Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaką astrę?

Featured Replies

Napisano

Chciałbym kupić astrę 2 heczbola .Mam pytanko jaki silniczek wybrać zeby niebyła mułowata ale żeby tez nie piła za dużo a także na co zwracać uwagę przy kupnie.Z góry dziękuję

Napisano

> Chciałbym kupić astrę 2 heczbola .Mam pytanko jaki silniczek wybrać

> zeby niebyła mułowata ale żeby tez nie piła za dużo a także na

> co zwracać uwagę przy kupnie.Z góry dziękuję

Określ jakiś rocznik czy widełki cenowe...

Ogołnie z tego co tu widziałem najmniej bierze X16SZR ale to tylko 75KM. Mnie by wystarczylo ale nie znalazlem odpowiednio dobrej.

I było o tym tysiące razy, zaglądnij do szukajki.

Napisano
  • Autor

Szukajka mi nie działa.Astra ma byc tak do max 15 tys. zł

Napisano

> Szukajka mi nie działa.

nie no kolejny sciana.gif

napewno dziala tylko miedzy szukaniami musisz odczekac ok. 2-3 min...

Napisano

Ja kiedyś wybrałem i byłem zadowolony.. Moja stara pare lat temu była O.K. , Karoseria taka, jaką sobie wysniłem zawieszenie luks, niewiele piła, zderzaki po liftingu, silniczek krokowy tralalala, wspomaganie niczego,[teść był posłem], prowadziła sie niezle, choc duzo jezdziłem i czesto musiałem zmieniac gumy. .. Ale mineło pare lat i tez oglądam się za młodszą... Starej karoseria juz matowa, geometria nie ta, klapa jej sie nie zamyka, zderzaki choc po renowacji, to opadły, silnik krokowy sie przycina, zawieszenie obnizone, wspomaganie nie działa, dużo żłopie, wydech nieszczelny, no i mułowata... Własnie oglądam sie za młodszą, zeby pare lat spokojnie pojezdzic... old.gif

astra ..... stara ...- ten sam zestaw liter... blush.gif Czy ja czasem nie pomyliłem forum... mad.gif

Napisano

Z czystym sumieniem mogę polecić x18xe1. Rakieta to to nie jest ale do sprawnego przemieszczania się wystarcza a pali naprawdę niewiele. U mnie przy normalnej jeździe zamyka się w 9l LPG, do tego jak na 16V jest naprawdę cichy.....

Napisano

a ja w tej cenie polece Ci astre 2 1.4 16V bardzo fajne, sympatyczne autko i milo pomyka na PB

lub Astre 2 1.6 8V jezeli jezdzisz wiecej, chcialbys pod LPG i smigac tanio i bez problemu

Napisano

Chciał bym tu obalić pogłoskę, że 1.6 8V (X16SZR) mało pali. U mnie przed założeniem gazu było to ponad 7 w trasie i 10-12 w mieście. Po załozeniu LPG jest to ponad 8 w trasie i 11-13 w mieście (plus paliwo na rozruch w mieście, którego trochę idzie zwłaszcza w zimie).

Niestety 75KM to zdecydowany muł - mam i raczej nie polecam, chyba, że ktoś się swiadomie decyduję ma mułowaty samochód.

Przypuszczam, że silniki 1.8 nawet te 16V palą nie wiele więcej - ale to tylko przypuszczam.

Jedno czego nie mogę mojemu astrolotowi zarzucić to awaryjność - zrobione 60tyś km w dwa lata i jeśli chodzi o silnik to praktycznie zero awarii.

Napisano

> Chciał bym tu obalić pogłoskę, że 1.6 8V (X16SZR) mało pali. U mnie

> przed założeniem gazu było to ponad 7 w trasie i 10-12 w

> mieście. Po załozeniu LPG jest to ponad 8 w trasie i 11-13 w

> mieście (plus paliwo na rozruch w mieście, którego trochę idzie

> zwłaszcza w zimie).

