Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie sprężyny do CCS - auto do KJS

Featured Replies

Napisano

od kilku tygodni szukam odpowiednich sprężyn do CCS. auto będzie jeździło jedynie w kjsach więc nie pytam o komfort, a raczej o stosunek jakość/cena. z dostępnych widzę eibach pro kit ( raczej drogie ), jamex, mts?, ta-teochnix, gdzieś widziałem weitec. szukam maks -40/40. proszę o radę i opinie o w/w markach. pozdro

Napisano

Z lepszych i zarazem drozszych ale IMO warto

Eibach

H&R

Jak cos tanszego to

FK

Weitec

Apex

Napisano

Do KJSów i innnych rajdów najczęściej używane to Eibach i H&R.. zalezy z jakim amorkiem to połączysz, Eibach jest troszke Twardszy, H&R troche miększy..

Napisano
  • Autor

> Do KJSów i innnych rajdów najczęściej używane to Eibach i H&R..

> zalezy z jakim amorkiem to połączysz, Eibach jest troszke

> Twardszy, H&R troche miększy..

ogólnie na przód planuję wrzucić krosno, na tył chyba seria albo również krosno.

Napisano
  • Autor

> U mnie pracuje Eibach + Krosno amory i jest cacy

dzięki za odpowiedzi. a jak sprawdzić czy używane springi nadają się jeszcze do użytku? mam możliwość kupienia troszkę taniej używek grinser006.gif

P.S. ewentualnie jeszcze znalazłem FK nówki w cenie używanych eibach np

Napisano

Wiesz, na ulice to mozna rzeźbić, ale jak chcesz sie pobawić w sport to zainwestuj w nowy komplet ProKit i sie nie rozdrabnija, bo w sporcie takei elementy troche inaczej pracują, i HGW jaka jest ich historia.. wiec moze sie okazać, ze po paru Kajtkach bęziesz zmuszony kupić kolejny komplet, bo tamten np pęknie (ja tak miałem z Voglandem z tyłu)..tez uzywka..

A jeśli moge cos wtrącić nt zawiszenia to widze ze jesteś z Piaseczna..wiec pewnei widziałeś parę KJSów w wawie...więc Krosno nadaje sie na Bemowo, Tor s CSP i na targowisko..na pozostałych próbach będziesz miał pingpong, a nie samochód, bo krosno jest zawieszeneim torowym, a nie rajdowym, wiec z wybieraniem dziur jest cieżko.. Poczytaj w szukajce, było kilka wątków nt zawieszenia do KJSów...

Napisano

Dexter, a co Ty ze swojego doświadczenia byś polecał? Oczywiście z rozsądnego pułapu cenowego confused.gif

Napisano

> Dexter, a co Ty ze swojego doświadczenia byś polecał? Oczywiście z

> rozsądnego pułapu cenowego

Ze spreżyn?? Eibach

Ze amorków: Kayaba ExcelG na początek, ale jak masz w planach dłuższe startowanie to odłożyc na B6..

Napisano

> Wiesz, na ulice to mozna rzeźbić, ale jak chcesz sie pobawić w sport

> to zainwestuj w nowy komplet ProKit i sie nie rozdrabnija, bo w

> sporcie takei elementy troche inaczej pracują, i HGW jaka jest

> ich historia.. wiec moze sie okazać, ze po paru Kajtkach bęziesz

> zmuszony kupić kolejny komplet, bo tamten np pęknie (ja tak

> miałem z Voglandem z tyłu)..tez uzywka..

> A jeśli moge cos wtrącić nt zawiszenia to widze ze jesteś z

> Piaseczna..wiec pewnei widziałeś parę KJSów w wawie...więc

> Krosno nadaje sie na Bemowo, Tor s CSP i na targowisko..na

> pozostałych próbach będziesz miał pingpong, a nie samochód, bo

> krosno jest zawieszeneim torowym, a nie rajdowym, wiec z

> wybieraniem dziur jest cieżko.. Poczytaj w szukajce, było kilka

> wątków nt zawieszenia do KJSów...

dexter dobrze gada ja mam krosno ale przerobione i jest super nie skacze nic a na seryjnym krośnie ping pong po drodze.

