Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie amory kupic do kjs??

Featured Replies

Napisano

Jakie kupic amory i jak z cenami jest? Apex, Bilstein jest cos jeszcze w miare dobrego i nie za miliony? smile.gif

Napisano

> Jakie kupic amory i jak z cenami jest? Apex, Bilstein jest cos

> jeszcze w miare dobrego i nie za miliony?

ile masz na to kasy

gro osob poleca kyb exel g

Napisano

panie bilstein na grubej rurze.jedyne sensowne wyjscie zadne kyb czy pucharówki

na dziurawych kjsach najlepsze wyjscie

Napisano

Bilstein B6

Napisano

Jeśli masz hajs, to B6, jesli nie masz to poczekaj, odkładaj kase i kup B6... mozes zkupić KYB EXcel G albo Ultra SR są dobre na początek, ale po czasei dojedziesz do wniosku, ze trzeba zainwestować w B6.. a naprawde warto..

Napisano

> ile masz na to kasy

> gro osob poleca kyb exel g

a wiesz może jak z ich twardością jest?

Napisano

> a wiesz może jak z ich twardością jest?

ciut twardsze niz seria doslownie odrobine

Napisano

> ciut twardsze niz seria doslownie odrobine

spoko, dzięki, chyba tego szukam do siebie smile.gif

Napisano

Koni ok.gif Jeśli nie ma w planach mega wyrypu - płaskie git (+ to szybka regulacja siły tłumienia), ale to ciągle cienka sztyca.

Bil B6 czy też przy rezerwie kasy B8 - i spokój na każdej nawierzchni i spokojne serwisowanie.

Napisano

bierz B6 ok.gif

Napisano

Ktoś się może orientuje jakie mniej więcej ceny teraz są na B6??? Gdzie dostanę to w najlepszej cenie???

Napisano

> Ktoś się może orientuje jakie mniej więcej ceny teraz są na B6???

> Gdzie dostanę to w najlepszej cenie???

Wątek o bilach pojawia się co chwilę, szukajka i jazda.

TYLKO B6 na KJSy, innego wyjścia nie ma. zwrócą się po jednym sezonie startów (bo po prostu nie trzeba będzie ich wymieniać).

Najtaniej chyba w firmie bemer http://www.bilstein.net.pl/

Oficjalny przedstawiciel, mają siedzibę w stolicy (można śmiało brać na fakturkę to jeszcze odchodzi vat i wtedy komplet to jakieś 1300-1400zł)

Napisano

A powiedz mi koyotee czy to prawda ze przy normlanej czasem szybszej jezdzie te amorki podobno przezywaja nasze auta palacz.gif to prawda

Napisano

> A powiedz mi koyotee czy to prawda ze przy normlanej czasem szybszej

> jezdzie te amorki podobno przezywaja nasze auta to prawda

Nie wiem, raczej w to wątpię, bardzo rzadko trafiają się używki. Wytrzymują na prawdę dużo ale też da się je pokrzywić (mocna hopa, krawężnik przy dużej prędkości. My dzisiaj, w bardzo inteligentny sposób zakończyliśmy rajd składając tylne koło. bardziej martwiliśmy się o to czy się belka nie przesunęła na mocowaniach niż o kondycję B6 (wyglądają jak nowe wink.gif )

Ma ktoś może lewy tylny wahacz... przydałby się przed następnym rajdem bo na 3 kołach kiepskie czasy się kręci... blagam.gif

Napisano

Kurde tylko jest ten problem ze ja mam zawieszke 60/40 i trza bedzie do zerkpolu oddac przod, bo tylnie amory wytrzymaja -40 -50?? i bardzo twarde te bile sa??

Napisano

> Kurde tylko jest ten problem ze ja mam zawieszke 60/40 i trza bedzie

> do zerkpolu oddac przod, bo tylnie amory wytrzymaja -40 -50?? i

> bardzo twarde te bile sa??

