Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaką szybę przednią do sejka ?

Featured Replies

Napisano

witam , czy przednie szyby do sejka z piklingtona i nordglassa różnią się wytrzymałością na uderzenia małych kamyków ?

dwa razy wymieniałem już piklingtona przez peknięcia od kamyków, nie wiem niewiem.gifczy założyć to samo czy coś innego , proszę o podpowiedż , dziękuję ok.gif

Napisano

> witam , czy przednie szyby do sejka z piklingtona i nordglassa różnią

> się wytrzymałością na uderzenia małych kamyków ?

> dwa razy wymieniałem już piklingtona przez peknięcia od kamyków, nie

> wiem czy założyć to samo czy coś innego , proszę o podpowiedż ,

> dziękuję

też miałem nordglasa - polecam ok.gif

Napisano

> nordglass

jak wyżej od 2004 roku i nic na razie a parę razy już oberwała na drodze smile.gif

Napisano

miałem 2x wymienianą szybę czołową. i mniej więcej każda przejezdziła tyle samo. po pierwszej wymianie na pilkingtona zauważyłem że dość szybko się porysowała( od wycieraczek i skrobaczki w zimę). potem dostała kamieniem i trzeba było wymienić.

tym razem poszła nordglass i po pewnym czasie widać że jest dużo, bardzo małych odprysków od kamieni. tak więc i tak źle i tak nie dobrze.

a oryginalnie była też pilkington. ta pierwsza wymieniona to pilkington z logiam fiata czyli zamawiana w aso, nordglass jest z jaana. i jest przyciemniana i ma pasek smile.gif

Napisano

Tez wymieniłem na pillklingtona i też mi strzelił już kamyczek. W ogółe ta szyba jest jakaś cieńsza, delikatniejsz niż oryginalna w sc sick.gif

Napisano

nordglass zdecydowanie ok.gif

Napisano

Orginalna szyba wytrzymała 1,5 roku. Od założenia nordglasa minęło już 7,5 roku i jest ok.

Napisano

> Orginalna szyba wytrzymała 1,5 roku. Od założenia nordglasa minęło

> już 7,5 roku i jest ok.

ale to chyba zależy też od szczęścia ? grinser006.gif

Napisano

> ale to chyba zależy też od szczęścia ?

hmm... ja jezdze dosyc duzo i jak narazie (11 lat) oryginalna siedzi, tyle, ze w cc, wiec nie jest klejona i nie ma takich naprezen. ale fakt faktem, ze kilka razy szyba kamykiem oberwala, a do tego raz b. mocno i nic...

Napisano

> ale to chyba zależy też od szczęścia ?

Jeżdże po drodze przy której jest żwirownia więc zaliczyłem z tego co pamiętam przez okres 6 lat 6 kamieni uszkadzających szyby. Średnio raz na 2 miechy coś uderza w szybe a przednia maska sieniasa żony wygląda od kamyków jakby ktoś ją młotkiem wystukał. Więc myśle że Nordglass jest bardziej wytrzymały.

Napisano

> ale fakt faktem, ze kilka razy szyba kamykiem oberwala, a do

> tego raz b. mocno i nic...

Miałem tak kiedyś w lecie w punto. Walnął kamień ale nic nie zrobił. (tak mi się tylko wydawało) Jakież było moje zdziwienie jak po pierwszym jesiennym większym przymrozku ujżałem popękaną szybe w miejscu udeżenia. Puznij najpierw mróz a potem słonće dokończyły destrukcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.