Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Linka sprzęgła?

Featured Replies

Napisano

W niedzielę podczas przejażdżki poczułem, że sprzęgło coś zmiękło i nie wysprzęgla do końca. Na początku odkryłem, że śruba regulująca naciąg linki przy klamce się ułamała i klamka ma za duży luz, ale po chwili dopatrzyłem się też, że przy skrzyni linka puściła i z 8 żył trzyma już tylko jedna. boje_sie.gif Jakoś do domu dojechałem i teraz szukam linki sprzęgła do suzuki XF650. W intermotorsie i larssonie nie mają, w aso 180zeta sobie wołają. pad.gif Spróbuję się jeszcze dowiedzieć w autolinki z raszyna czy i za ile by zrobili i ponoć przy pl. Szembeka też jest dorabianie linek. Teoretycznie można próbować dobrać od czegoś innego (np. myślę nad dr650, mają w larssonie, ale najpierw muszę wydłubać swoją na wzór). hmm.gif

Jak macie jakieś inne pomysły to będę wdzięczny. waytogo.gif

Napisano
IMO wez dorob, nie powinno byc z tym problemu a bedzie taniej
Napisano

> ponoć przy pl. Szembeka też jest dorabianie

> linek.

No właśnie też tak słyszałem od właściciela sklepu gdzie kupowałem olej.

Podobno miejscówka "z tradycjami" i robią fachowo waytogo.gif

Tylko, że nie wziąłem namiarów niestety crazy.gif

Napisano

sa uniwersalne linki do sprzegla, ja na takiej jezdzilem kilka k km i bylo gites

Napisano

Dobrze, że Ci nie pękła. Mi w 600tce pękła, to jechałem do domu ze 100 km bez linki. Niezła zabawa. Najfajniej było w mieście przy ruszaniu ze świateł. Ze skrzyżowaniu nie raz ruszałem slidem zostawiając za sobą czarną krechę grinser006.gif

Co do linki, to wtedy wykombinowałem coś na szybko z komara i simsona, tzn z komara linka, a z simsona ten cylinderek zakręcany na śrubkę. Dawało radę przez jakieś 3 tysiące zanim mi nie sprowadzili oryginalnej linki tylko trzebabyło cylinderek regulować co jakiś czas, bo się zsuwał, później skontrowałem go przewierconą śrubką z nakrętką grinser006.gif

Napisano

> No właśnie też tak słyszałem od właściciela sklepu gdzie kupowałem

> olej.

> Podobno miejscówka "z tradycjami" i robią fachowo

> Tylko, że nie wziąłem namiarów niestety

Jeszcze jest jeden warsztat dorabiający linki w tamtych okolicach - o ile się nie mylę to gdzieś na Omulewskiej (obok salonu Zasady).

Namiarów niestety brak

Napisano

> Jeszcze jest jeden warsztat dorabiający linki w tamtych okolicach - o

> ile się nie mylę to gdzieś na Omulewskiej (obok salonu Zasady).

> Namiarów niestety brak

link 1

link 2

Napisano

Polecam autolinkę w raszynie/Jankach

dorobienie linki sprzęgłą to 68 zł. Mam wrażenie, że linka od nich jest lepszej jakoci niz oryginał wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeszcze jest jeden warsztat dorabiający linki w tamtych okolicach - o

> ile się nie mylę to gdzieś na Omulewskiej (obok salonu Zasady).

> Namiarów niestety brak

Super, mam tam rzut kamieniem to spróbuję się dowiedzieć co i jak. waytogo.gif I zahaczę jeszcze ten drugi pkt chyba na Kordeckiego.

A orientuję się ktoś czy pancerze też dorabiają czy tylko linki? nie wiem jeszcze w jakim stanie jest mój, ale pewnie by nie zaszkodziło założyć nowy zestaw. cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> link 1

> link 2

Dzięki, popróbuję. waytogo.gif

Napisano

> Polecam autolinkę w raszynie/Jankach

> dorobienie linki sprzęgłą to 68 zł. Mam wrażenie, że linka od nich

> jest lepszej jakoci niz oryginał

Potwierdzam - dorabiali mi do Radiana i było "miód malina" .... no i zrobili to na poczekaniu bez wcześniejszego umawiania się za co im też byłem wdzięczny

teraz mam hydrauliczne sprzęglo wiec nie mam tego problemu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Oddałem linkę do dorobienia TU. Jutro ma być gotowa, razem z pancerzem i śrubą do regulacji naciągu linki za całe 40zł. grinser006.gif Wcześniej wpadłem jeszcze do Marek do moto-akcesoriów, bo mieli mieć duży wybór linek do róznych sprzętów, ale okazało się, że nic na miejscu, ewentualnie na zamówienie. Jak powiedziałem, ze musiałbym dobrać od czegoś innego linkę, bo do mojego nie mają, to nawet nie dysponowali katalogiem ze zdjęciami/rysunkami (że niby na stronie są, tyle, że tam są wszystkie takie same fotki crazy.gif ).

Zobaczymy jak dorobiona linka będzie wyglądała i ile wytrzyma. cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Dorobiona, założona i działa. Nie jest identyczna (jest cieńsza od oryginału), ale wygląda solidnie i mam nadzieję, że długo pożyje. Linka jest identycznej długości, pancerz też dorobili, tylko przełożyli wszelkie elementy metalowe (końcówki, kolanko, regulację długości) i dostałem jeszcze śrubę do regulacji długości linki, bo stara okazała się być pęknięta. Zapłaciłem 45zł. waytogo.gif

Napisano

> Dorobiona, założona i działa. Nie jest identyczna (jest cieńsza od

> oryginału), ale wygląda solidnie i mam nadzieję, że długo

> pożyje. Linka jest identycznej długości, pancerz też dorobili,

> tylko przełożyli wszelkie elementy metalowe (końcówki, kolanko,

> regulację długości) i dostałem jeszcze śrubę do regulacji

> długości linki, bo stara okazała się być pęknięta. Zapłaciłem

> 45zł.

Jak będziesz ją regularnie smarował to wytrzyma baaaardzo długo! smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jak będziesz ją regularnie smarował to wytrzyma baaaardzo długo!

Wiesz, poprzednia puściła tuż przy samej końcówce przy skrzyni. Była tak krucha, że ostatnią żyłę ułamałem ręką i smarowanie tu by nie pomogło. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.