Nie wiem kto przerabiał moje amork iale takie juz kupiłem i auto klei sie do drogi.

A sprezyny ja mam jakies z allegro kupione na szybko ale terazs inwestuje w eibachy pro kit.

Napisano
  • Autor

> Wiesz, na ulice to mozna rzeźbić, ale jak chcesz sie pobawić w sport

> to zainwestuj w nowy komplet ProKit i sie nie rozdrabnija, bo w

> sporcie takei elementy troche inaczej pracują, i HGW jaka jest

> ich historia.. wiec moze sie okazać, ze po paru Kajtkach bęziesz

> zmuszony kupić kolejny komplet, bo tamten np pęknie (ja tak

> miałem z Voglandem z tyłu)..tez uzywka..

> A jeśli moge cos wtrącić nt zawiszenia to widze ze jesteś z

> Piaseczna..wiec pewnei widziałeś parę KJSów w wawie...więc

> Krosno nadaje sie na Bemowo, Tor s CSP i na targowisko..na

> pozostałych próbach będziesz miał pingpong, a nie samochód, bo

> krosno jest zawieszeneim torowym, a nie rajdowym, wiec z

> wybieraniem dziur jest cieżko.. Poczytaj w szukajce, było kilka

> wątków nt zawieszenia do KJSów...

wielkie dzięki za pomoc.w takim razie będzie grany eibach + ...to się zobaczy jakie będą możliwości....w Imprezie mam KYB co prawda AGX ale amorek wypasiony.

Napisano

> Ze spreżyn?? Eibach

> Ze amorków: Kayaba ExcelG na początek, ale jak masz w planach dłuższe

> startowanie to odłożyc na B6..

A półkę niżej?? tak do 800- 1000 za cały zawias na autko jest sens czegoś szukać?

Napisano

> A półkę niżej?? tak do 800- 1000 za cały zawias na autko jest sens

> czegoś szukać?

jesli mowisz o zawiasach firmy APEX i innych na allegro to niema sensu. Dokladasz do tego 500zł i masz profi amory Bilstein B6. Jesli chcesz tanio kup dobre sprezyny i do tego KYB Ultra SR wink.gif

Napisano

z tego co sam sie orientowałem, warto do cc kupic Bilsteina B6 z regulacja wyskości z przodu. Znam kilku kolesi ktorzy jeździli na tym w kjsach, na seryjnych sprezynach i sprawdza sie dobrze.

Oczywiście warto jest kupic Eibacha albo H&R do amorków, ale przy ograniczonym budzecie mozna w kjsach na seryjnych jeździc.

Napisano

Czyli co ... B6 na seryjnym springu da radę przy mocno ograniczonym budżecie? Jak się tym będzie jeździło/ścigało?

Z innej beczki jak będzie sie zachowywało auto z Eibachem na seryjnym amorze? Jest w ogóle sens wkładania springa i czekanie na napływ kasy an B6?

Pytam, bo mam przy wichurze i 100 stopniach w skali Boforta 1200zł na zawias ... szukać B6 i czekać na springa? Wkładać springa i zbierać dalej na B6? Czy za tą kasę włożyć Kayabe Excel G ze springiem jakimś? Dodam, że z uzbieranie jeszcze 500-600 zeta może potrwać, bo trzeba spłacić auto i mody zlosnik.gif no i pojechać coś by się chciało .... więc "uzbieraj na B6+Eibach" moze zająć chwilę.

Kayaba Excel G + używany Eibach/Weitec wytrzyma trochę? Auto na codzień i na kjsy zlosnik.gif

Napisano

Ja slyszalem bardzo dobre opinie o amortyzatorach max-now bodajze nowocien ten z pucharu pzm je robi czy utwardza nie wiem bo nigdzie nie moge znalezc informacji na temat tych amorkow ceny i w ogole czy jeszcze sa robione czy tam utwardzane, ponoc sa bardziej przyjazne jak krosno ale rownie twarde

P.S Moze ktos ma jakies namiary albo cos

Napisano

> Czyli co ... B6 na seryjnym springu da radę przy mocno ograniczonym

> budżecie? Jak się tym będzie jeździło/ścigało?

