Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe żarówki pozycyjne - wymiana

Featured Replies

Napisano

Opracowałem w Stilo jak wymieniać żarówki H1 oraz H7, problemem teraz dla mnie stało się wymienienie żarówek pozycyjnych. Czy należy wyciągnąć całą lampę aby się do nich dobrać? Czy jest jakiś inny sposób. Od tyłu nie widziałem żadnego dojścia do żaróweczek.

Napisano
  • Autor

> a instrukcje posiadasz?

A sorki rzeczywiście , znalazłem, chociaż po Włosku mam. Ale z rysuneczków skumam. Nigdy do niej nie zaglądam.

Czy wam też się tak często żarówki przepalają? H1 H7

Napisano

> A sorki rzeczywiście , znalazłem, chociaż po Włosku mam. Ale z

> rysuneczków skumam. Nigdy do niej nie zaglądam.

> Czy wam też się tak często żarówki przepalają? H1 H7

Od ponad pół roku (bo tyle czasu mam stilo) tylko tylna lewa żarówka od podświetlania tablicy przestała świecić (wina styków zaśniedziałe) tak to na razie odpukać nic się nie dzieje.

Napisano

Czy wam też się tak często żarówki przepalają? H1 H7

Mi

raz na 3 lata h7 sie przepala. 0d 6 lat nie spalila sie żadna h1, w5w i inne jakie są w aucie, a i z początku jak dobrze pamietam to ta od oświetlania w środku auta sie przepaliła

Napisano
  • Autor

To czy ja mam coś z instalacją? Na przemian wymieniam żarówki średnio co 2 m-ce albo H1 albo H7 . Kupuje firmowe Philipsa.

Dodam ze robię 40.000 rocznie i spędzam w aucie X godzin.

Napisano

> To czy ja mam coś z instalacją? Na przemian wymieniam żarówki średnio

> co 2 m-ce albo H1 albo H7 . Kupuje firmowe Philipsa.

> Dodam ze robię 40.000 rocznie i spędzam w aucie X godzin.

mam 2 teorie:

- w dieslach podobno szybciej się przepalają z powodu wibracji (zarnik sie szybciej przerywa)

- Philips - podobno dobre ale wiele osób mówi że niestety nietrwałe

Napisano

> Kupuje firmowe Philipsa.

Normalne czy te o podwyższonej jasności ?

Podobnie jak Azbest słyszałem kilka złych opinii na temat trwałości tych wszystkich "visionplusów" i innych wynalazków.

Służbowym pugiem robię rocznie ok. 50 tysięcy. W 206 żarówki H7 (niestety, nie wiem jakiej firmy, nie wolno mi było samemu kupować tylko musiałem jeździć do ASO irked.gifscrewy.gif ) wytrzymywały od 13 do 25 tysięcy - co oznacza średnio 5 wymian rocznie. Diesel, jeżdżący po raczej złych drogach Polski północno-wschodniej - podejrzewam, że jazda po dziurach może być jeszcze bardziej zabójcza dla żarówek, niż drgania od diesla, zwłaszcza że 1.4 HDI na wolnych obrotach trzęsie samochodem mniej, niż benzynowy 1.6 w Stilonie !

Zobaczymy, jak będzie w 207, na razie jeszcze ma niewiele przebiegu.

Napisano

> Kupuje firmowe Philipsa.

Kup żarówki o przedłużonej trwałości typu long-life. Bo te +30% czy +50% się szybciutko wypalają. zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

no i stało sie. Dzis padła mi żarówka mijania od strony kierowcy oczywiście... Najbardziej zastanawia mnie fakt jak bardzo kombinowane mam auto, chociaz sprowadzałem z holandii. komp nie pokazał przepalonej zarówki (jakis czas temu pokazał tylnia). Kiedyś pisałem, że nie działa mi halogen właśnie z tej strony i tez nie pokazuje błedu (żarówka dobra). Da sie to jakoś sprawdzić miernikiem? A może wtyczka jakos inaczej podłączona?

Napisano

fronty mijania NIE SĄ zglaszane przez kompiuter ok.gif

Napisano
  • Autor

> fronty mijania NIE SĄ zglaszane przez kompiuter

Mam problem, czy tylko u mnie ??

Wymieniłem postojowe żaróweczki na diody LED, ładnie świecą na niebieskawo, jedyny problem , że komputer nie wygasił problemu spalonej żarówki, tak jakby ich nie widział. Czy tylko ja tak mam ?

Napisano

Był ten problem już nie raz na forum !

nono.gifszukajka

Napisano
  • Autor

> Był ten problem już nie raz na forum !

> szukajka

dzieki dzieki, nawet nie widzialem .

Napisano

panowie, pewnie juz było, ale mam rozebrane auto i dlatego tu pytam.

Zabrałem sie do wymiany zarówki od strony kierowcy(przód). Jak juz kiedyś pisałem nie działa mi z tej strony halogen. teraz mam wszystko rozebrane (prawie) i widze, ze jedna okrągła wtyczka wchodzi do lampy, ale przy tym pęku kabli mam jeszcze podłużną wtyczkę nie podłączoną do niczego... tak ma być?? i jeszcze jedno, czy udaje sie wam wyjąc cała osłonę aku? proszę o szybką odpowiedz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.