Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Procedurka !!!

Featured Replies

Napisano

Ostatnio miałem problem ze swoją padaką ,który objawiał się niezliczona ilościa failurów przy poranny odpalaniu ! icon_eek.giffaint.gif

Między innymi ,,high culant temperature ,engine"z rana icon_eek.gifhehe.gif

Przy nastepnych odpaleniach tego dnia problem juz nie wystepował ! hmm.gif

Po konsultacji z nadwornym mechaniorem zastosowałem taką oto procedurke !! cool.gif

1.Odpiąć aku na 10-15 min /oczywista-minus/ ok.gif

2.Podpiąć go i odpalić autko na luziku na ok 10-15min! ok.gif

nono.gifNie gazować zostawić na wolnych obrotach ! ok.gif

Dzisiaj z rana failurów brak !!!!!! ok.gifok.gifok.gifhehe.gif

Polecam wszystkim zdesperowanym zanim pojadą do ASIO wybulic kaskę !! 20.GIFuzbroj_zlo.gif

Napisano

> /oczywista-minus/

Plus też, /oczywista jako drugi po minusie/

i oba oczyścić zlosnik.gif270635636-JUMP2.gif

Reszta wygląda na jakieś czary-mary niewiem.gif

Ja ostatni komunikat "high coolant temperature" widziałem, zanim 5-letniego Magneti-Marelli zastąpiłem nowym ZAP-em.

Od tego czasu cisza. Co prawda nie ja codziennie rano odpalam stilona, ale - wierzcie mi - natychmiast słyszę o każdym failurze. Głośno. Przez telefon komórkowy rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

p.s. Mar_Co, jak się miała temperatura powietrza, w której odpalałeś padakę dzisiaj rano do temperatury wczoraj i przedwczoraj ? Bo u nas na dzikiej północy dziś było trochę cieplej...

Napisano

> Dzisiaj z rana failurów brak !!!!!!

tylko pytanie, czy po jednym dniu mozna mowic o skutecznosci? hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> tylko pytanie, czy po jednym dniu mozna mowic o skutecznosci?

Jak narazie wszystko ok ! palacz.gif

Na spocie zdam relacje ! 20.GIF

Napisano

> Jak narazie wszystko ok !

> Na spocie zdam relacje !

skad ten zestaw ruchow ? Bo to taki mutant troche tego co podalem na watku z przepustnica gordona hmm.gif

Napisano
  • Autor

> >Co masz na myśli ? - /oczywista-minus/

PAMIETAJ! Zawsze rozłącz minus na akumulatorze przed jakąkolwiek zabawą z

elektryką w samochodzie mikolaj.gif

Napisano

Ktoś może nie wiedzieć, dlaczego akurat minus.

Zawsze zaczynamy od minusa dlatego, że jest połączony z masą pojazdu. Jeżeli przy odkręcaniu przez przypadek zewrzemy klemę z masą, nic się nie dzieje.

Gorzej, jeżeli zaczynamy odkręcać plus, minus jest jeszcze połączony z masą i zewrzemy plus z jakąś blachą samochodu. Kiedyś kolega to zrobił prawie na moich oczach (na chwilę się odwróciłem w inną stronę i nie zdążyłem na niego wrzasnąć, do głowy mi zresztą nie przyszło, że po dziesięciu latach grzebania przy FSO-1500 może tego nie wiedzieć). Areometr (tzw zielone oczko) wyskoczył z akumulatora i walnął go w czoło, a kwas chlapnął mu po oczach. Na szczęście mieliśmy pod ręką butelkę z czystą wodą, a potem hyc-kurc-galopkem powiozłem go na ostry dyżur okulistyczny. Skończyło się na bólu i strachu, bez trwałych uszkodzeń wzroku.

Napisano

> Zawsze zaczynamy od minusa dlatego, że ............<

Święte słowa, kiedyś zacząłem od plusa sciana.gif. Podczas odkręcania klucz trzymany w dłoni zrobił zwarę poprzez obrączkę yikes.gif. Skutek - poparzony paluch, nadpalona obrączka mlot.gif

Napisano

Nie masz przypadkiem słabego akumulatora? Rano zimno rozrusznik pobiera duży prąd, spada napięcie, elektronika głupieje. Ja tak miałem. Może być też ewentualnie ciężko kręcący rozrusznik.

Napisano
  • Autor

Aku 2 letni świeżo podładowany! ok.gif

Do dzisiaj failurów po procedurce brak ! grinser006.gif20.GIF

Napisano

> Do dzisiaj failurów po procedurce brak !

No bo ruszyłeś klemę ujemną i przy okazji starłeś z niej trochę tlenków ołowiu, poprawiając styk biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> No bo ruszyłeś klemę ujemną i przy okazji starłeś z niej trochę

> tlenków ołowiu, poprawiając styk

Niestety nie trafiłeś klemy są w mojej padace pod specjalnym baczeniem ! ok.gif

Napisano

gratuluję sposobu na failury przy uruchamianiu auta.pamiętam że w 2005 roku na naszym kąciku opisywano sposób "kasowania" chwilowych błędów w stilo. Ponoć był to sposób tzw. sprawdzony serwisowy. Należało uruchomić auto i przygazować 3 razy do max obrotów w ciągu chyba 20 sekund od uruchomienia auta.Potem samochód wyłączyć iodpalić ponownie Nie wiem czy to działało bo nie próbowałem tego. wiem natomiast że trzeba z tym sposobem uważać przy nierozgrzanym silniku (złe rosprowadzenie oleju itd.). także sposób zastosowany przez ciebie wydaje się ze wszech miar lepszy. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.