Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Słaba fiesta mk4 1,3

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie, moja mam jeździ do pracy właśnie taką fiestą, z 98r, przebieg to 150tyś (1właściel)

Ostatnio miałem okazje się nią przejechać, muszę przyznać że masakra, silnik słychać ze jest jeszcze zdrowy, chodzi jak powinien, ale moje pytanie brzmi ile taka fiesta pójdź v-max, ktoś próbował? Bo fiesta mojej mamy idzie 130km/h (max) no chyba ze jest z górki, wiatr od tyłu i odcinek 10km prostej to 135:) Do tych 130 idzie nawet szybko a potem już tylko stała prędkość, jaki może być powód? Bo znajomy ma identyczną i mówi ze 160km/h to chwila a on ma przejechane ponad 200tyś, Olej wymieniane na czas.

Powiecie czemu się dziwi to tylko 1,3? I to mnie denerwuje, moja panda 1,1 idze 150km/h od ręki.

A i czy spalanie 7-9l to norma? Tankowana jest 95pb na orlenie.

Napisano

Olej wymianiany....a świece? i filtry? oleju, powietrza i paliwa? Ja bym szczególnie zwrócił uwage na filtr paliwa-mało kto o nim pamięta a wymieniać też go trzeba (w dieslu to już że tak powiem konieczność...ale to już inny temat bo Ty i tak masz benzynke)

Napisano

Spalanie moze i norma ale ta predkosc... u mnie w mk3 1.1 idzie 140 z gorki nawet 145 xD

Napisano

> Olej wymianiany....a świece? i filtry? oleju, powietrza i paliwa? Ja

> bym szczególnie zwrócił uwage na filtr paliwa-mało kto o nim

> pamięta a wymieniać też go trzeba (w dieslu to już że tak powiem

> konieczność...ale to już inny temat bo Ty i tak masz benzynke)

ja bym pa3ł na filtr powietrza i naciąg linki gazu......przepustnica otwiera się w całości ?

Napisano

moja 1.3 idzie na autostradzie licznikowe 170 - ale taka seria to to nie jest smile.gif

zacznij od filtrów, swiec, kabli

no i w jakim stanie jest wydech

Napisano

a moze to styl jazdy twojej mamy sprawil ze auto tak sie ulozylo

moze trzeba je odmulic ;-)

Napisano
  • Autor

> a moze to styl jazdy twojej mamy sprawil ze auto tak sie ulozylo

> moze trzeba je odmulic ;-)

Właśnie w tym problem ze moja mama jeździ dość żywo, zazwyczaj osiąga te 120km/h ponieważ zawsze jej się spieszy do pracy a z pracy do domu.

Tłumik był wymieniany z rok temu, przez ten rok autko zrobiło może z 12tyś, linka gazu jest ok.

Napisano

> Właśnie w tym problem ze moja mama jeździ dość żywo, zazwyczaj osiąga

> te 120km/h ponieważ zawsze jej się spieszy do pracy a z pracy do

> domu.

> Tłumik był wymieniany z rok temu, przez ten rok autko zrobiło może z

> 12tyś, linka gazu jest ok.

Może katalizator zapchany? Powiem szczerze, że też wymieniałem cały wydech wraz z katem w MK5 1.3 i autko ożyło. Raczej nie mam większych problemów żeby rozbujać się do 150km/h

Napisano

ja miałem fieste 91 1,3cc max na starych swiecach, wyrombanych przewodach, skamieniałym filtrze powietrza i w 5 osób rozbujałem do 150 ale jakiś kolo mi zajechał droge i musiałem wystopować a samemu to 160 i jeszcze miałem miejsce pod pedałem gazu. w pierwszej kolejności radziłbym coś czego w sumie niepowinno sie robić czyli wybujaj to autko na niższych biegach ale tak konkret, ja na 4 biegu do 120 to bez problemu ale jóż obroty to były dość wysokie, jak to nie da rezultatu to w pierwszej kolejności przewody od świec i przy okazji sprawdź świece.

Napisano

a może pierścionki sie wyjechały?? chyba że sie zdrowo zbiera ..

Napisano
  • Autor

> a może pierścionki sie wyjechały?? chyba że sie zdrowo zbiera ..

zbierać to on się zbiera, tylko na 4 to 100km/h a na 5 130km i już rwie do przodu, jakby było już odcięcie...

Jak ja nim jade to mu daje na maxa ale ja nim jade tylko z 5km na dwa tygodnie:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.