Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w filtrze paliwa ?

Featured Replies

Napisano

Witam .

Panowie, niedawno wymieniałem filtr paliwa . Dosłownie miesiąc temu . Co jakiś czas pojawia się na sekundę komunikat ,ze woda w filtrze paliwa . Sprawdziłem w ASO i powiedziano ,ze wody nie ma w filtrze . Czujnik tez niby sprawdzili i jest ok .

Wiecie jaka może być tego przyczyna , że pojawia mi się raz na jakiś czas ten komunikat ? Może ktoś miał taki przypadek ?

Napisano

> Wiecie jaka może być tego przyczyna , że pojawia mi się raz na jakiś

> czas ten komunikat ? Może ktoś miał taki przypadek ?

Jak zaleję słabe paliwo to często na sekundę wyświetla się komunikat o wodzie w filtrze. Z tego powodu zrezygnowałem z tankowania na Neste. Jestem ciekaw jak ASO sprawdziło, że wody nie ma w filtrze, przecież przy wylewaniu wody z ropą z filtra nie są tego w stanie zauważyć. Nie przejmuj się tym zbyt bardzo, podobno dopiero jak komunikat jest ciągły to trzeba wylać wodę. Ja odlewam wodę z filtra kiedy coraz cześciej wywala komunikat, czyli przez kilka dni po kilka razy każdego dnia. Jednorazowe komunikaty zlewam.

Napisano

> Jak zaleję słabe paliwo

Nigdy nie miałem jeszcze tego komunikatu więc nie pomogę.

Dolej dodatki do paliwa które związą wode z paliwem ... Może w baku masz pełno wody hmm.gif

Napisano

> ... Może w baku

> masz pełno wody

W zimie należy jezdzic z co najmniej polowa zbiornika bo para skrapla sie na sciankach.

A co do 'spuszczania' wody z filtra to na jego spodzie masz takie bialo pokretlo a'la srubka smile.gif

Napisano

> W zimie należy jezdzic z co najmniej polowa zbiornika

Przesada, nie popadajmy w skrajności. Ja nie zwracam na to uwagi i ani raz nie pojawił mi się komunikat o wodzie w paliwie, czy filtrze.

Napisano

> bialo pokretlo a'la srubka

No nie do końca... tam na dole właśnie jest czujnik wykrywający wodę .... czarna wtyczka i korek...

Spuszcza się lekko odkręcając to

Napisano

> No nie do końca... tam na dole właśnie jest czujnik wykrywający wodę

> .... czarna wtyczka i korek...

> Spuszcza się lekko odkręcając to

i trzeba delikatnie przykręcać, bo łatwo ułamać , a to kosztuje bodajże 280pln - o czym się boleśnie przekonałem hehe.gif

Napisano
  • Autor

OK dziękuję za podpowiedzi . Srodki do paliwa własnie wlałem na pełen bak , coś z Antyżelem czy jakoś tak . Zobaczymy .

pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.