Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy blad poduszki powoduje...

Featured Replies

Napisano

....blad STOP ENGINE? Po wiosennych pozadkach i odkurzeniem pod fotelem zaczal pojawiac sie blad poduchy i czasem razem z nim STOP ENGINE. Blad poduchy to na pewno z poruszona kostka i brakiem styku.

Napisano

> ....blad STOP ENGINE? Po wiosennych pozadkach i odkurzeniem pod

> fotelem zaczal pojawiac sie blad poduchy i czasem razem z nim

> STOP ENGINE. Blad poduchy to na pewno z poruszona kostka i

> brakiem styku.

Komunkat STOP ENGINE powinien być poprzedzony informacją co jest nie tak i raczej to nie poduchy

Napisano

> ....blad STOP ENGINE? Po wiosennych pozadkach i odkurzeniem pod

> fotelem zaczal pojawiac sie blad poduchy i czasem razem z nim

> STOP ENGINE. Blad poduchy to na pewno z poruszona kostka i

> brakiem styku.

tak, to idzie w parze, u mnie przy błędzie poduszki jest również komunikat o zatrzymaniu silnika

Napisano

> tak, to idzie w parze, u mnie przy błędzie poduszki jest również

> komunikat o zatrzymaniu silnika

potwierdzam

Napisano
  • Autor

> tak, to idzie w parze, u mnie przy błędzie poduszki jest również

> komunikat o zatrzymaniu silnika

dziekowal. Po wylaczeniu poduszki bledy sie nie pojawiaja. Po wakacjach trzeba sie tym zajac.

Napisano

> dziekowal. Po wylaczeniu poduszki bledy sie nie pojawiaja. Po

> wakacjach trzeba sie tym zajac.

i to jest dziwne, błędy pojawiają się bez względu na położenie "stacyjki" od poduszki, zajmij się i pisz co zdziałałeś smile.gif

Napisano

> i to jest dziwne, błędy pojawiają się bez względu na położenie

> "stacyjki" od poduszki, zajmij się i pisz co zdziałałeś

A to nie te słynne kostki pod siedzeniami ??? Przeczyściłeś te styki ???

pzdr...

/kustosz

Napisano

> A to nie te słynne kostki pod siedzeniami ??? Przeczyściłeś te styki

> ???

kostki wywaliłem już dawno i na stałe polutowałem przewody

Napisano

> kostki wywaliłem już dawno i na stałe polutowałem przewody

Ja też wywaliłem kostki pod siedzeniami i polutowałem przewody.

Długo był spokój, ale tak gdzieś po pół roku błąd wrócił. Pojechałem do Fiata. Spec zaczął gmerać pod siedzeniem, że napewno źle polutowałem itp (nie chcę się przechwalać, ale robię z lutownicą jakieś 20 lat :-) ), no ale jak zobaczył kolejne warstwy koszulek termokurczliwych to sobie odpuścił.

Po godzinie znaleźli - też kostka tylko dalej, gdzieś już w głównej kolumnie, koło filtra przeciwpyłkowego. Popsikali i miało być na 100 lat, a było na jakieś 2 miesiące.

Moim zdaniem te kostki to jest jakaś kpina ze strony Fiata. To jest błąd projektowy - powinni wszystko powymieniać na inne kostki za darmo.

Oto dlaczego:

Mam zabytkowy aparat foto Canona, A70, naprawdę staruszek. Ostatnio przestał robić zdjęcia. Szybkie przeszukanie Googli i mam - prawdopodobnie odkleiła się wiązka przewodów od matrycy.

Dzwonię do serwisu Canona. A serwis na to: tak, faktycznie był taki problem z tym modelem i jeśli się potwierdzi, że to to, to naprawa będzie nieodpłatna mimo, że aparat jest 4 lata po gwarancji.

To się nazywa serwis. brawo.gif

Piotr.

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem te kostki to jest jakaś kpina ze strony Fiata. To jest

> błąd projektowy - powinni wszystko powymieniać na inne kostki za

> darmo.

nie tylko fiat ma problemy z tymi kotkami. W oplu astrze II mialem to samo. Chyba nie chca zrobic tego dobrze...

Napisano

Wszystkiemu są winni księgowi...

obcieli budżet na wink.gif pozłacanie wink.gif posrebrzanie styków i zostało cynowanie wink.gif ale tylko kilka mikronów wink.gif a i to pewnie wycieli wink.gif

Nic tylko kupić dobry preparat do styków i raz na kilka miesięcy za aplikowac gdzie trzeba

Napisano

Moim zdaniem te kostki to jest jakaś kpina ze strony Fiata. To jest

> błąd projektowy - powinni wszystko powymieniać na inne kostki za

> darmo.

witam. nie miał bym nic przeciwko temu ażeby wymienili za darmo kostki i nie tylko. mam swoją nie wiem czy do końca słuszną teorję w temacie failurów airbagów. miałem i ja z nimi niezły taniec. Pojawiały się one niespodziewanie i trzeba było likwidować je w ASO poprzez kompa serwisowego. Przyczyną wg. "fachmanów" były kostki itd. jakiś rok temu padła mi niespodziewanie centralka zawiadująca poduchami i trzeba było ją wymienić. Po wymianie failury zniknęły. Już nie przeszkadzają luźne kostki. Nic nie było przy nich grzebane a jednak wszystko się uspokoiło. Może to centralki Siemensa są wadliwe np. programowo? Zbyt "czułe" oprogramowanie powoduje takie "wyskoki" z poduchami. już centralki Boscha te od ABS i ESP zdiagnozowano jako wadliwe do pewnego okresu produkcji Stilo. O centralkach ABS to wiem napewno że tak było, a z centralkami poduszek tylko nieśmiało podejżewam że tak może być. Moja centralkata wymieniona jest z Września 2006r. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.