Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parujacy Reflektor

Featured Replies

Napisano

Witma i znow ekspertow pytam.

Otoz od niedawna paruje mi jeden reflektor a wrecz nawet w nim sie woda skrapla, jak zlikwidowac ten problem ? W ogole ten jeden reflektor jest dosc luzny i nawet drga razem z silnikiem ?

Napisano

Hmmm..mam to samo. Wymieniałem jak osioł w deszczu przepaloną żarówkę. Na drugi dzień para wodna na reflektorze. Wyjąłem żarówkę, dmuchałem suszarą i nic.... wkurzony jestem jak cholera.

Napisano

Trzeba zdjąć taką klapkę umożliwiającą dostęp do lampy i wysuszyć albo poczekać aż samo wyschnie. Następnie można labo zrobić w klapce dziurkę, aby powietrze mogło swobodnie przepływać, albo jeździć bez klapki. Wybrałem wariant drugi i odradzam: pomogło co prawda na wilgoć, ale nasypał się syf do reflektora mlot.gif

EDIT zresztą szukajka nie boli i pomogła znaleźć ten wątek waytogo.gif

Napisano

> jak zlikwidowac ten problem ? W ogole ten jeden

> reflektor jest dosc luzny i nawet drga razem z silnikiem ?

wymienić kpl. reflektor

Napisano

Siema

Znajomy miał podobny problem, ale sobie poradził z tym tak, że wysuszył reflektor a następnie zakleił dziurkę z przodu lampy super glu, przez którą mu dostawała się wilgoć i jest zadowolony, ale miał roboty, bo musiał najpierw to wysuszyć

Napisano
  • Autor

Dzieki, wielkie, dzis wyciagnalem zarowke myslal e odparuje ale nie huhuuh, trzeba pewnie dmuchac przez dziure jakas suszarka smile.gif

Napisano

Ze 2 miechy temu wiechałem z dużą siłą w kałuże. Na następny dzień zauważyłem że leflektor z prawej strony tej gdzie była kałuża jest cały zaparowany, lecz tego dnia musiałem pilnie jechać ponad 100km w jedną strone. Po powrocie do domu para sama zniknęła, pozostały malutkie ślady jakby po wodzie na szkle reflektora. Może długo włączone reflektory albo to że było ciepło sprawiło że para znikła i już się nie pojawiła.

Napisano

> Dzieki, wielkie, dzis wyciagnalem zarowke myslal e odparuje ale nie

> huhuuh, trzeba pewnie dmuchac przez dziure jakas suszarka

Myślę że reflektor musi mieć nieszczelność między "szkłem" a obudową. Ja taki miałem jak kupięłm nowe auto, po wymianie na pełnosprawny 4 lata i żadnego parowania.

Napisano

> Myślę że reflektor musi mieć nieszczelność między "szkłem" a obudową.

> Ja taki miałem jak kupięłm nowe auto, po wymianie na

> pełnosprawny 4 lata i żadnego parowania.

spotkalem sie z taka przyczyna w cc ok.gif

Napisano

> Witma i znow ekspertow pytam.

> Otoz od niedawna paruje mi jeden reflektor a wrecz nawet w nim sie

> woda skrapla, jak zlikwidowac ten problem ? W ogole ten jeden

> reflektor jest dosc luzny i nawet drga razem z silnikiem ?

u mnie też paruje - z mojej winy, bo po wymienie żarówki nie zamknałem klapki (bo nie mogłem na parkingu)

mam zamiar przeprowadzić taką operację, że wyjmę wszystkie żarówki i w jedną "dziurę" będę dmuchał suszarką .... może to pomoże ... powinno wysuszyć powietrze w reflektorze

Napisano

> Hmmm..mam to samo. Wymieniałem jak osioł w deszczu przepaloną

> żarówkę. Na drugi dzień para wodna na reflektorze. Wyjąłem

> żarówkę, dmuchałem suszarą i nic.... wkurzony jestem jak

> cholera.

pomysł może śmieszny, ale postaraj się zdobyć takie saszetki z czymś co pochłania wilgoć, czasami sa wrzucane do pudełek z elektroniką. nie wiem czy się sprawdzi ale spróbować warto

Napisano

> pomysł może śmieszny, ale postaraj się zdobyć takie saszetki z czymś

> co pochłania wilgoć, czasami sa wrzucane do pudełek z

> elektroniką. nie wiem czy się sprawdzi ale spróbować warto

Czyli tzw na Google - "pochłaniacze wilgoci"

Napisano

> Czyli tzw na Google - "pochłaniacze wilgoci"

Ja juz nie mam tego problemu. Ale rozwiazalem w taki sposob, ze w cieply, wietrzny dzien ustawiłem reflektorem w strone słonca, wyjałem zarowke od długich, lekko odchyliłem plastikowe kowerki i poczekalem az powietrze w leflektorze nasyci sie zawarta tam wilgocia, a w miedzyczasie (od czasu do czasu) wysysalem powietrze z srodka za pomoca odkurzacza (do ssawki przułaczyłem cieniutki wezyk, taki zeby wszedl do srodka przez otwor po zarowce).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.