Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Nie moge otworzyc drzwi od zewnatrz

Featured Replies

Napisano

Co sie moglo stac jesli nie moge otworzyc przednich drzwi od zewnatrz? - klamka chodzi luzno. Od wewnatrz pociagam za dzyngiel i nie ma problemu, drzwi sie pieknie otwieraja.

Napisano

Zdejmiesz bok to się dowiesz. Pewnie cięgło od klamki spadło.

Napisano
  • Autor

czyli zdejmowanie boku konieczne? Nie dostane sie od strony zewnetrznej jakos?

Napisano

> czyli zdejmowanie boku konieczne? Nie dostane sie od strony

> zewnetrznej jakos?

Jakby dało się dostać od strony zewnętrznej to by każdy złodziej miał łatwiej smile.gif

Napisano

> czyli zdejmowanie boku konieczne? Nie dostane sie od strony

> zewnetrznej jakos?

jak to sobie wyobrażasz? hmm.gif mam na mysli metody nieniszczące oczywiście... 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> Teleportacja .

Lub siła woli icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

No nic w takim razie musze sciagnac tapicerke i sprawdzic co tam sie stalo...

Napisano

> No nic w takim razie musze sciagnac tapicerke i sprawdzic co tam sie

> stalo...

Może nie musisz? Po odkręceniu 3 śrub mocujących zamek możesz go lekko wcisnąć w głąb drzwi trzymając od góry za cycek do ryglowania (najlepiej przez drugą osobę). Przez powstałą szczelinę zajrzysz do środka i zobaczysz, czy cięgno od klamki się nie urwało, może wypadło z oczka w zamku i ewentulanie złożysz to jak trzeba. Zaopatrz się w odcinki sztywnych drutów do manipulacji elementami wewnątrz drzwi i dobrą latarkę.

Jest to możliwe tylko z przodu, bo tu cięgno idzie pionowo w górę i jest za co trzymać zamek.

Nie robiłem tego tak, ale myślę, że się da. Najwyżej, jak ci zamek wpadnie do środka to zdejmiesz tapicerkę. zarezerwuj sobie ok. 30 minut na wszelki wypadek.

281174736-Zameklp.jpg

Widok zamka od strony zawiasów (akurat odwrotnie, niż ty zobaczysz, ale nie mam innego zdjęcia). Klamka naciska na to zielone oczko po prawej (ty je zobaczysz po lewej, od strony klamki) bodajże krótkim prętem, zwisającym z niej swobodnie. Podczas montażu zamka trzeba ten pręt włożyć w zielone oczko (opuścić zamek, przycelować prętem w oczko, podnieść zamek i go przykręcić).

PS. W przednich drzwiach nie nalezy bez potrzeby zdejmować tapicerki i niepotrzebnie rozszczelniać folii ze względu na sposób działania zapłonnika bocznych poduszek (jeśli się je ma).

Pozdr.

post-65098-14352496123058_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Master zrobilem tak jak napisales, ale jednak przestrzen po odkreceniu zamka jest na tyle mala ze ciezko cokolwiek tam zobaczyc. Postanowilem wiec zdjac tapicerke i zobacze co z tego wyjdzie.

Juz po zawodach - zeszla mi dzwigienka, zalozylem i zameczek smiga wink.gif

Napisano

Mam u siebie podobny problem. Naprzemiennie raz udaje mi się otwierać drzwi, a raz nie smile.gif Przeważnie jak mocno i energicznie szarpnę klamką, to otworzy. Czy to cięgno w jakiś sposób mogło się wykrzywić, że tak się zachowuje?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hmm bardziej bym obstawial ze cos moze byc nie tak z zamkiem... od klamki idzie kawalek drutu (wydaje sie byc malo podatny na ugiecia), ktory pociaga za dzwigienke od zamka, komplikacji wiec tutaj nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.