Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam drodzy koledzy zauwazyłem ze od pewnego czasu mam problem z odpalaniem bravy na rozgrzanym silniku. jak go odpalam rano albo po dluzszym postaju to pali od pierszego cykniecia pyk i pali, a jak opdale pochodzi troche to juz musze go piłowac na rozruszniku mam brave 1.4 w lpg ale odpalanie mam z benzyny

Napisano

> Witam drodzy koledzy zauwazyłem ze od pewnego czasu mam problem z

> odpalaniem bravy na rozgrzanym silniku. jak go odpalam rano albo

> po dluzszym postaju to pali od pierszego cykniecia pyk i pali, a

> jak opdale pochodzi troche to juz musze go piłowac na

> rozruszniku mam brave 1.4 w lpg ale odpalanie mam z benzyny

Niedawno o tym było, odpalasz na resztkach gazu i benzynie. Spróbuj gasić na benzynie i sprawdź jak wtedy będzie odpalać. Moim zdaniem do gazownika trzeba jechać.

Napisano
  • Autor

MAM Pół BAKU BENZYNY VERVY 98. WIEC TO NIE RESZTA MI SIE WYDAJE ZE TO MOGA BYC SWIECE A MAM TAK ZE TYLKO ODPALAM Z BENZYNY.

Napisano

> MAM Pół BAKU BENZYNY VERVY 98. WIEC TO NIE RESZTA MI SIE WYDAJE ZE TO

> MOGA BYC SWIECE A MAM TAK ZE TYLKO ODPALAM Z BENZYNY.

Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie krzycz czerwona.gif

Napisano

> SKAD WYWNIOSKOWALES ZE KRZYCZE??

KRZYCZE

nie krzycze

widzisz różnicę? wink.gif

a co do twojego problemu.

chodzi nie o to ze masz mało benzyny w baku, ale o to, że gaszac silnik na gazie zostanie troche gazu w komorze spalania i nie zdąży wywietrzeć zanim znowu odpalisz silnik. A gaz zmieszany z benzyną w chwili rozruchu nie bardzo chce wybuchać i trzeba troche pokręcić rozrusznikiem zanim auto zaskoczy.

A żeby sprawdzic czy musisz sie udać do gazownika to masz zrobić teścik.

około minuty przed planowanym wyłączeniem silnika przełącz się na benzyne. jesli potem przy odpalaniu nie bedzie problemów znaczy ze gazownia do regulacji. teraz rozumiesz?

Napisano

Spróbuj zlokalizować przyczynę zacięcia się klawisza CAPS LOCK, jest po lewej stronie nad klawiszem Shift. smile.gif

Co do gaszenia na benzynie, popieram w całej rozciągłości. Przed zgaszeniem silnika przełaczyć, przegazować, pomaga skutecznie cool.gif

Napisano

Nie krzyczeć i nie spamować , proszę zachować porządek na forum nono.gifold.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ale chodzi mi o to co zrobic zeby było dobrze tak jak kiedys bez problemu palil cyk i chodzi a tak to jak bede tak pilowal go na rozruszniku to sie wkoncu rozrusznik rozwali moze ktos cos takiego mial

Napisano

> ale chodzi mi o to co zrobic zeby było dobrze tak jak kiedys bez

> problemu palil cyk i chodzi a tak to jak bede tak pilowal go na

> rozruszniku to sie wkoncu rozrusznik rozwali moze ktos cos

> takiego mial

no ja pier.....

toż każemy koledze zrobić test, żeby sie przekonać czy to wina gazu czy nie.

zgaś samochód na benzynie (a nie jak zwykle na gazie) i zobacz czy problem bedzie nadal występował.

wtedy nam napisz jakie wyniki testu, to bedzie duużo łatwiej znaleść przyczyne probemu

rozumiemy sie?

Napisano
  • Autor

e nie jarajcie sie zeby.GIF nie zlukałem wczesniejszych postow a wy zaraz macie jakies trzewiki luzik a co do mierzeja sam jestes pomiot 256kb/s hahah

Napisano

> ale chodzi mi o to co zrobic zeby było dobrze tak jak kiedys bez

> problemu palil cyk i chodzi a tak to jak bede tak pilowal go na

> rozruszniku to sie wkoncu rozrusznik rozwali moze ktos cos

> takiego mial

Postaraj się uważnie i ze zrozumieniem czytać odpowiedzi , które piszą koledzy na forum , a dopiero potem - jeśli nadal coś jest niejasne - pisz kolejne posty , nigdy odwrotnie .

Pamiętaj też , że stosowanie znaków interpunkcyjnych w decydującym stopniu wpływa na polepszenie zrozumiałości tekstu ...

Napisano

Ale oberwałem, a chciałem pomóc. Trzeba było kilkunastu postów by zrozumiał. screwy.gif

Napisano
  • Autor

nic to nie daje gaszenie na benzynie ale zauwazylem ze lepiej odpala jak sa całkowicie wyłaczone swiatła. bo wczesniej nie gasiłem bo jak przekrecam kluczyk zeby odpalic to same gasna i rozrusznik kreci na zgaszonych ale jak je całkowicie wyłacze to pali normalnie moze jakies kable od napiecia??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.