> Z innej beczki jak będzie sie zachowywało auto z Eibachem na seryjnym

> amorze? Jest w ogóle sens wkładania springa i czekanie na napływ

> kasy an B6?

> Pytam, bo mam przy wichurze i 100 stopniach w skali Boforta 1200zł na

> zawias ... szukać B6 i czekać na springa? Wkładać springa i

> zbierać dalej na B6? Czy za tą kasę włożyć Kayabe Excel G ze

> springiem jakimś? Dodam, że z uzbieranie jeszcze 500-600 zeta

> może potrwać, bo trzeba spłacić auto i mody no i pojechać coś

> by się chciało .... więc "uzbieraj na B6+Eibach" moze zająć

> chwilę.

> Kayaba Excel G + używany Eibach/Weitec wytrzyma trochę? Auto na

> codzień i na kjsy

Jak sie postarasz to kupisz komplet amorkow b6 za mniej niz 1400 i ja bym pozedl tym torem jesli mialbym w planach wiecej startow. Druga sprawa, ze uzywki b6 bez problemu sprzedasz i duzo nie stracisz ok.gif

Napisano

Okej, ale jak się będzie jeździło na B6 i seryjnych springach od CCS? Bo jak wydam 1400 to sprezyny jakies bede mogl se co najwyzej narysowac zlosnik.gif

Napisano

> Okej, ale jak się będzie jeździło na B6 i seryjnych springach od CCS?

> Bo jak wydam 1400 to sprezyny jakies bede mogl se co najwyzej

> narysowac

Tego nie wiem bo ja wkladalem razem z eibachem, ale napewno lepiej niz na seryjnym zawiasie waytogo.gif

No i najwazniejza sprawa - Ty i kolega z Piaseczna macie pelny serwis Bilsteina w Warszawie, czyli na wlasnym podworku ok.gif Zerkopol robi z nimi cuda smile.gif

Napisano

Podbije .... szczególnie interesuje mnie jednak kwestia jak auto się będzie zachowywało na samym springu (powiedzmy eibach) a z seryjnym amorem? Ma sens coś takiego? Obawiam się że na B6 i springa nie starczy teraz frown.gif

Napisano
  • Autor

> Podbije .... szczególnie interesuje mnie jednak kwestia jak auto się

> będzie zachowywało na samym springu (powiedzmy eibach) a z

> seryjnym amorem? Ma sens coś takiego? Obawiam się że na B6 i

> springa nie starczy teraz

podejrzewam, że i tak będzie lepiej niż na serii. ja chyba na razie tak zrobię dokładnie.

Napisano

> Podbije .... szczególnie interesuje mnie jednak kwestia jak auto się

> będzie zachowywało na samym springu (powiedzmy eibach) a z

> seryjnym amorem? Ma sens coś takiego? Obawiam się że na B6 i

> springa nie starczy teraz

Ja będę mógł się wypowiedzieć na ten temat za parę dni jak sprężynki zakupie i zamontuje. Wtedy powiem czy duża różnica między serią amorami i sprężynami (900-ka) z rozpórka kielichów tylko, a serią amorami i sprężynami eibacha i rozpórka smile.gif

Napisano

Mars, a nie wiesz przypadkiem czy Wierzbicki jeszcze amory przerabia?

Bo jak masz malo kasy, to amory oddaj do niego i kup sprezyny. Wtedy bedziesz mial kompromis, sportowe sprezyny i amory twardsze.

Ale IMO to lepiej jest kupic bilsteina i smigac. Wtedy masz pewność, że to pochodzi troche.

Napisano

Ostatnio ktoś na forum tu napisał, że Wierzbicki zakończył działalność ...

Wiem, że najlepiej B6, ale teraz sporo kasy idzie na silnik, bo sie zdupcył i na pare innych dupereli, a na wiosnę też średnio idzie mi to odłożyć, bo jedyne koła jakie mam to zimówki zlosnik.gif Dlatego szukam alternatyw za mniejsza kase, ale żeby zrobić to już teraz. Najbardziej ciekawi mnie jak auto będzie się zachowywało na samym springu, Eibach. Wtedy bym kupił go teraz i czekałby on sobie spokojnie na B6.

Napisano

Powiadam wam, złą drogę obieracie.

