Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kącikowy chiptuning t-jeta

Featured Replies

Napisano
  • Autor

pierwszy odważny ok.gif

Napisano

> Koniec końców wszystko wskazuje na to, że powoli zaczynam się

> przygotowywać do oddania mojego NB do chip tuningu. Firma

> obiecuje ~150KM i ~260Nm. Zobaczymy.

a obiecuje też że reszta podzespołów wytrzyma ?

Napisano

Może wyjdę na ignoranta, ale nie wydaje mi się, że będzie to wymagało aż takiej odwagi. Wysilenie sięga ~20% a ja nie zamierzam tego samochodu brać codziennie rano na tor i go ciorać. Pokusa jest po prostu zbyt silna drive.gif

Napisano

> Może wyjdę na ignoranta, ale nie wydaje mi się, że będzie to wymagało

> aż takiej odwagi. Wysilenie sięga ~20% a ja nie zamierzam tego

> samochodu brać codziennie rano na tor i go ciorać. Pokusa jest

> po prostu zbyt silna

rób koniecznie, opisz wrażenia, napisz jaki koszt i zamieść wykresy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

I filmik jak łoisz seryjne 150KM palacz.gif

Napisano

> Koniec końców wszystko wskazuje na to, że powoli zaczynam się

> przygotowywać do oddania mojego NB do chip tuningu. Firma

> obiecuje ~150KM i ~260Nm. Zobaczymy.

A w jakiej firmie masz zamiar to zrobić? Bo właśnie miałem zamiar podrzucić tu taką nieśmiałą propozycje, aby znalazł się pierwszy odważny, przyjechał do mnie, zrobił sobie chipa z duuuzym rabatem i podzielił się wrażeniami z pozostałymi użytkownikami T-Jetów . Pora skończyć te akademicko - kącikowe dyskusje o chipowaniu T-Jetów i w końcu to zrobić! smile.gif Uprzedzając pytania co oznacza " duuuuzy" - 25% od ceny "oficjalnej" 1490,-.

Napisano

> A w jakiej firmie masz zamiar to zrobić? Bo właśnie miałem zamiar

> podrzucić tu taką nieśmiałą propozycje, aby znalazł się pierwszy

> odważny, przyjechał do mnie, zrobił sobie chipa z duuuzym

> rabatem i podzielił się wrażeniami z pozostałymi użytkownikami

> T-Jetów . Pora skończyć te akademicko - kącikowe dyskusje o

> chipowaniu T-Jetów i w końcu to zrobić! Uprzedzając pytania co

> oznacza " duuuuzy" - 25% od ceny "oficjalnej" 1490,-.

jeśli to nie tajemnica handlowa to zapytam czy robiliście już jakieś T-Jety?

Napisano

Na chwilę obecną rozważam dwie firmy. Właśnie ds2 albo autokorbel.

Jestem w dość specyficznej sytuacji (jak wszyscy chyba posiadacze NB), bo auto jest jeszcze na gwarancji i interesuje mnie tylko "tuning bezinwazyjny". Z serwisem się jakoś dogadam, żeby mi softu potem nie czyścili, ale o ingerencji mechanicznej nie ma mowy.

Oferta jest co najmniej ciekawa i chętnie przedyskutuję ją na priv'ie. Ostrzegam jednak, że do całej sprawy zamierzam się zabrać na wiosnę.

Napisano

Oczywiście mówimy o bezinwazyjnym chipie przez OBD. Wiosna to dobry termin z tym, że moja oferta dotyczy pierwszego chętnego. jeśli ktoś zgłosi się wcześniej to jemu przypadnie 25% rabatu. Ale dla następnych też coś wymyślimy ( w kwestii rabatu ). Na pytanie innego kolegi czy już robiliśmy odpowiem, że my jeszcze nie. Z tym, że nasza robota to dokładnie to samo co przy innych samochodach, więc nie ma tu obawy, że coś nam nie wyjdzie. Zgrywamy program i wysyłamy do V-Techa do modyfikacji. A potem wgrywamy i patrzymy na hamowni na efekty. Z tego co mi wiadomo V-tech już T-Jety modyfikował.

Napisano

powiem szczerze że powoli myślę o chipie ale ja jestem z tych ostrożnych: nigdy nie lubię być pierwszy zlosnik.gif Już nawet wolę dopłacić te 3 stówki więcej, ale najpierw pogadać z kimś, kto to już zrobił i trochę pojeździł.

Powiedz mi, czy klient, który się na to decyduje ma jakąś możliwość wyboru, np. że chciałby żeby "dół" był jak jest, a żeby "góra" była mocniejsza, albo odwrotnie, czy jest tylko jedna opcja: to co V-Tech przyśle.

Napisano

> Z tego co mi wiadomo

> V-tech już T-Jety modyfikował.

A 150 tez modyfikował?

