Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimowy muł....

Featured Replies

Napisano

Witam....jak to jest że szukajka działa kiedy w sumie nic autku nie dolega...a jak jest potrzebna ...to "...spóbój ponownie za chwilę". Ale do rzeczy dzisiaj -4 autko na placu (MW 1.9 JTD, 2004), jadę spokojnie do pracy 7km, a tu nagle po 3km w autko obroty spadły do 2000 prędkość do 40h i amen, ja mu gaz a on nic ...ani obroty ani prędkość jakby sie zawiesił, po 1 minucie dostał kopa i jechał już normalnie, z powrotem do domku podobnie autko w pewnym monecie zamuliło ale obroty szły do góry tylko zbieeeeerał sie jak żółw....EGR czyszczony na wiosnę, overboost wyczyszczony i przeniesiony, filtry wymienione w lecie...podejrzewam paliwo (tankuje na BP) ale sam nie wiem może coś doradzicie.....hehehe ale napisałem elabooorat smile.gif

Napisano

> Witam....j

Objawy wskazują na:

- przepływomierz

- zacinający się EGR

- ???

Napisano
  • Autor

hoho...czyli prawie wszystko.... EGR był czyszczony czyli chyba odpada,a przepływka ......hmmm drogi ten interes? aha zapomniałem dodać, iż autko kopci normalnie tylko zbiera się gorzej... sick.gif

Napisano

> hoho...czyli prawie wszystko....

Skoro był czyszczony na wiosnę EGR to juz może być zatkany ...

A przepływkę możesz odłączyć i zobaczyć czy jest lepiej ....czy tak samo

Nowa w serwisie BOSCHA 275 zł...

Napisano
  • Autor

> Skoro był czyszczony na wiosnę EGR to juz może być zatkany ...

Tak szybko? w sumie nie czyściłem sam tylko w ASO, ale chyba sam zobaczę

Napisano

Soro juz został poruszony temat EGR to pozwole sobie wtrącic kilka słow.U mnie było tak , a raczej czasami bywa, jak pozwole sobie na delikatną jazde , w sensie oszczędną to mój EGR blokuje sie maxymalnie , auto robi sie mułowate, zaczyna dużo palić i przy ostrzejszym butowaniu puszcza czarne bąki.Ostatnio miałem mocne postanowienie samemu rozebrać EGR (bo aso nie wierze w dobrą jakość usługi))ale pogoda mi na to nie pozwoliła, a garażu nie mam.Dlatego stwierdziłem że znowu czas na ostre butowanie but.gif, na początku za mną po prostu tragedia jakby ktoś zapalił oponę. I co ? pomogło, zero przydławek,spalanie mniejsze, bąków prawie wcale i do tego bardzo dobrze wkręca się na obroty. Dlatego polecam wszystkim, klekotki też czasami trzeba ostrzej potraktować i w nosie z eco drivingiem.

Napisano
  • Autor

hihi eco swoje ale 115 KM tez swoje...ja lubie to uczucie gdy mnie troszkę wgniata w fotel yay.gif ale teraz to tagedia...tak choćby eco miał zamontowane w formie blokady furious.gif

Napisano

> hihi eco swoje ale 115 KM tez swoje...ja lubie to uczucie gdy mnie

> troszkę wgniata w fotel

faktycznie 115 bardzo lekko wgniata hehe.gif ale juz 115 z wirusem to daje po nerkach waytogo.gif

Napisano

> Ja tak mialem przy padnietym egr

Potwierdzam. Identyczne objawy miał mój stilon przy zacinającym się EGR. Wymieniony.

Napisano
  • Autor

wypiąłem dzisiaj rano przepływkę i zauważyłem takie objawy:

- głośniej chodzi silnik

- przy dodaniu gazu wgniata mnie w fotel cool.gif

Mam pytania: jak długo mogę z tym jeździć? i jakiej marki przepływkę polecacie?( coś słyszałem chyba od Liska, że poleca Boscha) skromny.gif

Napisano

Hej,

Możesz mi napisać gdzie ta przepływka się znajduje i czy i jak ją odłączyć, chcę sprawdzić Swoją, bo z tego co odczuwam to coraz gorzej samochód się zbiera...

Napisano

> wypiąłem dzisiaj rano przepływkę i zauważyłem takie objawy:

Niestety pracuje na mapie i to znacznie głośniej....

Ale zobacz czy nie bedzie nadal poprzednich objawów...

Możesz jeździć tak ile chcesz .... ( więcej spali )

Przepływka tylko BOSCHA i tylko oryginał - na allegro 250 zł a w serwisie BOSCHA 275 zł.... z gwarancją

Przepływka jest miedzy akumulatorem a turbina - na dole - widoczna po otwarciu maski

Napisano
  • Autor

No i mam ...okazje kupić nową przepływkę Boscha na gwarancji za 190 zeta, problem w tym, iż wiem że jest do stilonka MW 115KM na jednej ze stron wyczytałem że ten model przepływki (0281002308) jest stosowany w stilonach 115KM MW od 01. 2003 roku a mój jest z z 08.2003 chyba nie było żadnych zmian? i będzie pasić? oslabiony.gif

Napisano

Zwracam uwagę na to by to był oryginał (a nie chińska podróbka lub też np. Magneti Mareli - taka jak sam kiedyś tfu kupiłem rotfl.gif).

Napisano
  • Autor

To chyba oryginał na pudle była jakaś metka z jakimiś cyferkami i kodem do sprawdzenia na stronce producenta (sprawdzałem na tej stronie, wypisali że to orginał) )a sama przepływka wygląda na europejska robotę

Napisano

>a sama przepływka wygląda na

> europejska robotę

Wyglądem się nie sugeruj, Chińczycy nie takie rzeczy potrafią podrobić... tongue.gif

Napisano

Na pudełku powinien być hologram Boscha

Cena dość niska... icon_eek.gif ale może staniały niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Na pudełku powinien być hologram Boscha

> Cena dość niska... ale może staniały

Holo jest z kodem więc chyba wszystko oki....a cena niska bo mam przepływkę z likwidowanego sklepu ale z rachunkiem hurtowni Ricambi, na allegro rzeczywiście kosztują 236-250 zeta, w sobotę spróbuję to wsadzić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.