Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpalanie

Featured Replies

Napisano

Witam

Temat juz dawałem na forum ale nie uzyskałem sensownej odpowiedzi wiedz ponawiam temat majac nadzeje ze ktos moze mi pomoze.

A wiec tak autko ma takie napady (od czasu do czasu tzn. w dzen z kilka razy ) ze nie moge odpalic tak jaby było cos odciete wogula jakby benzyna nie dochodziła rozrusznik kreci a nie jara, i to jest bez reguly czy zapalam na benzynie czy na LPG, nawet próbowałem gaszac auto pzrerzucac na PB i gasic zeby zero było mieszanki gazu bo wiadomo ze odpala na PB i to samo jest, Nie ma reguły czy silnik zimny czy cepły nawet wydaje mi sie ze te kłopoty dzeja sie na ciepłym silniku niz na zimnym,

Jak juz nie chce odpalic to musze długo trzymac na rozruszniku i dodac gazu to wtedy zapali.

Pzrewody i swiece sa ok niedawno wymieniane, niby praca silnika jest ok nie ma zadnego spadku itp. wiec pewnie pali na 4 gary ( myslałem o zapachanym wtrysku)

moze poma paliwa złe cisnienie podaje

albo czujnik połozenia walu

Moze ktos miał podobny problem Z góry Dzieki

Napisano

Mam podobnie tylko,ze na zimnym silniku slabo pali, na cieplym pali odrazu, na zimnym trzeba dluzej krecic, nie weim co to...wiec dolaczam sie do zapytania.

obstawialem pompe paliwa(ale na cieplym pali wiec raczej nie to), czujnik temperatury,..lub jeszcze niewiadomo co....

Napisano

Reduktor puszcza gaz i silnik odpala na dwóch paliwach zalewając się.Trzeba przyjrzec się instalacji gazowej który zawór nie trzyma.

Napisano
  • Autor

> Reduktor puszcza gaz i silnik odpala na dwóch paliwach zalewając

> się.Trzeba przyjrzec się instalacji gazowej który zawór nie

> trzyma.

No dobra to czemu jest nieraz tak ze odpalam i gasze ( i wykonuje to 20 razy) i pali od pykniecia a nieraz odpale i jest lipa:(

Napisano

zdejmij biegun z zawora elektromagnetycznego gazu pojeździj/poobserwuj

Napisano
  • Autor

> zdejmij biegun z zawora elektromagnetycznego gazu

> pojeździj/poobserwuj

No dobra a jesli okaze sie ze faktycznie to od gazu to jest do wymiany reduktor tzw.parownik.

Napisano
  • Autor

> No dobra a jesli okaze sie ze faktycznie to od gazu to jest do

> wymiany reduktor tzw.parownik.

Dzisaj odpiołem LPG i narazie odpaliłem go (dzis 6 razy) i jest ok pojezdzimy jeszcze zeby faktycznie upewnic sie ze to jest własnie to.

Ale co mogło sie zrabac z tym gazem parownik do wymiany lub do regeneracji czy jeszcze cos tam mogło sie zrabac.

Napisano

> Dzisaj odpiołem LPG i narazie odpaliłem go (dzis 6 razy) i jest ok

> pojezdzimy jeszcze zeby faktycznie upewnic sie ze to jest

> własnie to.

> Ale co mogło sie zrabac z tym gazem parownik do wymiany lub do

> regeneracji czy jeszcze cos tam mogło sie zrabac.

czyli co, odpalales na benzynie i jest ok??

Napisano
  • Autor

> czyli co, odpalales na benzynie i jest ok??

No narazie jest ok dopiero 1 dzen i duzo nie iezdziłem wyjechałem z grazu odpalił elegancko , zajechałem na miejsce.(odplaiłem i gasiłem) 3 razy i tez ok, po 5 godzinach wsadam do autka odplam i tez jest ok wracam do odmu (odpaliłem i zgasiłem) 2 razy i tez jest ok.

Wiec na 99% ze mysle ze ten gaz sie dostaje przy zapalniu i jest w tedy lipa jak tutaj koledzy wczesnej napisali co im bardzo dzekuje za podpowiedz bo ja bym na to nie wpadł.

Tylko jeszcze prosiłbym zeby mi ktos napisal za co mam sie wzasc przy gazie zeby ta usterke zlikwidowac.

No chyba juz mozna powiedziec ze na 100% to była ta przyczyna bo po dzisejszym dniu na to wsakzuje pali od reki.

Czyli albo nei trzyma elektrozawór albo parownik tak?

Napisano
  • Autor

Pomoze mi ktos co z tym gazem za co sie wzasc za sprawdzanie, bo wiadomo jacy sa fachmani gazownicy, wymienic swiece kable i bedze wszytsko ok:).

Napisano

> Pomoze mi ktos co z tym gazem za co sie wzasc za sprawdzanie, bo

> wiadomo jacy sa fachmani gazownicy, wymienic swiece kable i

> bedze wszytsko ok:).

