Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A-G 17DTI - predkość maksymalna

Featured Replies

Napisano

U mnie do 150 ciagnie nomalnie a do 160 trzeba ja bujac przez jakis czas i to jest chyba Vmax. W danych fabrycznych mamy 170 km/h. Jak jest u Was ? Boje się ze silnik cos niedomaga (jestem po wymianie przepływomierza). Poprzedni właściciel napewno jezdził bardzo wolno czy może to miec z tym jakiś zwiazek ? Często czytam o tzw. odmulaniu auta - istnieje cos takiego ?

Napisano

> U mnie do 150 ciagnie nomalnie a do 160 trzeba ja bujac przez jakis

> czas i to jest chyba Vmax. W danych fabrycznych mamy 170 km/h.

> Jak jest u Was ?

Moje isuzu leci spokojnie do 180km/h bo tyle już jechałem na A2 oczywiście wink.gif Natomiast prędkość 150km/h osiągam z łatwością, zazwyczaj jest to normalna u mnie prędkość przelotowa na autostradach.

> Poprzedni właściciel napewno jezdził

> bardzo wolno czy może to miec z tym jakiś zwiazek ? Często

> czytam o tzw. odmulaniu auta - istnieje cos takiego ?

Może mieć to związek, np. zapchany katalizator.

Odnośnie odmulania jest to jazda na wysokich obrotach przez pewien odcinek drogi, jaki musisz sam ocenić. Wsiądź po prostu w auto wyjedź na bezpieczną drogę i ognia, na poszczególnych biegach ciągnij go do maksymalnych obrotów, raczej V nie wrzucaj tylko staraj się przejechać kilka kilometrów z maksymalnym obrotami na IV biegu. Kilka, 2 - 5 km nie przesadzaj bo może się to skończyć różnie. Lepiej kilka razy powtórzyć akcje niż przesadzić za jednym razem i uszkodzić silnik. Obserwuj przy tym temp. Nie przegrzej silnika.

Aha, zanim ruszysz na odmulanie, silnik musi być nagrzany, czyli mieć temp normalną jak w czasie jazdy osiąga. Na koniec nie gaś auta od razu, poczekaj z 30 sekund aby turbina mogła się wystudzić, bo dostanie troszkę po tyłku przy takiej jeździe.

PS. Można dodać jakiegoś specyfiku do tej operacji który we swych właściwościach ma oczyszczanie układu paliwowego. Takie formuły do diesla powinieneś kupić na każdej stacji benzynowej.

Napisano

Mój ledwo 170 licznikowe ,przebieg 200 tys. .

Nie jest to jednak dla mnie zmartwieniem bo nie jeżdżę tak ,raz spróbowałem i starczy mlot.gify ,pomyslałem ,że czas chamować bo w domu ładna kobitka i dwoje dzieci

Napisano
  • Autor

Jasne że nie bede tyle jeździł ale zastanawiam się czy zaniżona prędkość maksymalna jaką osiąga samochód nie jest spowodowana usterką bądź właśnie przysłowiowym zamuleniem przez poprzedniego właściciela. Wczesniej przy probie "pobicia rekordu prędkości" pojawił sie podczas jazdy (V = 150km/h) check i wyraźne osłabienieauta. Po zwolnieniu i paru minutach jazdy zgasł i więcej się już nie pojawił. Po odczytaniu kodu (kombinacja na sucho hamulec, gaz, zapłon) wymrugało 0335 - czujnik położenia wału. Co o tym sądzicie ?

Napisano

Miałem taki błąd i wymieniłem czujnik ale nie zauważyłem znaczącej różnicy bo jeździłem w mieście .praca silnika jakby deko inna była no i check się zapalał/ auto w trybie awaryjnym jeździło.

Jedno mogę doradzić -jeśli czujnik to tylko oryginal.

Wiem bo kupowałem najpierw zamiennik w INTER CARS wytrzymał parę tygodni ,nie wiem czym to było spowodowane a w ASO oryginał w moim mieście 280pln.Do tej pory jest ok.

Napisano

Mój max na autostradzie w Niemczech to 195km/h. Był to szok dla mnie, ponieważ w papierach jest 165km/h. Raz spróbowałem i szkoda mi silnika teraz max to 160km/h przy wyprzedzaniu ale w niemczech. Gdy rozmawiałem z kolegami to powiedzieli, że jest to normalne zawsze więcej pójdzie auto aniżeli napisane.

Napisano
  • Autor

Kiedy zapalał się u Ciebie check ? Jak jezdziło w trybie awaryjnym to jakie osiągi w porównaniu ze sprawnym czujnikiem ?

Sam wymieniałeś ?

Napisano

czujnik wymieniłem sam a skasowanie błędu u kolegi.

Jak pisałem wcześniej ,specjalnie nie sprawdzałem na V-max

ale silnik miał dziwniejsza jakby trochę metaliczną pracę i bardziej ospały był nawet w dolnym zakresie obr.A zapalał się losowo ,zanim jednak się zapalił to już parę sekund przed ,czułem po pedale ,że zaraz się zapali.(komp. musiał trochę pomysleć a efekt był od razu) 270635636-JUMP2.gif

Może to dziwne ale ani razu się nie pomyliłem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.