Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wytarty klakson na kierownicy astra II - pomocy :(

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

W związku z tym że w mojej asterce przetarł się z lewej strony przycisk od klaksonu i zwyczajnie zrobiła się dziura mam do was pytanie. Chciałbym to wymienić ale ten środek to cała poduszka powietrzna. Czy wiecie może czy samą poduszkę da się oddzielić od tej obudowy czarnej. Tak żeby można było kupić samą obudowę poduch i przełożyć ją. Bo po co mi druga poduszka jak swoją mam sprawną. Chyba że ktoś inaczej sobie z tym poradził. Pozatym może wiecie ile kosztuje i czy wogóle jest coś takiego jak ta obudowa poduszki ?. Zauważyłem na allegro zaślepki takich poduszek wiec stąd przyszło mi do głowy że może da się wymienić tylko tą obudowę. Fota w załączeniu

post-23360-1435249602514_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> to ładnie uzuwasz klaksonu ze przetarłes przycisk...

Nie to nie tak grinser006.gif , poprostu poprzedni właściciel albo miał łapska jak papier ścierny zlosnik.gif albo faktycznie lubił klakson grinser006.gif. Przebieg mam na 1000% autentyk więc szukam sposobu by poprawić estetykę tego bo już mi zaczyna na nerwy działaś ta dziura smile.gif

Napisano

Ja cie gościu trąbił na wszystko i na wszystkich. Jak ja kocham takich kierowców angryfire.gif

Napisano

a moze myslał ze tymi przyciskami bedzie zmieniał biegi biglaugh.gif...wiele prób i widac teraz efekt... wink.gif

Napisano
  • Autor

> a moze myslał ze tymi przyciskami bedzie zmieniał biegi ...wiele

> prób i widac teraz efekt...

Dobra panowie powiedzcie jak sobie teraz z tym poradzić, wiem najprościej znaleźć drugą poduchę ale to koszt 350-400zł frown.gif . Moja jest sprawna ale nie wiem czy tą górną zaślepkę z tymi przyciskami da się wymienić confused.gif i czy to można przełożyć do zaślepki poduchy czy coś specjalnego się kupuje ?

Napisano

Ja osobiście nie znam, nie wiem lub nie widzę innej skutecznej metody poza wymianą. Można spróbować udać się do tapicera i zapytać czy obciągnie ten element skóra, ale wtedy unieruchomi to skutecznie poduchę. Można próbować zaklajstrować to jakimś gumo podobnym materiałem ale efekt wizualny nie będzie piękny.

Napisano

z czasów jak miałem mondeo... znam taki patent smile.gif

kupujesz uszkodzoną ( wystrzeloną) poduszkę, wycinasz te elementy które są Tobie potrzebne do "starej"kierownicy jeżeli wytarte jest coś więcej ( a na to wskazują zdjęcia) niż tylko "gumki" od klaksonu to wycinasz "odpowiednią" wielkość i wtapiasz "od tyłu" jeżeli na kierownicy widac jakieś ślady ingerencji naprawczej, "zanabywasz" czarnidło do plastików ( dodam, że łapek nie brudzi)

Napisano

Na allegro widziałem kilka poduch w cenie od 120zł do 150zł. Piękne nie są ale dziur nie mają.

Napisano
  • Autor

> Na allegro widziałem kilka poduch w cenie od 120zł do 150zł. Piękne

> nie są ale dziur nie mają.

Może dziur jeszcze nie mają ale są już mocno przetarte wiec to kwestia dosłownie kilku miesięcy a nawet nie frown.gif.

Napisano

> Na allegro widziałem kilka poduch w cenie od 120zł do 150zł. Piękne

> nie są ale dziur nie mają.

prawda... a dodatkowo jak moge coś podpowiedzieć... do poslki zjeżdza coraz więcej "angoli" poducha pasuje... a cena pewnie niższe smile.gif

Napisano
  • Autor

> prawda... a dodatkowo jak moge coś podpowiedzieć... do poslki zjeżdza

> coraz więcej "angoli" poducha pasuje... a cena pewnie niższe

No niestety kolego. Poducha to poducha i czy angol czy Niemiec cena podobna bo znaczki można przekładać grinser006.gif

Napisano

to, że znaczki można przekładać to wiem... ale jak szukałem poduszki do vectry to na szrocie wyciągnięta z angola wręcz idealnie wyglądającą za 100 zł dostałem...