> Niestety 75KM to zdecydowany muł - mam i raczej nie polecam, chyba,

> że ktoś się swiadomie decyduję ma mułowaty samochód.

> Przypuszczam, że silniki 1.8 nawet te 16V palą nie wiele więcej - ale

> to tylko przypuszczam.

> Jedno czego nie mogę mojemu astrolotowi zarzucić to awaryjność -

> zrobione 60tyś km w dwa lata i jeśli chodzi o silnik to

> praktycznie zero awarii.

Muł to pojecie wzgledne. Zalezy co kto lubi i jakie odnosi wrazenie. Dla Ciebie 75KM to mało, a dla innych wystarczajaco. Dla niektorych 200zł to duzo a dla niektorych mało. Najlepiej by było jakby jacys jego znajomi mieli podobne samochody, tzn o przynajmniej podobnych mocach, zeby porownac, czy np 1.8 nie bedzie za mocny smile.gif choć wiadomo ze z biegiem czasu i nawet 2.0 bedzie za mało smile.gif

Napisano

> Muł to pojecie wzgledne. Zalezy co kto lubi i jakie odnosi wrazenie.

Zgadza się. Poza tym w każdym samochodzie, którym jeździłem (a były wśród nich takie, które miały pod maską naprawdę duuużo więcej niż moja Astra) po pewnym czasie dochodziłem do wniosku, że tych kilka KM więcej by nie zaszkodziło. A poza tym najszybsze są czerwone spineyes.gif

Napisano

Witam

Odnośnie silnika x16szr - bo sam mam taki tyle, że astra I to jestem z niego bardzo zadowolony cool.gif, a spalanie również wychodzi w trasie około 6 l, benzyny a w mieście około 8 także ja nie narzekam. Myślę, że ten silnik w A2 również będzie dobry.

Napisano

1.6 8v spokojnie wezmie ponad 7L. 1.6 czy tez 1.8 16v wezma okolo 1-1,5 wiecej ale za to masz w miare moc.Zdecydowanie polecilbym tobie 16v.Zaladujesz autko,zalaczysz klime i wtedy docenisz sobie wiecej mocy i slusznosc wyboru.

Napisano

> 1.6 8v spokojnie wezmie ponad 7L. 1.6 czy tez 1.8 16v wezma okolo

> 1-1,5 wiecej ale za to masz w miare moc.Zdecydowanie polecilbym

> tobie 16v.Zaladujesz autko,zalaczysz klime i wtedy docenisz

> sobie wiecej mocy i slusznosc wyboru.

Dokładnie, ja w moim 1.6 8V przed wyprzedzaniem jeśli nie jadę sam to zawsze muszę wyłączyć klimę, żeby jakoś się zebrać.

Napisano

> Chciał bym tu obalić pogłoskę, że 1.6 8V (X16SZR) mało pali. U mnie

> przed założeniem gazu było to ponad 7 w trasie i 10-12 w

> mieście. Po załozeniu LPG jest to ponad 8 w trasie i 11-13 w

> mieście (plus paliwo na rozruch w mieście, którego trochę idzie

> zwłaszcza w zimie).

> Niestety 75KM to zdecydowany muł - mam i raczej nie polecam, chyba,

> że ktoś się swiadomie decyduję ma mułowaty samochód.

> Przypuszczam, że silniki 1.8 nawet te 16V palą nie wiele więcej - ale

> to tylko przypuszczam.

> Jedno czego nie mogę mojemu astrolotowi zarzucić to awaryjność -

> zrobione 60tyś km w dwa lata i jeśli chodzi o silnik to

> praktycznie zero awarii.

Zapomnaiłeś dopisać że ma przejechane 200 kkm ... na jedno kolo. Mam tą astrę i wcyklu mieszanym spala do 9 l gazu bez jakich kolwiek akcji oszczędzam. Wszystko zależy jak masz zużyty silnik i jaki styl jazdy (każde światła z piskiem). Pondato oleju nie weżmie czego nie można powiedzieć o ECOTECACH.