Na pewno twardsze niż seria. Ale jeździłem też na Wierzbickim i springach Eibacha -55 i powiem szczerze tam można było stracić kilka kręgów przy podbiciach na szutrze. Na B6 auto jedzie dużo płynniej, łagodniej, lepiej wybiera nierówności niż seria!!! ale nie przechyla się na winklach. I coś do czego trudno się przyzwyczaić: przy odejściu z zakrętu na mocno dokręconej dwójce nie zrywa przyczepności i nie mieli kołami. dużo zależy też od sprężyn z jakimi je zgrasz. obniżenie 40mm wytrzymują spokojnie, do sportu raczej się nie stosuje niższych sprężyn niż -50 i właśnie z takimi springami radziłbym ci je założyć jeśli chcesz mieć za...iste prowadzenie. Tylko trzeba się przyzwyczaić. Bo na prawdę jeździ się na nich na początku dziwnie, ale jak zrobisz kilk-kilkadziesiąt kilometrów to pokochasz trudne zakręty.

Napisano

Ja mam springa 60/40 i mowia ludzie ze obniczenia 60 nie wytrzymie ten amor cool.gif

Napisano

> Ja mam springa 60/40 i mowia ludzie ze obniczenia 60 nie wytrzymie

> ten amor

Jak rozmawiałem z przedstawicielem, to powiedział mi, że to amor do seryjnych sprężyn więc przy użytkowaniu z obniżonymi nie uwzględniają reklamacji... dodał też później, że reklamacje na te amorki to rzadkość wink.gif. I zapytał od razu czy będziemy tego użuwać w KJS. Możliwe, że wytrzymują -60 ale do takiego obniżenia w sporcie już się gwintuje B6 i problem z głowy.

Napisano

> A powiedz mi koyotee czy to prawda ze przy normlanej czasem szybszej

> jezdzie te amorki podobno przezywaja nasze auta to prawda

prawda palacz.gif

Napisano

> a co powiecie o bli b4|?

Bilstein B4 to tylko zamiennik serii, nie polecam, u mnie umarły po 30000km...

Natomiast B6 jest naprawdę świetny

Napisano

Chlopaku a powiedz ile gwintowanie B6, i wtedy trza by zapodaj jakies springi od gwintu

Napisano

> Chlopaku a powiedz ile gwintowanie B6, i wtedy trza by zapodaj jakies

> springi od gwintu

Pisalo gdzies na forum ile zerkopol bierze za zrobienie gwintu. Gwint masz na zwyklym talerzyku i normalnego springa mozesz zapodac.

Mozesz tez chyba zrobic gwinta na waskiej sprezynie.

Napisano

> KYB EXcel G albo Ultra SR są dobre na

> początek, ale po czasei dojedziesz do wniosku, ze trzeba

> zainwestować w B6.. a naprawde warto..

a te KYB do seryjnego zawieszenia sie nadaja?

Napisano

> a te KYB do seryjnego zawieszenia sie nadaja?

nadają się, nawet bardzo, ale ultra sr to już przerost formy nad treścią.

Napisano

> nadają się, nawet bardzo, ale ultra sr to już przerost formy nad

> treścią.

dlaczego przerost?

a AGX? to takie cos jak Koni Sport?

Napisano

> dlaczego przerost?

> a AGX? to takie cos jak Koni Sport?

UltraSR jest w niewiele tańśzy od B6, jednak jest dalej na cienkim tłoczysku i jest nierozbieralny.. tak naprawde jest to zamiennik serii o troche twardszej charakterystyce, Wuniek je upala w swoim, wiec jego należało by popytać.. ale odpowie pewnie, ze owszem są bardzo fajne, ale B6 to jednak B6.. zreszta po przejażdżce ze mna na jakimś RS stwierdził ze musi mieć B6..

ExcelG są do codziennej jazdy sa super, ja je miałem przez 2 lata i nie narzekałem.. na codzień troszke twardsze, fajnie wybierają, przy szybkiej jeździe równeiz bardzo dobrze sie spisują.. naprawde je polecam, stosunek cena/jakość chyba najlepsze..są droższe od innych ale warto..

Napisano

Przerobienie B6 na Gwint to koszt w Zerkopolu z tego co pamiętam to 300/szt...

