Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fota astry kombi gdy ma złożone fotele

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy ktoś z was posiada fote astry dwójki gdy ma złożone fotele. Pytam ponieważ u mnie z po złożeniu podłoga nie jest idealnie równa tzn. pojedyńcze siedzisko (ta mniejsza połowa) jest minimalnie niżej niż ta większa połowa.

Nie wiem czy u mnie jest coś nie tak czy TTTM.

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Z tego co pamiętam u mnie jest podobnie. Z tym, że różnica jest tak niewielka, że nigdy nie zawracałem sobie tym głowy.

pozdr

Napisano

> (ta mniejsza połowa) jest minimalnie

> niżej niż ta większa połowa.

Daj spokój, połowa to połowa, ani mniejsza ani większa.

Masz pewnie na myśli - mniejszą i większą część.

Napisano
  • Autor

> Daj spokój, połowa to połowa, ani mniejsza ani większa.

> Masz pewnie na myśli - mniejszą i większą część.

Tak mniejszą i większą część. A tak na marginesie dzisiaj pisać to dla mnie wyzwanie, ręce mi się latają jeszcze po wczorejszym piwo.gifnie wspomne o głowie. spineyes.gif

Napisano

> Z tego co pamiętam u mnie jest podobnie. Z tym, że różnica jest tak

> niewielka, że nigdy nie zawracałem sobie tym głowy.

> pozdr

Mam problem ze złożeniem oparcia w Astrze 2 kombi. Coś blokuje większą część oparcia w środkowej części. Mam zablokowany środkowy pas bezpieczeństwa czy to może być powodem. Jak to odblokować?

Pozdrawiam Piotr

Napisano

Prawdopodobnie zwijacz pasa zmienił położenie, zakres jego dopuszczalnych wartości przechyleń kątowych jest bardzo niewielki, wystarczy małe przesunięcie na obluzowanej śrubie i nie zdołasz wysunąć pasa. Trzeba by dostać się do mocowania zwijacza, popuścic śruby/śrubę i troche nim pomanewrować próbując przy tym wysuwać pas.

Napisano

> Prawdopodobnie zwijacz pasa zmienił położenie, zakres jego

> dopuszczalnych wartości przechyleń kątowych jest bardzo

> niewielki, wystarczy małe przesunięcie na obluzowanej śrubie i

> nie zdołasz wysunąć pasa. Trzeba by dostać się do mocowania

> zwijacza, popuścic śruby/śrubę i troche nim pomanewrować

> próbując przy tym wysuwać pas.

OK ale jest jeden problem. Pas wchodzi w oparcie wiec zwijacz chyba też gdzieś tam jest. Jak sie do niego dostać?

Napisano

Jeśli nie masz bezposredniego dostępu do zwijacza to sprobuj z wyczuciem wyciągać pas w różnych kierunkach. Jesli zwijacz zmienił w jakichś okolicznościach położenie, to jest nadzieja, ze został na tyle obluzowany, ze uda Ci się przy odrobinie czasu i zaparcia przywrócić jego neutralną pozycję przez takie właśnie delikatne szarpanie.

Jeśli to nie pomoze i żadna mądra głowa nic wiecej nie dopowie to pozostaje Ci rozebranie kanapy.

Napisano

Rozumiem że chodzi o TYLNE oparcia?

Tak na marginesie to u mnie obie części opuszczają się identycznie... Nie każdy zauważył może że po podniesieniu kanapy na jej spodzie są 2 haczyki które mają się zapierać na plastikowych oczkach w górze oparcia. Jeśli wszystko się na siebie pozakłada to podłoga bagażnika jest niemal idealnie płaska (przynamjniej u mnie)...

EDIT... Ups sora - nie przyuważyłem że chodzi o 'G'...

Napisano

> Daj spokój, połowa to połowa, ani mniejsza ani większa.

> Masz pewnie na myśli - mniejszą i większą część.

nie tłumacz... większa połowa i tak nie zrozumie rotfl.gif

Napisano

Witam. Wybacz, że się tu podłącze, ale pilnie szukam opini a widzę że masz w G 1,6 16V z gazem (na STAGU). JAk się to sprawuje? Bo muszę się dzisiaj zdecydować czy biorę taką czy 8V a koniecznie będę gazował. Wiem że to temat rzeka, ale czy twoim zdaniem są problemy z instalką?, czy ten silnik bierze olej, jakie spalanie gazu? NApisz parę słów, będę wdzieczny. Pozdrawiam

Napisano

> Mam zablokowany

> środkowy pas bezpieczeństwa czy to może być powodem. Jak to

> odblokować?

> Pozdrawiam Piotr

Miałem podobnie a przyczyną było nie dopięcie oparcia na zamek. Po prostu odchyl oparcie zobacz czy coś nie dostało się pomiędzy zamek i oparcie, a później dobrze zatrzaśnij aby oparcie doszło do końca.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Hmn W temacie powinienem napisać, że chodzi mi o rozłożone siedzienia smile.gif . No coż przy najbliższej okazji rozłoże te siedzenia i zrobię fote.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.