Napisano

> Zapomnaiłeś dopisać że ma przejechane 200 kkm ... na jedno kolo. Mam

> tą astrę i wcyklu mieszanym spala do 9 l gazu bez jakich kolwiek

> akcji oszczędzam. Wszystko zależy jak masz zużyty silnik i jaki

> styl jazdy (każde światła z piskiem). Pondato oleju nie weżmie

> czego nie można powiedzieć o ECOTECACH.

Jest to jak najbardziej możliwe, wszystko zależy co rozumiesz jako cykl mieszany.

Ja jeżeli piszę miasto, to oznacza, że nie wyjeżdżam poza granice miasta i duża część z tego to zatrzymywanie i ruszanie, a prędkość max nie przekracza 80 km/h. Dodatkowo dużo z tego to dojazdy do pracy czyli rano 8km, popołudniu 8km na zimnym silniku. Silnik nie jest zużyty - ma przejechane w tej chwili 110 kkm i tego akurat jestem pewien. Inna sprawa to, że raczej nie jeżdżę oszczędnie, ale też bez szaleństw.

Także niestety wszystko zależy od wielu rzeczy

Napisano

> Dokładnie, ja w moim 1.6 8V przed wyprzedzaniem jeśli nie jadę sam to

> zawsze muszę wyłączyć klimę, żeby jakoś się zebrać.

Ale pojechałeś hehe.gif nie żebym nie wierzył ale naprawdę śmiesznie to brzmi.

Napisano

> Ale pojechałeś nie żebym nie wierzył ale naprawdę śmiesznie to

> brzmi.

Niestety tak jest - wyprzedzanie gdzie trzeba się zebrać jest o wiele bardziej komfortowe przy wyłączonej klimie, zwłaszcza przy trzech osobach w środku. Ja czuje naprawdę dużą różnice.

Napisano

> brzmi.

Brzmi może i smiesznie ale to najprawdziwsza prawda (ja mam wersję z 84KM) ... klimatyzacja "off" i się rozpędzamy grinser006.gif

Napisano

> 84KM) ... klimatyzacja "off" i się rozpędzamy

Zmien opis na przycisku na TURBO zeby.GIF

Napisano

> brzmi.

Jestem ciekaw czy masz klime w swojej Astrze ??? - bo piszesz tak, jak bys jej nie mial...

Jest tak, ze faktycznie klima zabiera koniki, wielokrotnie - jak pisza ludzie - wyłączalem klime jak mialem wyprzedzac.... naprawde pomaga...

Napisano

> Jestem ciekaw czy masz klime w swojej Astrze ??? - bo piszesz tak,

> jak bys jej nie mial...

Widocznie, źle zrozumiałeś co napisałem. Gdzie napisałem,że tak nie jest albo że nie wierzę w to? Napisałem tylko,ze śmiesznie to brzmi cyt. "jakoś się zebrać". Mam klime i wiem,że zabiera ona parę koni ale w swoim silniku 1.8 aż tak bardzo tego nie odczuwam.

Napisano

Wszystko to smieszne,ale prawdziwe zarazem...

Wiem co to brak mocy w aucie.Troche pojezdzilem mulem.

Klima zjada konie i tyle.

Napisano

> Wszystko to smieszne,ale prawdziwe zarazem...

> Wiem co to brak mocy w aucie.Troche pojezdzilem mulem.

> Klima zjada konie i tyle.

w słabszych autach jest to odczuwalne, ja nie narzekam, jeżdże praktycznie przez większość roku z włączonym klimatronikiem i nie ma kompletnie żadnej różnicy jak się go wyłączy wink.gif auta z dużym momentem obrotowym i większą ilością koni nie mają takich problemów. W firmie mam kangoo 1.5dci i przy włączonej klimie jest kaplica irked.gif więc coś w tym jest, pzdr waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.