Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyjęcie przedniego fotela

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif , potrzebuje przetransportować kilka rzeczy stilakiem i niestety nie obejdzie sie bez wyjmowania przedniego fotela angryfire.gif Trzeba na coś uważać szczególnie? Nie bedzie wywalało jakiś błędów ( które trzeba bedzie kasowac w ASO ) wink.gif Pozdrawiam

Napisano

> Trzeba na coś uważać szczególnie? Nie bedzie wywalało jakiś

> błędów ( które trzeba bedzie kasowac w ASO ) Pozdrawiam

Ile masz poduszek powietrznych?

Napisano
  • Autor

Jest 6 poduszek

Napisano

> Jest 6 poduszek

No to jest tu pewien problem zlosnik.gif - bo jak odłączysz kabelek od poduszek w fotelu pasażera by wyjąć z auta fotel, a potem włączysz zapłon, to zgłoszony zostanie błąd poduszki.

Napisano
  • Autor

> No to jest tu pewien problem

Czyli nie obejdzie sie pozniej bez wizyty w ASO i kasowaniu błędów poduszek sciana.gif

Napisano

> Czyli nie obejdzie sie pozniej bez wizyty w ASO i kasowaniu błędów

> poduszek

Obejdzie się bez ASO, ja mam czasami error bo się kostka poluzuje, zacieśniam i wszystko wraca do normy, po prostu nie wystrzelą ci poduszki przy ew. dzwonie odpukać w niemalowany pulpit!

Napisano

>... po prostu nie wystrzelą ci

> poduszki przy ew. dzwonie odpukać w niemalowany pulpit!

A po co ma strzelac jak i tak nikogo nie ma bo fotel wyjety? icon_eek.gif

Kierowcy i boczne wystrzela waytogo.gif

Napisano

> Kierowcy i boczne wystrzela

Jesteś pewien? Spotkałem się kiedyś z poglądem, że failur odcina cały system, i w tym momencie żadna nie odpali. Nie wiem na ile jest to prawda, ale spotkałem się kiedyś z fiatem, naprawianym po dużym dzwonie z zepsutą matą (czyli permanentnym failurem). Okazało się, że mimo bardzo poważnego wypadku poduszek nie trzeba było wymieniać... bo przez ten failur nie odpaliły przy wypadku crazy.gif

Napisano

Tak na zdrowy rozum po prostu nie chce mi sie wierzyc zeby systemy ratujace zycie byly az tak zawodne ze w przypadku drobnej awarii (np. kostka) odlacza sie caly system passed_out.gif

Byly juz dyskusje na ten temat, ale to tylko przemyslenia niektorych. Tak naprawde chyba nikt sie nie dowie napewno az nie sprawdzi tego empirycznie czego nikomu nie zycze oslabiony.gif

Napisano

> nie chce mi sie wierzyc zeby systemy

> ratujace zycie byly az tak zawodne ze w przypadku drobnej awarii

> (np. kostka) odlacza sie caly system

Po to jest właśnie sygnalizacja usterki i komunikat "STOP ENGINE", dalsza jazda na własne ryzyko wink.gif

Napisano

> A po co ma strzelac jak i tak nikogo nie ma bo fotel wyjety?

> Kierowcy i boczne wystrzela

Tak jak wyżej piszą, po to jest po "airbag falure" "stop engine" żeby nie ryzykować dalszą jazdą, poza tym centralka jest jedna i komp nie wie z którą poduchą jest coś nie tak (tak mi się wydaje), może przedzwonić do fiata i się dowiedzieć, ew. maila zeby.GIF

Napisano

> Czyli nie obejdzie sie pozniej bez wizyty w ASO i kasowaniu błędów

> poduszek

A wcześniej odłączyć wyłącznikiem przednią poduszkę, a następnie odpiąć fotel.

Napisano

> poza tym centralka jest jedna i komp

> nie wie z którą poduchą jest coś nie tak (tak mi się wydaje),

Z tym akurat sie nie zgodze. Na 100% po podlaczeniu Examinera wychodzi jak na dloni co i gdzie jest nie tak wink.gif

Napisano

[ciach]

> wychodzi jak na dloni co i gdzie jest nie tak

Może i na examinerze.. jednak instrukcja mówi jasno

"Jeżeli lampka sygnalizacyjna nie zapali się lub pozostanie zapalona przy kluczyku w wyłączniku zapłonu w położeniu MAR lub jeżeli zapali się podczas jazdy (razem

z komunikatem wyświetlanym na wyświetlaczu), należy natychmiast wyłączyć silnik i zwrócić się

do ASO Fiata." nono.gif

A jak kolega wyżej napisał, przecież jest wyłącznik poduszki pasażera wink.gif hehe a my odrazy najgorsze scenariusze 20.GIF

Napisano

> to prawda, ale spotkałem się kiedyś z fiatem, naprawianym po

> dużym dzwonie z zepsutą matą <...........................>

Jeżeli tylko mata zgłasza błąd - poduszki MUSZĄ ODPALIĆ nie działa tylko funkcja MultiStage. Widocznie oprócz błędu jaki dawała mata musiało być coś jeszcze...

Napisano

Panowie, kto tam ma dostęp do aktualnego e`per-a, ile teraz kosztuje ta nieszczęsna mata? Zastanawiałem się nad emulatorem, ale skoro kolega znalazł info, że ta mata jednak coś tam reguluje to chyba warto wydać więcej i kupić matę :-(

pzdr...

/kustosz

Napisano

> Panowie, kto tam ma dostęp do aktualnego e`per-a, ile teraz kosztuje

> ta nieszczęsna mata? <.................................>

Mata kosztuje ok. 460 złotych. Pod warunkiem, że jest w Polsce, a raczej rzadko bywa smile.gif

..........................................................................................................

Cytaty zolta.gif

Napisano

Szukaj na złomowiskach.Kupiłem za 80 PLN.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.