Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY! "Loose Connection"

Featured Replies

Napisano

Dziś Stilon przeszedł samego siebie... po najechaniu w dziurę z mała raczej prędkością kontrolki oszalały! "LOOST CONNECTION" ! pomocy! Wszystko co na desce rozdzielczej umarło! Auto jechało dalej lecz na oślep, bez prędkościomierza, bez czegokolwiek elektronicznego. Przy gwałtowniejszym hamowaniu na chwile zegary odżywają przy czym wyrzuca błąd ESP\ASR\ABS i po kilku sekundach znów LOOST CONNECTION!

Poradźcie mi coś beksa.gif

Napisano
  • Autor

Auto jeździ i odpala normalnie buu.gif

Napisano

> Auto jeździ i odpala normalnie

coś sie odłaczyło... brak komunikacji między mod.

Napisano
  • Autor

Auto reanimowane, Jestem przemoknięty i zziębnięty ale Stilon działa. Wszystko co tylko naszło mi pod rękę odłączyłem i spryskałem "kontaktem". Problemem musiała być wilgoć.

Napisano

> odżywają przy czym wyrzuca błąd ESP\ASR\ABS i po kilku sekundach

> znów LOOST CONNECTION!

Problem już rozwiązałeś (czy aby na pewno? może rzeczywiście miałeś jakieś kiepskie połączenia i popsikanie+przepięcie złączy zapewne pomogło). Ale np. u mnie komunikat o utracie połączenia zaczął się sporadycznie pokazywać na tydzień-dwa przed padem aku (stary już był więc od razu nastawiłem się na to, że to może być jego wina). Jak autko postało kilka dni, objawy się nasiliły, a gdy pokazał się komunikat o ABS gorzej/trudniej było zapalić. Gdy kilka uruchomień auta później wywaliło błąd ABS+EBD (ASR i ESP nie mam) to już w ogóle nie odpaliłem padaki...

Więc albo miałeś problem gdzieś na złączu i go zlikwidowałeś, albo czeka Ciebie historia podobna do mojej.

Napisano

Z 2 ,3 tyg. temu też pojawił mi się "Loose Connection" ale pojawił (wystartowałem i jechałem przez fatalną drogę) się i zgasł po 2 sek (aż myślałem że może drzwi nie domknięte). Zero objawów w pracy silnika czy innych układów. Nie pojawił się później. Akku nowy, nie cały rok ma a auto w garażu. A na komputerze błędu nie było. Nie mniej przeszukiwałem co moze być nie tak /winny/ a wiec m/in:

przetarta wiązka elektryczna idąca za przednim błotnikiem od strony kierowcy ("dziś miałem to samo - loose connection i choinka. aczkolwiek nabieram coraz większych podejrzeń co do trafności diagnozy ASO, które mówi o wiązce elektrycznej do wymiany")

Loose Connection to błąd wywoływany często przez złącze grzebieniowe przy komputerze.

Lub połączenie akum (i/lub słaby akku). z masą sie ten tego: zgniło..odpadło... zaśniedziało... lub klemy na akku

gaśnięcie, szarpanie, brak możliwości uruchomienia,loose conection,abs fail, ebd fail - czujnik położenia wału

a moda prosze o zmiane tematu na "Loose Connection" bo stare tematy z tym związanie nie istnieją . tzn. nie wszystkie (mimo że mam do nich link nie otierają się - porządki na forum? frown.gif )

Napisano

Quote:

a moda prosze o zmiane tematu na "Loose Connection" bo stare tematy z tym związanie nie istnieją . tzn. nie wszystkie (mimo że mam do nich link nie otierają się - porządki na forum? )

Były robione porządki w związku z ,,szukajką" a gdzie drwa rąbią itd,itp ! 20.GIF

Napisano
  • Autor

Akumulator fakt, ma już 7 lat hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.