Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc przy zakupie A-G

Featured Replies

Napisano

Witam

Zamierzam kupic Astre G. Znajomy ojca ma do sprzedania takowa. Ojciec reczy za jego uczciwosc. Astra jest z 2001 roku rejestracja w lutym 2002. Ceni się około 18,5 tys. Serwisowany w oplu. Na liczniku 121 tys. Sprowadzony 3 lata temu. Przy 95 tys zrobiony rozrzad, który ma starczyć na 100tys. Prawda ? Do tego dokłada dwa komplety (letnie i zimowe) rocznych opon.

Bezwypadkowa, bardzo zadbana (inf. przez telefon).

Do zrobienia

Wymiana chłodnicy klimatyzacji (podobno bolaczka AG), Nowa chłodnice dostaje.

Wymiana termostatu - też już kupił i mi dołoży

Silnik 1,7 diesel 75km, hatchback

Warto ? Jutro jade ogladac na co zwrocic uwage ? Ile może kosztować wymiana wymienionych części ?

Napisano

Uczciwa cena, jesli auto naprawde bedzie w przyzwoitym stanie. Widze, ze i klima jest ok.gif. Silniczek polata dlugo, zaliczany jest do tych najmniej awaryjnych 893goodvibes.gif

Napisano

> Uczciwa cena, jesli auto naprawde bedzie w przyzwoitym stanie. Widze,

> ze i klima jest . Silniczek polata dlugo, zaliczany jest do

> tych najmniej awaryjnych

Nie wiem jak w tym silniku o którym piszesz .... ale u mnie (1.6 8v) żeby wymienić termostat to niezbędne było wykonanie operacji takich jak przy wymianie rozrządu - co na polske złote wychodzi 500 crazy.gif

Napisano

> Uczciwa cena, jesli auto naprawde bedzie w przyzwoitym stanie. Widze,

> ze i klima jest . Silniczek polata dlugo, zaliczany jest do

> tych najmniej awaryjnych

Ja za rozrzad w isuzu placilem 1000 zl i zyje.

Napisano

Tu masz opis mojego autorstwa jak wymienia się w tym samochodzie termostat i naprawdę jest to prosta robota i nie skomplikowana.

LINK

Co do rozrządu w tym samochodzie to ja za pasek Contitech oraz napinacz i rolkę prowadzącą RUVILLE zapłaciłem 265 zł. Wymieniałem sam więc robocizna nic mnie nie kosztowała.

Napisano

> Tu masz opis mojego autorstwa jak wymienia się w tym samochodzie termostat

Opis dotyczy silnika 1.6 8v? wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Opis dotyczy silnika 1.6 8v?

> Pozdroofka

Autor wątku pisze o 1.7 diesel :

"Wymiana chłodnicy klimatyzacji (podobno bolaczka AG), Nowa chłodnice dostaje.

Wymiana termostatu - też już kupił i mi dołoży

Silnik 1,7 diesel 75km, hatchback

Warto ? Jutro jade ogladac na co zwrocic uwage ? Ile może kosztować wymiana wymienionych części ?"

Mój opis wymiany termostatu też dotyczy 1.7 diesel wink.gif

Napisano

> Autor wątku pisze o 1.7 diesel

Odpowiedziałeś: "jak wymienia się w tym samochodzie" koledze kokopeli poszącemu o wymianie w silniku 1,6 8V wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Odpowiedziałeś: "jak wymienia się w tym samochodzie" koledze

> kokopeli poszącemu o wymianie w silniku 1,6 8V

> Pozdroofka

A to fakt, miało być do autora wątku bow.gif

Napisano

A uszczelnienia pompy oleju kolega maropr wymienial?

Napisano

> A uszczelnienia pompy oleju kolega maropr wymienial?

Tego nie wymieniałem, w ogóle jak pojechałem kiedyś do serwisu Opla w Płońsku to chcieli mi przy wymianie rozrządu zaraz pół samochodu wymienić screwy.gif bo takie mają zalecenia.

Napisano

W ASO zalecaja wymiane obudowy paska rozrzadu, gdyz ona podobno ma byc szczelna. Jesli nie jest - wymiana. Razem z wymiana rozrzadu licza sobie 2100 zl.

U siebie mam zrobione na oryg. czesciach, lacznie z uszczelnieniem pompy oleju, gdyz jak tam cieknie olej to pasek sie moze zerwac.

Napisano

Zgadza się z tym uszczelniaczem, ja u siebie jak wymieniałem zwróciłem uwagę czy w okolicach koła zębatego pompy oleju jest sucho i było. Jakiś czas temu widziałem u Wodzyńskiego Corsę C właśnie z tym silnikiem i tam chyba siadło łożyskowanie w pompie oleju. Całe szczęście dla właściciela pasek nie przeskoczył ni się nie zerwał.

Napisano
  • Autor

Ogladalem.

Auto wyglada naprawde dobrze z zewnatrz. Wewnatrz tez ok. Z wyposazenia jest jeszcze elektryka szyb i lusterek oraz centralny z kluczyka, podlokietnik. Radio CD VOD czy takie było orginalnie bo facet mowi ze z takim kupil i to orginal.

Auto kupione bylo w 2006 r. z przebiegiem 90 tys. Do tej pory zrobił nim ok 30 tys. Po wymianie paska przy 95 tys. po przejechaniu około 1 tys. pompa oleju zaczela puszczac olej podobno dlatego ze zostala naruszona podczas wymiany rozrzadu (oznaczona jakas farba czy klejem). Zostało to naprawione i wstawiony został nowy pasek. To sa tlumaczenia serwisu. Co wy na to ?

Jezdzi na polsyntetyku czy to dobrze ? (oleju nie dolewa)

Pytanie do posiadaczy astry z tym silnikiem

Jak z moca jest wystarczajaca ? Jezdzilem tylko po miescie i bylo calkiem calkiem. Sprzedający mowi ze jezeli jest zaladowana do pelna to troche brakuje.

Napisano

Jesli radio to VDO CDR500 to oryginal, byly 2 modele i ten jest lepszy.

Skoro rozrzad jest zrobiony na cacy to nie ma sie czego obawiac, a co do mocy, to ma prawo jej brakowac bo silnik ma tylko 75km. Za okolo 1500 zl mozesz za jakis czas zrobic ok 95 km.

Jesli auto pewne to ja bym bral.

Napisano
  • Autor

Niestety jest to VDO CD 441 XED czy jakoś tak. Dlatego tak jakos dziwnie wyglada. Bylem dzis na gieldzie, porównałem sobie i chyba sie zdecyduje. Tylko jak sprzedać moja poczciwa F

Pozdrawiam

Napisano

To radyjko tez bylo montowane w standardzie, obsluguje sterowanie z kierownicy i zewn wyswietlacz. Z tego co pamietam ma chyba wyjmowane klawisze antykradziezowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.