1) amor jest ważniejszy od sprężyny

2) Kupić b6 albo zostawić sprawną serię.

3) NAJPIERW ZAWIAS, potem silnik

4) Opony, opony, trening, trening, to daje najwięcej zysku czasowego (a o to chodzi w tym sporcie)

Oklepane, nic nowego nie wniosłem ale każdy kto zaczyna zabawę w tym sporcie robi dokładnie te same błędy, pomimo przeczytania setki razy tych "pierdół".

Moja rada:

wersja "wypas": Eibach+B6 2000zł

cięcie kosztów: b6+sportingowe sprężyny 1400zł plus czteropak

opcja biedak: same springi (lub same amorki excel-g jeśli stare są "wyjsrane") około 500zł

I podszedłbym do tego tylko wa takiej kolejności.

Komplet bila można mieć za 1400zł i na serii sprężynie będzie dużo szybciej niż na eibach+seria amor (a Kayaba excel-g takim amorkiem właśnie jest)

Napisano

Koyotee, wiesz .... czasem sprawy nie układają się tak jak się chce. Ja kupiłem cieniasa, fakt, z myślą o kjsach i nawet miałem zaczynac od B6+Eibach ... Ale pech chciał, silnik się po 3 miesiącach rozleciał i co teraz .... wsadzenie innej, używanej serii? Troche kasy, efekt zerowy. Wsadzenie 1,2 na minimalnych kosztach bez zaglądania do środka silnika? Sporo kasy, bez sensu. Zostaje tylko zrobienie jako tako profi, co niestety kosztuje i to nie mało. Do tego pare pierdół korzystając z rozebranego auta. I kasy na zawias nie ma. A połowę mocniejsze auto na serii to też nie najlepszy pomysł ... dlatego pytam się co z tym fantem zrobić? Na B6+Eibach nie mam, bo to 2 koła.

Zostaje:

sam spring, spring + excel g lub seria spring i B6, ale to też za drogo niestety chyba. Dlatego pytam się, jak się PRZEJŚCIOWO będzie jeździło na samym eibachu i serii amorze? Wsadzę B6, ale nie za dzień, nie za miesiąc. Startować też jeszcze nie będę, bo jeszcze trochę inwestycji poczynić muszę. Szukam PRZEJŚCIOWEZGO rozwiązania zawiasu. Eibach i seria amor da radę? Nie będzie ping ponga? Ma to sens?

Napisano

> Koyotee, wiesz .... czasem sprawy nie układają się tak jak się chce.

> Ja kupiłem cieniasa, fakt, z myślą o kjsach i nawet miałem

> zaczynac od B6+Eibach ... Ale pech chciał, silnik się po 3

> miesiącach rozleciał i co teraz .... wsadzenie innej, używanej

> serii? Troche kasy, efekt zerowy. Wsadzenie 1,2 na minimalnych

> kosztach bez zaglądania do środka silnika? Sporo kasy, bez

> sensu. Zostaje tylko zrobienie jako tako profi, co niestety

> kosztuje i to nie mało. Do tego pare pierdół korzystając z

> rozebranego auta. I kasy na zawias nie ma. A połowę mocniejsze

> auto na serii to też nie najlepszy pomysł ... dlatego pytam się

> co z tym fantem zrobić? Na B6+Eibach nie mam, bo to 2 koła.

> Zostaje:

> sam spring, spring + excel g lub seria spring i B6, ale to też za

> drogo niestety chyba. Dlatego pytam się, jak się PRZEJŚCIOWO

> będzie jeździło na samym eibachu i serii amorze? Wsadzę B6, ale

> nie za dzień, nie za miesiąc. Startować też jeszcze nie będę, bo

> jeszcze trochę inwestycji poczynić muszę. Szukam PRZEJŚCIOWEZGO

> rozwiązania zawiasu. Eibach i seria amor da radę? Nie będzie

> ping ponga? Ma to sens?

Jak masz serie nie wyj...na i amor pracuje tak jak nalezy to w polaczeniu z AJBACHEM bedzie bardzo dobrze, do KJSow naprawde to swietny zestaw !!

