Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie podczas przełączania (BRC Blitz).

Featured Replies

Napisano

Problem jak wyżej. Po przełączeniu na postoju auto zwykle gaśnie. Auto jeżdzi dobrze i spalanie jest w normie. Niedawno sugerowano aby ustawić czas nakladania paliw ale Blitz chyba tego nie ma. Instalacja jest jeszcze "na dotarciu". Pytam bo jak z tym pojechałem to gazownik nie dal sobie z tym rady.

Może coś wspólnego ma fakt że na zimnym silniku cos zaczyna gorzej palić na benzynie ale czekam z tym az sie pogłebi zanim zrobie wycieczke do gazowników.

Napisano

> Problem jak wyżej. Po przełączeniu na postoju auto zwykle gaśnie.

> Auto jeżdzi dobrze i spalanie jest w normie. Niedawno sugerowano

> aby ustawić czas nakladania paliw ale Blitz chyba tego nie ma.

> Instalacja jest jeszcze "na dotarciu". Pytam bo jak z tym

> pojechałem to gazownik nie dal sobie z tym rady.

> Może coś wspólnego ma fakt że na zimnym silniku cos zaczyna gorzej

> palić na benzynie ale czekam z tym az sie pogłebi zanim zrobie

> wycieczke do gazowników.

a jak przelaczasz ze ci gasnie? przez dodanie gazu /przelacznik na AUTO/ , czy recznie przelacznikiem z AUTO lub PB na LPG ?

Napisano
  • Autor

> a jak przelaczasz ze ci gasnie? przez dodanie gazu /przelacznik na

> AUTO/ , czy recznie przelacznikiem z AUTO lub PB na LPG ?

Przełącznik na AUTO dodaje gazu, puszczam tyknie przekażnik i zwykle gaśnie chyba że przytrzymam lekko gaz.

Napisano

> Przełącznik na AUTO dodaje gazu, puszczam tyknie przekażnik i zwykle

> gaśnie chyba że przytrzymam lekko gaz.

blitz nie ma czasu nakladania paliw, jak masz nowa instalke to sie na razie nie martw bo musi sie "ulozyc", musisz pojezdzic chociaz z 500km i sprawdzic czy nadal sie tak dzieje. ja w blitzu mam przelaczanie ale przy obrotach wzrastajacych /odwrotnie do twoich - opadajacych/, przelaczanie przy obrotach opadajacych uwaza sie za bezpieczniejsze z uwagi na mniejsze ryzyko strzalow ale jak sie ma dobrze wyregulowana instalke to nei ma sie czego obawiac. zproponuj gazownikowi zeby ci zmienil sposob przelaczania z przelaczanie przy obrotach opadajacyh na wzrastajace wtedy poprostu jest na wysokich obrotach podczas przelaczania i nie zgasnie, a jak opadaja obroty io sie przelacza na LPG tak jak u ciebie to moze zgasnac w przypadku zle wyregulowanej mieszanki, regulacja u ciebie tez moze pomoc /moze trzeba bogatsza mieszanke na jalowych ustawic wtedy mu nie braknie gazu i ni zgasnie , a moze na odwrot/. nie ma sily zeby gazownik sobie z tym nie poradzil n chyba ze tylko umie montowac instalacje ale juz jej nie zestroi dobrze - niestety wiekszosc takich jest u nas w kraju.

Napisano
  • Autor

Ok na razie jezdze imi to nie przeszkadza bo po prostu odpalami jade i samo sie przełącza. Jak zrobie z 1500 km to sie bede zastanawial. Gość jest kumaty ale chyba zle sie zabrał do rzeczy.A słyszałem zdania że dopoki sie nie ułoży to nie ma co za wiele regulować bo to tylko strata czasu i nerwów tym bardziej że spalanie i osiągi są dobre.

Napisano

> rzeczy.A słyszałem zdania że dopoki sie nie ułoży to nie ma co

> za wiele regulować bo to tylko strata czasu i nerwów tym

> bardziej że spalanie i osiągi są dobre.

To są chyba zdania biedouczonych gazowników. :-)

Mi od początku chodziła dobrze, nic się nie "układało". :D

Napisano
  • Autor

> To są chyba zdania biedouczonych gazowników. :-)

> Mi od początku chodziła dobrze, nic się nie "układało". :D

Możliwy ale ja jestem dociekliwy i lubie czytać wszelkie instrukcje i ta inf. jest w oryginalnej instr. reduktora choć trzeba przyznać że historie opowiadane przez gazowników i mechaników mogą przyprawić niekiedy o zawrót głowy.

Napisano

Po prostu nie duś mu gazu na postoju, pozwól mu przełączyć się podczas jazdy. Jeżeli przełączasz go chwilę po odpaleniu to szkodzi to reduktorowi, tak przynajmniej słyszałem. Ja mam też Blitza i też potrafi zgasnąć po "wymuszonym" gazem przełączeniu zaraz po odpaleniu, dlatego ja po prostu jadę i instalka przełącza się automatycznie podczas jazdy.

Napisano

Ja mam BRC Just...i w instrukcji (gwarancji) napisane jest, że zabrania się przełączania pod obciążeniem (na biegu)...zawsze na luzie...swoją drogą ciekaw jestem czy w Justie można też ustawić żeby przełączał się na opadających obrotach...

Pozdrawiam

Napisano

> Ja mam BRC Just...i w instrukcji (gwarancji) napisane jest, że

> zabrania się przełączania pod obciążeniem (na biegu)..

Umnie w blitzu nie ma problemow z przelaczanie, moge przelaczac w czasie jazdy tam i z powrotem i nawte nie ma szarpniec (ale ja mam przewod do miksera 60 cm :-) ).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.