezawaryjnie przebiegi 250 tys km

Musisz uwazac na powypadkowe egzemplaże - mozna je poznac po mieszance fazy 1,2 i 3

pozdroweinia

Napisano

Dzieki. Szukam inforamcji n/t auta - ktore juz ktos na byl. Jest to 1.9dti. Podobno wersja 100km /a z tego co sie dokopalem to 98km tak?/. Jest to clio II faza 1. Brak klimy - jak na 100 konna wersje to dziwne... Znalalem instrukcje ale tylko dla wersji faza 2 PL... czekam az forum ruszy co by wiecej poczytac. Auto przybylo z francji. 130kkm z 2001 - ciut imho malo. Zobaczymy co z tego bedzie...

Napisano

> Dzieki. Szukam inforamcji n/t auta - ktore juz ktos na byl. Jest to

> 1.9dti. Podobno wersja 100km /a z tego co sie dokopalem to 98km

> tak?/. Jest to clio II faza 1. Brak klimy - jak na 100 konna

> wersje to dziwne... Znalalem instrukcje ale tylko dla wersji

> faza 2 PL... czekam az forum ruszy co by wiecej poczytac. Auto

> przybylo z francji. 130kkm z 2001 - ciut imho malo. Zobaczymy co

> z tego bedzie...

Ja na twoim miejscu szukałbym jednak Phase2. Koszt zakupu niewiele większy, a auto zdercydowanie inne.

Lepiej wyposażone, lepsze materiały, dużo poprawek konstrukcyjnych, lepsze silniki diesel'a (po 2002 roku), dużo mniejsza awaryjność...

Napisano

> Ja na twoim miejscu szukałbym jednak Phase2.

Auto kupila sobie pewna znajoma mi osoba i niestety jako delikatnego/malego rozbitka.... bez konsulatacji ehhh. Ale mam powazne pytanie bo patrze ja tam na bagnet a tam sucho... i pytanie czy bagnet sie zlamał czy faktycznie jest za malo oleju - komunikat po przekreceniu kluczyka jest 'oil ok'... Generalnie na tej miarce nie wiele widac - nie ma jasnego punktu gdzie max a gdzie min. Ile cm powinine miec ten bagnet? Elektornice nie wierze bo moze ktos przy tym grzebał....

Dwa - nie mozna odkrecic wlewu plynu wspomagania. ?Jak by ktos to skleił....

Trzy - jak sie zmienia zarowke swiatel p.mgielnych przednich? Wykrecic lampe czy od spodu?

Napisano

> W standardzie 4 poduszki, ABS, wspomaganie, alektryka szyb i zamków

abs jest, elektryka zamkow, szyb i lusterek tez... to mozliwe w fazie 1?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.