Napisano

Ja jestem na tym samym etapie i juz nastawilem sie na B6, ale cos czuje ze chyba nie dozbieram, bo mi amory zaczynaja pukac z przodu, a prawy ledwo co odbija. Mialem u siebie FK -70/-50 i na pseudo sportowym dojechanym amorze GT Kupa i olejowej serii z tylu, bylo lepiej niz na tym samym amorze i Weitec'u zielonym -35/-35. Teraz mi sie autko bujac troche zaczelo, ale za to chociaz cokolwiek wybiera. Poza tym twardosc raczej dobiera sie amorem, a bujanie na boki sprezyna. B6 z seryjna sprezyna (mozna sportingowe, bo troszku nizsze) jak najbardziej, bo takich sa przeznaczone (teoretycznie max.-40mm).

Ja studiujac, pytajac i szukajac doszedlem do takiej konkluzji, ze jesli cos przed B6 to Excel G, bo podobno B4 sie szybko rozsypuje, a z koleji roznica w cenie miedzy Ultra SR, a B6 jest juz na tyle niewielka, ze sie nie oplaca. Chyba lepiej zamiast kompletu Ultra SR kupic nowe przednie B6, bo jeden przedni to tyle co dwa tylne. Ewentualnie poszukac B6 uzywek, ale z tym to ciezko, a mozna tez hajs umoczyc.

Napisano
  • Autor

> Ja jestem na tym samym etapie i juz nastawilem sie na B6, ale cos

> czuje ze chyba nie dozbieram, bo mi amory zaczynaja pukac z

> przodu, a prawy ledwo co odbija. Mialem u siebie FK -70/-50 i na

> pseudo sportowym dojechanym amorze GT Kupa i olejowej serii z

> tylu, bylo lepiej niz na tym samym amorze i Weitec'u zielonym

> -35/-35. Teraz mi sie autko bujac troche zaczelo, ale za to

> chociaz cokolwiek wybiera. Poza tym twardosc raczej dobiera sie

> amorem, a bujanie na boki sprezyna. B6 z seryjna sprezyna (mozna

> sportingowe, bo troszku nizsze) jak najbardziej, bo takich sa

> przeznaczone (teoretycznie max.-40mm).

> Ja studiujac, pytajac i szukajac doszedlem do takiej konkluzji, ze

> jesli cos przed B6 to Excel G, bo podobno B4 sie szybko

> rozsypuje, a z koleji roznica w cenie miedzy Ultra SR, a B6 jest

> juz na tyle niewielka, ze sie nie oplaca. Chyba lepiej zamiast

> kompletu Ultra SR kupic nowe przednie B6, bo jeden przedni to

> tyle co dwa tylne. Ewentualnie poszukac B6 uzywek, ale z tym to

> ciezko, a mozna tez hajs umoczyc.

na rajdy.hoga.pl w zakładce giełda.... pojawiło się ogłoszenie z Eibachem Pro Kit za 650 zł. dobra cena?

Napisano

Srednio, bo kilka ogłoszeń niżej jest tam ten sam zestaw za 590.

Napisano

Panowie jak się sprawdza Eibach + KYB Ultra SR na dziurawych drogach, jaka twardość.

Auto służy do codziennej jazdy i czasem jakiś trening (asfalt dziurawy). To nie będzie na razie walczyło o coś a różnica, 1600 za B6 a 800 z Kayaby to jak na razie dla mnie dużo.

PS. obecnie jest Eibach + seria, ale czuć że amor nie nadąża za sprężyną!

Napisano
  • Autor

> Srednio, bo kilka ogłoszeń niżej jest tam ten sam zestaw za 590.

a ja nie mogę znaleźć....może podasz gdzie dokładniej.

Napisano

Wpisujesz w szukajke EIBACH i 4 ogłoszenie

SPRĘŻYNY-Eibach- PROKIT S.C./CC NOWY KOMPLET

CENA---590ZŁ---

Napisano

Tak jak pisałem że odświeżę temat jak sprężyny założę tak odświeżam. A więc przy seryjnych amorkach i sprężynach eibach pro kit jest po prostu bajka w porównaniu do zwykłych springów. Samochód siadł tyle ile powinien i prowadzi się o niebo lepiej niż przed wymianą. Jak najbardziej polecam każdemu wymianę na eibachy. Jedyny minus że u nas w Szczecinie na naszych dziurawych drogach trochę skacze 893goodvibes.gif i jest jednak dość znacznie bardziej twardo niż na serii ale za to w zakrętach i na prostym asfalcie cud miód i orzeszki zeby.GIF teraz jeszcze pieniążki na b6 trzeba odłożyć i będzie pewnie w ogóle bosko zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Tak jak pisałem że odświeżę temat jak sprężyny założę tak odświeżam.