Napisano
  • Autor

> to, że znaczki można przekładać to wiem... ale jak szukałem poduszki

> do vectry to na szrocie wyciągnięta z angola wręcz idealnie

> wyglądającą za 100 zł dostałem...

No to to rozumiem smile.gif za tą cenę sam bym brał i nie pytał heh

Napisano

> No to to rozumiem za tą cenę sam bym brał i nie pytał heh

jeżeli byś chciał... to mogę podjechac po pracy na ten szrot.. i zapytac czy mają może poduchę do A II i jeżeli mają, to jaka cena będzie...

Napisano
  • Autor

> jeżeli byś chciał... to mogę podjechac po pracy na ten szrot.. i

> zapytac czy mają może poduchę do A II i jeżeli mają, to jaka

> cena będzie...

Jeśli nie sprawi Ci to problemu to byłbym bardzo wdzięczny, jeśli masz jakiś aparat w telefonie to mógłbyś też przy okazji cyknąć fotkę tak żebym mógł ocenić ok. Wielkie dzięki z góry.

Napisano

> Jeśli nie sprawi Ci to problemu to byłbym bardzo wdzięczny, jeśli

> masz jakiś aparat w telefonie to mógłbyś też przy okazji cyknąć

> fotkę tak żebym mógł ocenić ok. Wielkie dzięki z góry.

no nie ma sprawy... napisz mi na prv numer do siebie to mms-em Tobie prześlę fotkę od razu

Napisano

można kupić oryginalne nowe osłony na poduszki (nie tanie odlewy z żywicy) cena to ok 200zł

Napisano

> można kupić oryginalne nowe osłony na poduszki (nie tanie odlewy z

> żywicy) cena to ok 200zł

Jakieś namiary?

Napisano

ale ten element nigdy w oryginale nie występował jako część zamienna... 270751858-jezyk.gif

Napisano

ano w aso nic o tym nie słyszeli natomiast można to kupić 893goodvibes.gif

Napisano

> ano w aso nic o tym nie słyszeli natomiast można to kupić

no to daj konkret link (ten gosc z allegro nie ma teraz tego na aukcji) to dla ojca kupie bo on juz sam dziure w klaksonie zaklejał zlosnik.gif

Napisano

zadzwoń do nich kumpel ostatnio u nich był osobiście i mieli

Napisano

> do vectry to na szrocie wyciągnięta z angola wręcz idealnie

> wyglądającą za 100 zł dostałem...

tak, tylko kierownic jak viki b astra f czy omega (chyba c) jest masa, a do g są nowsze i droższe, od zafiry pasuje jest identyczna.

Napisano

> tak, tylko kierownic jak viki b astra f czy omega (chyba c) jest

> masa, a do g są nowsze i droższe, od zafiry pasuje jest

> identyczna.

też prawda...

Napisano
  • Autor

Właśnie o to mi chodziło tylko teraz pytanie gdzie to dostać jeszcze skoro serwis jak zwykle nic niewie albo niechce wiedzieć grinser006.gif

Napisano

no niestety poduszek nie mają... tzn mają jedną "śliczną" ale cena kosmiczna.... no chyba, że interesuje kolege "ideał" za 600 zł ( z paragonem lub FV )

Napisano
  • Autor

> no niestety poduszek nie mają... tzn mają jedną "śliczną" ale cena

> kosmiczna.... no chyba, że interesuje kolege "ideał" za 600 zł (

> z paragonem lub FV )

Nie nie aż taki burżuj nie nie jestem grinser006.gif , widziałem na giełdzie te zaślepki. podobno można przełożyć air-bag ale gdzieś muszę sprawdzić bo pewności nie mam confused.gif . Odrazu mówię że to taka miękka zaślepka i faktycznie wygląda jak oryginał z zaczepami na poduchę koszt 250zł . W sumie muszę się tylko upewnić że da rade przełożyć. I chyba zrobię prezent mojej asterce pod choinkę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.