Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CB w JTD a zaklocenia

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie chcialem kupic jakies radio ale poszperalem na forum zwlaszcza w starszych postach o ty iz moga powstawac zaklocenia zwiazane z naszymi JTD.Moze ktos z was pochwali sie jakims modelem(radia) przystepnej cenie w ktorym te zaklocenia jednak nie wystepuja.

Napisano

> Witam

> Panowie chcialem kupic jakies radio ale poszperalem na forum

> zwlaszcza w starszych postach o ty iz moga powstawac zaklocenia

> zwiazane z naszymi JTD.Moze ktos z was pochwali sie jakims

> modelem(radia) przystepnej cenie w ktorym te zaklocenia jednak

> nie wystepuja.

Mój Stilon JTD najlepiej współpracuje z Presidentem HR 2600 oraz z Presidentem Lincolnem. Te odbiorniki pracują bardzo "wąsko" i mają bardzo skuteczny filtr p/zakłóceniowy.

Napisano

Witaj,

mam bardzo kiepskie radio na pokładzie mojego JTD. Otóż mam Onwę MK-2 -stara jak świat , bo ma chyba z 10 lat smile.gif

Ale do czego zmierzam - używam jej w dieslu od 2 lat i jakoś zakłócenia mi nie przeszkadzają. Skręcam SQL , antenę mam cte titanium co ma z 150cm bata i rozmawia się bardzo dobrze. Na trasie , w mieście czy w górach. SWR w normie kolo 1.3 jeśli dobrze pamiętam.

Jak jesteś początkującym mobilem podejdź do sklepu z CB , porozmawiaj i niech polecą Ci coś na początek.

A szumem naszych klekotów się nie przejmuj - były , są i będą. Od czego jest sql zlosnik2.gif

Napisano

Oj ile to ja się nawalczyłem z zakłóceniami (silnik MultiJet). Poddałem się, radyjka już nie mam. Ale z 4 radyjek których próbowałem w stilonie to Lafayette Ermes najlepiej sobie radził (zakłocenia oczywiscie były ale najmniejsze). Dowedziałem sę, że bardzo dużo zależy od konkretnego stilaka. Są stilony z dieslem które mniej sieją a są takie (jak mój) które sieją niemiłosiernie.

Napisano

U mnie ani na 520 pro XL Uinidena ani na presidentcie walker nie jest zle (w jtd). Wsytarczy wł. filtr ANL i jest OK. Natomiast idelanie jest w presidencie Herbert I (tak, tym starym). Genialne radio bardzo selektywne i fantastycznymi filtrami (ANL, HI-CUT i NB). Mam to radio na bazie i jest nie do pobicia. Tak jak i inne STARE presidenty. Wiec jesli masz kogos to zrob test.

Napisano

Też mam Unidena 520 xl i nie mam problemów w moim klekotku smile.gif

Napisano

Nie wiem.. niewiem.gif ja mam TTI 770 i bat 120 cm.. uważam, że nie jest najgorzej ... dodatkowo pod pokrywę silnika ( ta plastykowa osłona nad wtryskami ) dałem folie aluminiową

Napisano

jak mozesz to wyrwij na dzien dwa starego herbatnika /president herbert/ i zobaczysz jak z nim jest dopiero cicho...

Napisano

........Uniden 520 XL + 100cm na magnesie ..........i radzi sobie bardzo przyzwoicie (ANL + odrobinę skręcona czułość radyjka) 30.GIF

Napisano

> ........Uniden 520 XL + 100cm na magnesie ..........i radzi sobie

> bardzo przyzwoicie (ANL + odrobinę skręcona czułość radyjka)

taz mam taki zestaw i radzi sobie bardzo OK

cool.gif

ważne jest natomiast dokładne dostrojenie antenki - różnica przed i po jest odczuwalna

uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Nie wiem.. ja mam TTI 770 i bat 120 cm.. uważam, że nie jest

> najgorzej ... dodatkowo pod pokrywę silnika ( ta plastykowa

> osłona nad wtryskami ) dałem folie aluminiową

Czy jest jakaś różnica przy odsłuchu po zastosowaniu tej foli?

Ja mam silnik MJ, może JTD (8V) mniej sieje.

Napisano

> U mnie ani na 520 pro XL Uinidena ani na presidentcie walker nie jest

> zle (w jtd).

Miałem i ja Walkera. Bez poprawy, silnik dalej było słychać.

Napisano

> Czy jest jakaś różnica przy odsłuchu po zastosowaniu tej foli?

> Ja mam silnik MJ, może JTD (8V) mniej sieje.

Tak poprawa faktycznie jest... mogłem po wstawieniu jeszcze bardziej zjechać z czułością w CB... ale nadal lekkie szumy są jak ustawie na MAXA.... proponuje zastosować - prawie nic to nie kosztuje ( troszeczke pracy no i folia w miare solidna - najleprza była by z takich tacek jak do kiełbasek na grilla ok.gifhehe.gifwink.gif) MJ sieją podobno więcej niż JTD... więcej cykli otwarcia wtryskiwaczy.

Napisano

> [...]

> MJ sieją podobno więcej niż JTD... więcej cykli otwarcia

> wtryskiwaczy.

A ja znowu słyszałem że MJ sieją mniej. hmm.gif

Czy MJ nie mają przypadkiem innych wtryskiwaczy, nie elektromagnetyczne tylko jakieś

inne - piezoelektryczne?

Napisano

> A ja znowu słyszałem że MJ sieją mniej.

Może... nalezy porównać wink.gif .... ale to nie istotne .... polecam ten patent ok.gif

Napisano

Ja wczoraj zamontowałem do swojego Stilaka CB mam Unidenta PRO 520 xl i antena na magnes HULSTER 100 cm zero zakłóceń auto jak w podpisie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.