Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interfejs do programowania pod KWP2000 + wtyk dla Fiata

Featured Replies

Napisano

Witam,

I stało się...

Czy ktoś z Krakowa, Tarnowa lub okolić ma może programator/interfejs diagnostyczny do Stilo?

Programator ma działać z programem KWP2000 z kasetą Bosh EDC15C-7, chciałem wypożyczyć (oczywiście odpłatnie) w celu zgrania oryginalnego programu i wrzucenie jakiegoś podrasowanego..

Jak ktoś zgadnie kto mnie zainspirował wgraniem dodatkowych KM i Nm stawiam 20.GIF, Lisek nie bierzesz udziału w konkursie 270635636-JUMP2.gif

Znalazłem taki programator na allegro 139zł za sprzęt + 59 za przejściówkę z ODB2->Fiat, nie jest to jakaś wielka kwota ale szczerze to nie wiem czy będzie mi potrzebne to na co dzień... poza tym 200zł nie chodzi piechotą zona.gif

Pozdrawiam, a teraz sleeping_2.gif

Napisano

Pamiętaj, że musisz posiadać pliczek DO TWOJEGO autka.

Prawda Lisek? 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Pamiętaj, że musisz posiadać pliczek DO TWOJEGO autka.

> Prawda Lisek?

A to to wiem smile.gif Już zaopatruje się w odpowiednia wiedzę i kontakty po takowy plik, oryginalny będę miał jak tylko zdobędę interfejs, później z tylko z górki mam nadzieję brawo.gif

Masz piwko 20.GIF, a prawdziwe kiedyś przy okazji, może jakiegoś zjazdu w Małopolsce czy gdzieś 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> A to to wiem Już zaopatruje się w odpowiednia wiedzę i kontakty po

> takowy plik, oryginalny będę miał jak tylko zdobędę interfejs,

> później z tylko z górki mam nadzieję

a z kąd można wiedze na ten temat czerpać jest jakiś manualik do tego bo fejsy patrzylem chodza pa 139 z wtykiem OBD może ktos podzielil by sie plikiem za 20.GIF

Napisano
  • Autor

> a z kąd można wiedze na ten temat czerpać jest jakiś manualik do tego

> bo fejsy patrzylem chodza pa 139 z wtykiem OBD może ktos

> podzielil by sie plikiem za

Manula do winols + możne pomoc goole, jak bym się na czymś zawiesił, na razie czekam na interfejs żeby zgrać oryginalny program, później będę się zagłębiał w tuning, co do pliku to raczej się wgrywa Twój oryginalny ze zmianami, nie wiem czy zadziałał by np. plik od kogoś z kącika. beksa.gif

Napisano

> może ktos

> podzielil by sie plikiem za

Dla początkujących ......... OSTRZEGAM !!!!! nono.gif

Przypominam, że opragramowanie w kasecie silnika - oryginalne powinno sie modyfikować ( jest wiele różnych oryginalnych softów na ten sam silnik ( np: JTD 115KM ) i na tą samą kasetę które wychodziły w różnym czasie ) pomijam już nawet ustawienia - typy wtryskiwaczy zapisane w sofcie

Po 2-gie jest coś takiego jak: "liczba kontrolna" old.gif po zgraniu oryginalnego oprogramowania z kasety silnika i zmianie choćby jednego parametru liczba ulegnie zmianie. Wgranie programu zmodyfikowanego ( lub z innego auta ) o innej liczbie kontrolnej niż oryginał załatwi kasetę - nie odpalicie już auta czerwona.gifold.gif

Które mapy zmienić w pliku i za co odpowiadają oraz jak zmienić liczbę kontrolną - tego juz nie podam bo moja wiedza jest tu niewystarczająca a nie będę kogoś wprowadzał w błąd.

( jest wiele map które nalezy zmienić a są one bardzo powiązane / wpływają na efekt końcowy/ nie trudno rozwalić auto ustawiając bardzo wysoki moment obrotowy na 1100 obr/min )

Tu odsyłam do fachowców... Master.s / Aligator / ....

Dla zwykłego zjadacza wystarczy na poczatek udanie się na hamownie - zgranie pliku oryginalnego - przesłanie do modyfikacji - wgranie po modyfikacji - udanie się na hamownie w celu weryfikacji

Ale idealnym rozwiązaniem jest zrobić to u fachowca od A do Z ok.gif

Napisano
  • Autor

O sumak kontrolnych już coś tam czytałem, modyfikacje Swojego porobię dla Siebie w celu popatrzenia co i jak bez wgrywania, a przerobienie zlecę fachowcowi, czekam tylko na kontakt. waytogo.gif

Napisano

> O sumak kontrolnych już coś tam czytałem, modyfikacje Swojego porobię

> dla Siebie w celu popatrzenia co i jak bez wgrywania, a

> przerobienie zlecę fachowcowi, czekam tylko na kontakt.

poczytajcie sobie na www.godula.pl - może was oświeci i przestaniecie wierzyć w softy uniwersalne z allegro - hamownia, program, hamownia i wtedy wiesz co masz. mój stilo przeszedł takie zabiegi - polecam.

Napisano

> poczytajcie sobie na www.godula.pl - może was oświeci i przestaniecie

> wierzyć w softy uniwersalne z allegro - hamownia, program,

> hamownia i wtedy wiesz co masz. mój stilo przeszedł takie

> zabiegi - polecam.

Robiłes coś takiego sam czy tylko daleś komuś zarobic

bo malo jeszcze wiesz sa gotowe programy i dzialają ale na pewno nie są tak dobre jak robiony program pod dane auto.

Na wszystkich forach zawsze znajdą sie tacy teoretycy co wszystko wiedzą najlepiej.

Napisano
  • Autor

> poczytajcie sobie na www.godula.pl - może was oświeci i przestaniecie

> wierzyć w softy uniwersalne z allegro - hamownia, program,

> hamownia i wtedy wiesz co masz. mój stilo przeszedł takie

> zabiegi - polecam.

O, ale ja nigdy nie pisałem o sofcie z Allegro:| jak już to sam albo zlecone w firmie która się tym zajmuje i ma własna hamownie itp. itd.

Czytaj uważnie.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.