Wymień elektrozawór smile.gif:)

Napisano
  • Autor

> Wymień elektrozawór smile.gif

Ale który sa 2:) jak sprawdzic który jest padniety

Napisano

> Ale który sa 2:) jak sprawdzic który jest padniety

powinieneś mieć 3 zlosnik.gif

pewnie ten w parowniku bo z niego spływa...

Napisano
  • Autor

> powinieneś mieć 3

> pewnie ten w parowniku bo z niego spływa...

A gzde moge dostac taki eletrozawór oprócz allegro.

Napisano

> A gzde moge dostac taki eletrozawór oprócz allegro.

są sklepy z częściami tego typu... jeśli nie znajdziesz to jedź do gazownika...

Napisano
  • Autor

No mój problem cały czas jest nie rozwiazany a mianowicie padło ze którys elektrozawór, nie trzyma

Wiec odpalam na benzynie przełanczam na Gaz i pokolei kazdy elktrozawór sprawdzam (scagam spinke ) i jesli scagne i autko na gazie gasnie to elektrozawór jest ok.

I w mojm przypadku wlasnie tak jest ze wszytskei elektrozawory sa ok.

Ale po podpieciu znowu LPG znowu sa kłopty wiec co moze byc nie tak.

Napisano

być może to wina samego parownika...

zapytaj na gazowym forum jakie proponują rozwiązanie w tej sprawie...

przynajmniej już wiesz gdzie leży problem

Napisano

> No mój problem cały czas jest nie rozwiazany a mianowicie padło ze

> którys elektrozawór, nie trzyma

> Wiec odpalam na benzynie przełanczam na Gaz i pokolei kazdy

> elktrozawór sprawdzam (scagam spinke ) i jesli scagne i autko na

> gazie gasnie to elektrozawór jest ok.

> I w mojm przypadku wlasnie tak jest ze wszytskei elektrozawory sa ok.

> Ale po podpieciu znowu LPG znowu sa kłopty wiec co moze byc nie tak.

nie kumasz, elektrozawór nie trzyma to nie znaczy że jest otwarty na full, jak przebijesz oponę gwoździem to powietrze schodzi pomału tak jak i z parownika gaz pod ciśnieniem

Napisano
  • Autor

> nie kumasz, elektrozawór nie trzyma to nie znaczy że jest otwarty na

> full, jak przebijesz oponę gwoździem to powietrze schodzi pomału

> tak jak i z parownika gaz pod ciśnieniem

No faktycznie o tym nie pomyslałem tylko powiedz mi jak dosisc który jest walniety tzn. co mam wszytskie 3 wymienic na nowe?

Napisano

> No faktycznie o tym nie pomyslałem tylko powiedz mi jak dosisc który

> jest walniety tzn. co mam wszytskie 3 wymienic na nowe?

zacznij od ostatniego, tego przy parowniku

Napisano
  • Autor

> zacznij od ostatniego, tego przy parowniku

Wiec jeszcze wracam do mojego tematu, I zauwazyłem ze elektrozawór który jest przy samej butli, wogóle nie jest podłaczony, 6 miesecy temu wymieniałem butle, (stara butla wogóle nie miał elektrozwaoru jak dobzre pamietam) a ta posiada gosciu tylko wpioł wsówki ze jako wszytsko pieknie podpiete ja pod samochód a tam kabelek + dynda, wiec jesli jest tam ten elektrozawór to powinnien byc podpiety, wiec wzołem kabel i na próbe, wpiołem sie pod spinke + co podłaczam pod elektrozawór przy reduktorze, ale wogóle nie odcicna dopływ gazu przy butli, scagam wsówke a auto chodzi a chyba powino zgasnac, Elektrozawór napewno dobry bo az 2 testowałem, czy to trzeba jkaosc innaczej podłaczyc.

Napisano

w układzie jest spore ciśnienie i trochę zejdzie zanim zgasnie

Napisano
  • Autor

> w układzie jest spore ciśnienie i trochę zejdzie zanim zgasnie

Ano tak o tym nie pomyslałem, ale czy to ze on w tej chwili całkowicie nie jest podłaczony ma cos w spólnego ztym mojm odpalaniem czy nie.

Napisano
  • Autor

> Ano tak o tym nie pomyslałem, ale czy to ze on w tej chwili

> całkowicie nie jest podłaczony ma cos w spólnego ztym mojm

> odpalaniem

Wie ktos????

Napisano
  • Autor

Wiec tak bylem z autkiem u gazownika, wszytsko zostało sprawdzone i to nie winna gazu, z tego wynika, elektrozawory były wymieniane na probe i to samo.

Byłem na komputerku, ale chyba mam pecha (2 miejscach) mojego auta nei widzi nie chce sie połaczyc. Po niedzeli iade w 3 punkt.

Napisano

tez bylem u gazownika z tymi problemami z odpalaniem i tez mowia, ze ok, daj znac po weekndzie co Ci znalezli,pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.