Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto, które nie jeździ....

Featured Replies

Napisano

Witam

Moje pytanie może nie do końca jest do tego tematu, ale tutaj napewno ktoś pomoże...

Sytuacja wygląda tak, że potencjalnie istnieje możliwość zakupu Opla Astry.. problem w tym, że to auto nie było używane od ponad roku. Nawet powietrza w kołach już nie ma.

Czy warto brać coś takiego? Na co zwrócić uwagę? Czy wystąpia problemy z uruchomieniem auta? Jak przygotować je do uruchomienia?

Wiem tylko tyle, że jest to Astra II rocznik 1998

Napisano

> Astry.. problem w tym, że to auto nie było używane od ponad

> roku. Nawet powietrza w kołach już nie ma.

Roczny postój to jeszcze nie tragedia.

> Czy warto brać coś takiego?

Jeżeli roczny postój jest jego jedyną wadą to tak wink.gif

> Na co zwrócić uwagę? Czy wystąpia

> problemy z uruchomieniem auta? Jak przygotować je do

> uruchomienia?

Naładować aku, napompować koła, jak da się uruchomić, pojechać na zmianę oleju. Może wystąpić potrzeba rozruszania zacisków hamulców.

Napisano

a znasz powód rocznego "przestoju" że sie tak wyrażę? nie znam nikogo kto by przez rok trzymał "na uwięzi" taki fajny samochodzik

Napisano

Ja kupiłem samochód, który stał kilka lat, co prawda od czasu do czasu był odpalany ale nie jeżdżony i stał w garażu a jeżdzę nim drugi rok bez problemowo.Nna pewno jak wyżej napisano trzeba podładować aku spróbować zapalić, jak odpali to zatankować nową benzynke, bardzo możliwe że do wymiany może być tez pompa paliwa nieużywana, niesmarowana pewnie szybko padnie oraz wtryski mogą być lekko zapieczone ale przegonienie po autostradzie powinno przeczyścić.

Dziwne, że powietrze zeszło z kół... warto sprawdzić czy opony sie nei zestarzały i nie puszczają powietrza.

Napisano
  • Autor

To jest auto sąsiada z bloku

Tak stoi nieużywane od dłuższego czasu, że aż mnie zainteresowało swoim istnieniem... jako, że mój Fiacik swoje już przeżył, zaczynam zastanawiać się nad zakupem innego auta. To mnie zainteresowało, bo być może byłoby w moim zasięgu smile.gif

Auto stoi nieużywane... bo sąsiad ma inny samochód wink.gif Myślę, że to jedyny powód tego stanu rzeczy. Być może coś niedomagało w nim, ale nie znam szczegółów.

Auto raczej dużo nie jeździło, ale było traktowane jako środek transportu, a nie chluba i duma rodziny smile.gif

Myślę, że większych usterek mieć nie powinno... Sądzę, że powodem unieruchomienia bardziej jest brak czasu, chęci i zainteresowania niż powazna usterka.

Napisano

Moja Astra zanim ją dostałem stała ponad 2 lata nieodpalana. Z rzeczy, który mają wpływ na jej uruchomienie, wymieniłem akumulator. smile.gif Benzyny świeżej nie dolewałem. Odpaliła za pierwszym razem.

Napisano

> Moja Astra zanim ją dostałam

syndrom Miriam...? hmm.gif

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

co do auta: myślę, że warto mu się przyjrzeć

i zrobić dokładniejszy wywiad z sąsiadem ;-)

Napisano

> co do auta: myślę, że warto mu się przyjrzeć

> i zrobić dokładniejszy wywiad z sąsiadem ;-)

i nie mowic ze chce sie kupic auto, tylko na zasadzie rozmowy sasiedzkiej " ...czego sasiad nie jezdzisz autkiem... wink.gif" i wszystko wyspiewa jak na spowiedzi... biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.