> A więc przy seryjnych amorkach i sprężynach eibach pro kit jest

> po prostu bajka w porównaniu do zwykłych springów. Samochód

> siadł tyle ile powinien i prowadzi się o niebo lepiej niż przed

> wymianą. Jak najbardziej polecam każdemu wymianę na eibachy.

> Jedyny minus że u nas w Szczecinie na naszych dziurawych

> drogach trochę skacze i jest jednak dość znacznie bardziej

> twardo niż na serii ale za to w zakrętach i na prostym asfalcie

> cud miód i orzeszki teraz jeszcze pieniążki na b6 trzeba

> odłożyć i będzie pewnie w ogóle bosko

to dobre info. teraz trzeba wyszukać okazji bo po skoku euro ceny w sklepach też poszły ostro w górę.

Napisano

> to dobre info. teraz trzeba wyszukać okazji bo po skoku euro ceny w

> sklepach też poszły ostro w górę.

zestaw dla pczatkujacych: kayaba exel g + eibach pro kit.

amortyzator wystarczy na poltora- dwoch sezonow, zostaja springi i wtedy mozna myslec o b6, koszt ok 1200 za komplet.

dosc uniwersalny i popularny zestaw spring obniza o tyle ile potrzeba a amorek jest duzo lepszy niz seria i b4.

kupujac cokolwiek nowego w inter cars czy jakims inym sklepie szukajcie znajomych z rabatami.

bardzo pomocną rzecza jest rowniez rozporka ale nie tylko górna.

jest rowniez rozporka dolna dzieki ktorej zawieszenie zupełnie inaczej pracuje( nie szukac na allegro trzeba sobie to samemu zrobic)

i na koniec sprawa najwazniejsza ZBIEZNOSC!!!!!!

przed kazdym kajtkiem swiezo sprawdzona i madrze ustawiona pod charakterystyke trasy i pogody bo bez tego to i ohlins nie pomoze smile.gif

Napisano
  • Autor

> zestaw dla pczatkujacych: kayaba exel g + eibach pro kit.

> amortyzator wystarczy na poltora- dwoch sezonow, zostaja springi i

> wtedy mozna myslec o b6, koszt ok 1200 za komplet.

> dosc uniwersalny i popularny zestaw spring obniza o tyle ile potrzeba

> a amorek jest duzo lepszy niz seria i b4.

> kupujac cokolwiek nowego w inter cars czy jakims inym sklepie

> szukajcie znajomych z rabatami.

> bardzo pomocną rzecza jest rowniez rozporka ale nie tylko górna.

> jest rowniez rozporka dolna dzieki ktorej zawieszenie zupełnie

> inaczej pracuje( nie szukac na allegro trzeba sobie to samemu

> zrobic)

> i na koniec sprawa najwazniejsza ZBIEZNOSC!!!!!!

> przed kazdym kajtkiem swiezo sprawdzona i madrze ustawiona pod

> charakterystyke trasy i pogody bo bez tego to i ohlins nie

> pomoze

dzięki za profi rady wink.gif

Napisano
  • Autor

same dobroci słyszałem o springach jamex, ale obniżają 20 mm. to nie jest za mało?

Napisano

To zalezy czy -20 od 700ccm czy -20 od sportinga, czyli -40 od 700ccm. Sporting jest seryjnie nizszy. Jamexy podobno sa dosc miekkie.

Napisano
  • Autor

> Jamexy o nominale -35mm obiżają Sportinga o 20mm.

a co tzn. że sprężyny są progresywne?

Napisano

> a co tzn. że sprężyny są progresywne?

Tzn. że posiadają zmienną charakterystykę, czyli im mocniej jest ugięta, tym trudniej ugiąć ją dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.