Napisano

Jak ches zpod spring -60 to zamiast B6 kup B8, jest krótszy od B6 o 2 cm... sie nada jak znalazł.. tylko na takim zawiasie sobie pancerną płyte pod silnik zrób... zlosnik.gif

Napisano

> UltraSR jest w niewiele tańśzy od B6, jednak jest dalej na cienkim

> tłoczysku i jest nierozbieralny.. tak naprawde jest to

> zamiennik serii o troche twardszej charakterystyce, Wuniek je

> upala w swoim, wiec jego należało by popytać.. ale odpowie

> pewnie, ze owszem są bardzo fajne, ale B6 to jednak B6.. zreszta

> po przejażdżce ze mna na jakimś RS stwierdził ze musi mieć B6..

> ExcelG są do codziennej jazdy sa super, ja je miałem przez 2 lata i

> nie narzekałem.. na codzień troszke twardsze, fajnie wybierają,

> przy szybkiej jeździe równeiz bardzo dobrze sie spisują..

> naprawde je polecam, stosunek cena/jakość chyba najlepsze..są

> droższe od innych ale warto..

KYB AGX z tego co widzialem tez sa na cienkim tloczysku, ale rekulowane i komplet <1200zl, a o Bile to gdzie Pytac? ale znowu od B6 buda sie rozpada.... a np od Koni Sport nie.... myslalem ze te AGXy to takie bardziej Koni Sport tylko by KYB. potrzebuje cos do jazdy na codzien do rodzinnego auta zlosnik.gif

Napisano

Na rozpadanie budy nie ma reguły...jak bedzie chciała to sie na wylanych monroe roleci... zlosnik.gif

Kup KYB Excel G, nei bedziesz zalował, ewnetulanie jak chesz bardziej sportowo to np na codzień fajny jest komplet Weitec`a..

A jak chcesz B6 to odezwij sie do osoby o nick`u Kuner....

EDIT:

a jak chcesz bardzo, to slyszałem plotke, ze w wawie jest do sprzedania komplet Ohnisa do SC... zlosnik.gif ale musiał bym sprzedac samochód, zeby go mieć... frown.gif

Napisano

> Na rozpadanie budy nie ma reguły...jak bedzie chciała to sie na

> wylanych monroe roleci...

> Kup KYB Excel G, nei bedziesz zalował, ewnetulanie jak chesz

> bardziej sportowo to np na codzień fajny jest komplet Weitec`a..

> A jak chcesz B6 to odezwij sie do osoby o nick`u Kuner....

sam niewiem co chce, ale napewno nie ma byc nizej! musi zostac seryjna wysokosc. do tego Kuner'a

> EDIT:

> a jak chcesz bardzo, to slyszałem plotke, ze w wawie jest do

> sprzedania komplet Ohnisa do SC... ale musiał bym sprzedac

> samochód, zeby go mieć...

to zdecydowanie nie do CC/SC ma byc

Napisano

> sam niewiem co chce, ale napewno nie ma byc nizej! musi zostac

> seryjna wysokosc. do tego Kuner'a

Tak ok.gif

Napisano

> KYB AGX z tego co widzialem tez sa na cienkim tloczysku, ale

> rekulowane i komplet

Pierwszy raz słyszę, żeby to od B6 rozpadała się buda... Buda to się na seryjnych gratach potrafi rozejść.

Tobie polecałbym Kayabę, bo B6 Ci ewidentnie niepotrzebny.

Napisano

> Pierwszy raz słyszę, żeby to od B6 rozpadała się buda... Buda to się

> na seryjnych gratach potrafi rozejść.

> Tobie polecałbym Kayabę, bo B6 Ci ewidentnie niepotrzebny.

ktora KYB Excel G Ultra SR czy AGX confused.gifzlosnik.gif

Napisano

> ktora KYB Excel G Ultra SR czy AGX

Exel G, tak jak Ci wcześniej Dexter pisał.

Napisano

Czemu pancerna plyte?? Nie jezdze w kajtkach tylko lans przez miasto biglaugh.gif

Napisano

Nawet wiem kto ma tego Ohlins'a do sprzedania smile.gif Taki Pan w dresie od zolto-niebieskiego sejka rajdowki hehe.gif

Napisano

1. od kiedy to przy B6 pęka buda?