Napisano

Programy z V-Techa to nie są gotowce. Każdy modyfikowany jest indywidualnie. Jeśli klient ma jakieś zyczenia to się je uwzględnia. Jeśli potrzebne są poprawki to robi się dwa, trzy razy,... klient ma być zadowolony smile.gif. Szczegółów tego co V-tech już robił z T-Jetami nie znam. Postaram się coś od nich wyciągnąć i wrzucić tutaj.

Napisano

Dostałem dziś z V-Techa taki wykresik. Niestety do 120kM nic nie znaleźli. Przyrost mocy może nie największy ( nikt nie pamięta czy tak wyszło czy może klient tak sobie zażyczył ) ale momentu przybyło całkiem przyzwoicie

----------------------

Musiałem na chwile zabrać wykres i coś z niego usunąć. Może ktoś wkleić? ..bo ja z firmowego kompa mam zawsze problemy.

281971875-nb.jpg

post-47445-14352500066389_thumb.jpg

Napisano

> Może taki był bonus z fabryki

ok.gif troszke giftow dostal widac od makaronow

Napisano

moim zdaniem bardzo dobry program. W zakresie 3-4 tys. rpm największy przyrost momentu, czyli tam gdzie go najbardziej potrzeba np. do sprawnego wyprzedzania.

No i całkiem ładnie w serii, prawie 160KM i 240Nm.

Coś mi się kojarzy, że widziałem już w Kraku NB z taką rejestracją. Może pogadam jak spotkam, tak niby że przypadkiem zlosnik.gif

Napisano

Muszę przyznać, że jestem w szoku, bo te niebieskie linie nie mają nic w spólnego z tym, co obiecuje producent. Większa moc, duuużo wyższy fabryczny moment i do tego w innych zakresach obrotów. Ale rezultat faktycznie robi wrażenie.

Nie ma wyjścia, muszę znaleźć jakiś sposób na zrobienie tego tak, żeby potem w serwisie w czasie przeglądu nie odprawili mnie z kwitkiem.

Napisano

> Muszę przyznać, że jestem w szoku, bo te niebieskie linie nie mają

> nic w spólnego z tym, co obiecuje producent. Większa moc, duuużo

> wyższy fabryczny moment i do tego w innych zakresach obrotów.

Przesadzasz. Z danych fabrycznych dla wersji 150KM wynika, że moment 206Nm jest jakoś przy 2,2-2,3 tys. rpm. I tak wychodzi z tego wykresu.

Natomiast w trybie sport (założę się że wykres dotyczy tego trybu) ma być 230Nm chyba przy 3000rpm. Tutaj jest 240 równiutko przy 3000rpm, więc różnica niewielka, najważniejsze że w dobrą stronę smile.gif

Napisano

W wersji sport czy czip jest tak zrobiony że jest aktywowany po wciśnięciu przycisku sport ??. Czy cały czas jest dostępny ?

Napisano

> W wersji sport czy czip jest tak zrobiony że jest aktywowany po

> wciśnięciu przycisku sport ??. Czy cały czas jest dostępny ?

właśnie bardzo ważne pytanie ok.gifsmile.gif tak właśnie bym chciał. Po wcisnieciu SPORT mocy przybywa zlosnik.gif

Napisano

Przy SPORT OFF różnicy prawie nie ma. Jest ponoć minimalnie bardziej elastyczny. Virus pojawia się nam "namacalnie" przy SPORT ON

Napisano

> Przy SPORT OFF różnicy prawie nie ma. Jest ponoć minimalnie bardziej

> elastyczny. Virus pojawia się nam "namacalnie" przy SPORT ON

A czemu jest różnica przy "sport OFF" ?? przecież nie powinno być ??

Napisano

> A czemu jest różnica przy "sport OFF" ?? przecież nie powinno być ??

Ciekawi mnie jak to jest zrobione przy wgrywaniu programu. Wg. logiki powinien być modyfikowany soft, który załącza sie po wciśnięciu przycisku Sport. NIe znam sie na tym, może ktoś wie jak to jest zrobione. Czy w trybie Sport komp załacza inny program, czy tylko częściowo cos tam modyfikuje, dodaje itp. Jak to wyglada od strony technicznej. Decydując się na chiptuning chciałbym aby to było zrobione w ten sposób, że normalnie mam tryb fabryczny, a po załaczeniu trybu Sport załącza sie program zmodyfikowany. Jest to mozliwe?

Napisano

> Ciekawi mnie jak to jest zrobione

Zapewne są osobne mapy wtrysku, cisnienia doładowania itp... dla dla tego trybu....

Napisano

Wydaje mi się, że to osobne mapy smile.gif ale mogę się mylić. Postaram się w weekend dowiedzieć czegoś więcej smile.gif jak to sterowanie przez przycisk SPORT jest zrobione smile.gif

Napisano

Fajny przyrost , coz trzeba czekac na di-dzeta w bravo wink.gif

Napisano

> Wydaje mi się, że to osobne mapy ale mogę się mylić. Postaram się w

> weekend dowiedzieć czegoś więcej jak to sterowanie przez

> przycisk SPORT jest zrobione

super ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.