Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poduszka pod skrzynią biegów?

Featured Replies

Napisano

Nie mogę znaleźć w szukajce, a potrzebuję wymienić poduszkę pod skrzynią biegów w 700 (trzęsie przy ruszaniu). Czy dużo z tym roboty? i jak? 20.GIF

Napisano

Troszke gimnastyki ale spoko ok.gif

Napisano
  • Autor

thx, czyli "wyjoł, włożył"?

Napisano

> thx, czyli "wyjoł, włożył"?

Teoretycznie wyjął włożył, choć warto zamienić standardowe śruby ósemki z sześciokątnym łbem na imbusowe, bo napsujesz sobie krwi chcąc chwycić je do podłogi...

Napisano

Ja ostatnio zmieniałem w Uno 1.0 .Nie było źle,wskakujesz w kanał,silnik dzwigasz lewarkiem i dajesz,mi poszło gładko chociaz to juz 13 lat zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio zmieniałem w Uno 1.0 wskakujesz w

> kanał,silnik dzwigasz lewarkiem i dajesz.

A jak w CC? Skrzynię trzeba czymś wyprzeć, czy podwiązać, czy jak?

Chciałbym to dzisiaj zrobić, a jade na kanał do kolegi, nie chcę być zaskoczony.. 20.GIF

Napisano

> A jak w CC? Skrzynię trzeba czymś wyprzeć, czy podwiązać, czy jak?

> Chciałbym to dzisiaj zrobić, a jade na kanał do kolegi, nie chcę być

> zaskoczony..

Poduszki są od spodu wiec musisz dzwignąc.Ja pod skrzynie podłozyłem deske ktora zakrywała kanał,na to lewarek i ładnie poszło do gory:D poduche (przynajmniej u mnie) odkreca sie og rowy 2 srubami i 1 na dole.Z tego co pamietam to klucz 13,najlepiej nasadowy bo plaskim moze byc problem z dojsciem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki, nara 30.GIF

Napisano
  • Autor

> Troszke gimnastyki ale spoko

No dzięki za taką podpowiedź. Kilka godzin się z synem szarpaliśmy, a i tak skończyło się diaksem. Nie wiem po chol... brałem podnośnik, skoro problem był z opuszczeniem skrzyni. angryfire.gif

Napisano

to moze wystarczyło popuścic silnik na poduszkach smile.gif

Napisano

Bez kanału i odpowiednich kluczy zajeło mi to ok 1 godziny.

Napisano
  • Autor

> Bez kanału i odpowiednich kluczy zajeło mi to ok 1 godziny.

Thx za praktyczną i wyczerpującą poradę, może by tak kolega jakiś godzinny manual machnął? hehe.gif

Napisano

1. dorze mieć klucz grzechotke z krótką nasadą

2. dobrym pomysłem jest wymiana śrób na imbusowe(łatwiej wkrcić)

3. kanał dużo ułatwi sprawe(ja musiałem tarzać się po ziemi)

4. pod silnik możliwie blisko przedniego zderzaka po uniesieniu przodu(bądź jednej strony) podłożyłem klocek delikanie i ostrożnie opuściłem auto. Kołek zapierając o silnik spowodował wychylenie końca skrzyni biegów wraz z jarzmem trzymającym poduszke. Reszte chyba już wiadoma. Po wymianie poduszki postępujemy w odwrotnej kolejności.

5. Najważniejsze. Przy pracach z podniesionym autem pamiętać trzeba o zabezpieczeniu samochodu przed opadnięciem i przyciśnięciem.

6. Życze powodzenia i pozdrawiam 30.GIF

Zapomniałe przed oparciem silnika o kołek trza odkręcić poduszke od karoserji, bo inaczej się nie wychyli.

Napisano
  • Autor

Dziękuję, za poradę, na pewno przyda się następnemu robolowi wink.gif, u mnie po wymianie problem zniknął.

pzdr

• 5 miesięcy później...
Napisano

Odswieze temat - potrzebuje poduche pod skrzynie do scs.

Jak rozroznic, ktora jest oryginalna?:

http://moto.allegro.pl/item509707272_poduszka_silnika_srodkowa_fiat_seicento_1100.html

http://moto.allegro.pl/item511256869_poduszka_skrzyni_fiat_seicento_cinquecento_nowa.html

Na obu aukcjach napisali, ze oryginal, a nie chce kupowac jakiegos zamiennika, co sie wysra za chwile.

Napisano

> Na obu aukcjach napisali, ze oryginal, a nie chce kupowac jakiegos

> zamiennika, co sie wysra za chwile.

obydwie mogą być oryginalne. Po pierwsze zdięcia robione z odwrotnych stron a poza tym w SC i CC były inne poduszki, pasują zamiennie, ale w CC była jakaś bardziej wytrzymała.

Napisano

druga z fotki wyglada identycznie jaka ja mam a bralem z aso, cena tez podobna do tej za oryginal, z drugiej nie widze jednej fotki wiec nie powiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.