2. do seryjnego dupowozu nie ma sensu dawać tak drogich amorków, kup excel-g i będzie ok

Napisano

> Czemu pancerna plyte?? Nie jezdze w kajtkach tylko lans przez miasto

Nie wiem gdzie większy wyryp, ja na codzień z seja płyty nie zdejmuje, codziennie o coś nią zapakuje na ulicy... na KJSach zadziej sie to zdarza... zlosnik.gif

• 9 miesięcy później...
Napisano

Odgrzebuje.

Czy KYB Excel G wydaja rowniez na kjsy, rsy jak jest sucho i przyczepnie, tak jak to bywa w lato? Czy autko nie przechyla sie niebezpiecznie w lukach? Dochodze do wniosku, ze albo Excel G albo B6. Innej alternatywy nie widze. Albo tanio i w miare dobrze, albo drogo i super dobrze.

Napisano

> Odgrzebuje.

> Czy KYB Excel G wydaja rowniez na kjsy, rsy jak jest sucho i

> przyczepnie, tak jak to bywa w lato? Czy autko nie przechyla sie

> niebezpiecznie w lukach? Dochodze do wniosku, ze albo Excel G

> albo B6. Innej alternatywy nie widze. Albo tanio i w miare

> dobrze, albo drogo i super dobrze.

Imho jak widzę jak to ludzie wożą, to nie wyda Ci to długo.

Jakby nie było Bilstein jest amorem który został od podstaw skonstruowany pod zupełnie inny charakter użytkowania, czego o Kayabie jako odmianie seryjnego rozwiązania powiedzieć nie można.

Jak to pisano kilkakrotnie wcześniej, ciułaj, oszczędzaj, powku***j się trochę ale kup już to B6.

Znając życie, będziesz żałował, że tak długo na to czekałeś.

Do dzieła i powodzenia waytogo.gif

Napisano

Wiesz chcialbym przede wszystkim zaczac jezdzic, a zawias mam taki, ze na pierwszym luku bedzie rolka przez dach smile.gif Poza tym wole zainwestowac na poczatku w trening i starty niz kupic na dzien dobry B6. No chyba, ze nie ma innego wyjscia. Chlopaki pisali o tych KYB seryjnych, tylko ze idzie lato i zastanawiam sie, czy sie to bujalo na wszystkie strony nie bedzie. Ale to i tak temat nastepnego miesiaca pewnie, bo narazie zanabylem poliuretany tylne.

Napisano

> Wiesz chcialbym przede wszystkim zaczac jezdzic, a zawias mam taki,

> ze na pierwszym luku bedzie rolka przez dach Poza tym wole

> zainwestowac na poczatku w trening i starty niz kupic na dzien

> dobry B6. No chyba, ze nie ma innego wyjscia. Chlopaki pisali o

> tych KYB seryjnych, tylko ze idzie lato i zastanawiam sie, czy

> sie to bujalo na wszystkie strony nie bedzie.

Heh, no to trzeba sie określić, czy auto ma być upalane czasem czy regularnie, oraz jak mocno.

Jakby nie było przykłady pokazują, że z każdego zawieszenia da się korzystać na co dzień, bo mamy tutaj w grupie kochanych wariatów wszelkie możliwie do wymyślenia konfiguracje. Wsio kwestia uporu lub przyzwyczajenia.

Jeżeli po testowałeś się już w warunkach bojowych to imho jak chcesz iść dalej to wybór pada na B6.

W sytuacji, jeśli auto na co dzień, itd, pasażerowie i takie tam... no to może amory na zamówienie jak Wierzbicki (choć on już chyba jak i Dziadek z Imielina dał sobie siana) albo Kayaba, na od czasu do czasu tu i tam raczej wyda.

Nie wiem jak Sachs się spisuje, ale jest do dostania hmm.gif

Napisano

Wierzbicki niestety juz nie dziala, autko sluzy na co dzien, jest dwu miejscowe, wiec komfort pasazerow odpada smile.gif Maluchem jezdzilem na co dzien na bilach i bylo calkiem przyzwoicie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.