Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek regulacji świateł przednich zwariował

Featured Replies

Napisano

Witam

przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazłem a mianowicie zauważyłem dzisiaj że jedno światełko świeci normalnie a drugie w ziemie przed samym samochodem lewe normalnie reaguje a prawe stoi w nienormalnym położeniu i cały czas silniczek pracuje brzęczy. Wcześniej regulacji wogóle nie ruszałem bo nie było potrzeby dopiero jak dzisiaj to zauważyłem zaczełem ruszać regulacją na desce najdziwniejsze że jeszcze rano świeciły oby dwa normalnie w żadną dziure nie wjechałem tylko myłem samochód na myjni bezdotykowej do silniczka się dostałem jest cały suchy a reflektor był szczelnie zamknięty pokrywka co to może być z tym silniczkiem

Napisano

rozlaczyl sie tloczek od potencjonometru , rozebieralne/naprawialne

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedz dziaj w Serwisie własnie mi powiedziano że trzeba zderzak demontować lampe wyciągać tak popatrzałem na goscia z choinki spadł czy coś zagladam w lampe i widze że silniczek powinien wyleżdz bez demontażu lampy jedynie zbiorniczek od spryskiwaczy musze zdemontować żeby lepiej chwycić silniczek i pociągnąć

Napisano

ehehe wink.gif zdejmowanie zderzaka to straszak zebys przypadkiem sam sie nie porywal na to.

Zbiorniczka tez nie do konca... luzujemy tylko gorna srubelke ok.gif20.GIF

Napisano

> trzeba zderzak demontować lampe wyciągać tak popatrzałem na

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif dobrze, ze silnika nie chcą wyciągac przy okazji wink.gif

Nic takiego nie trzeba.. ja wymieniałem i dałem sobie rade ok.gif

Napisano

> Nic takiego nie trzeba.. ja wymieniałem i dałem sobie rade

Czekam właśnie na silniczek z allegro - wymiana przy akumulatorze, zdam relację czy się da bez wyciągania motoru smile.gif

Napisano

> Czekam właśnie na silniczek z allegro - wymiana przy akumulatorze,

> zdam relację czy się da bez wyciągania motoru

spalil sie czy brzeczy ? bo jak brzeczy to da rade go reanimowac wink.gif koszty 0zl

Napisano

> Czekam właśnie na silniczek z allegro - wymiana przy akumulatorze,

> zdam relację czy się da bez wyciągania motoru

Ja właśnie otrzymałem z Allegro silniczki 25 zł/szt. Dzisiaj wymieniłem. Śmigają jak szalone. Obudowę akumulatora trzeba odkręcić. Silniczek "główką" wchodzi w taką przeciętą listwę w lampie. Przecięcie jest od strony błotnika. Wyjmując i wkładając główkę silniczka w przecięcie listwy, silniczek przekręcić (przesunąć) w kierunku błotnika, włożyć w listwę i kilka milimetrów przesunąć w kierunku motoru na miejsce i przykręcić 2 wkręty i gitara. Powodzenia. smile.gif

Napisano

Kiedyś kolega Ampi89 uwiecznił wszystko na fotografiach i umieścił w szukajce. Teraz trudno to odnaleźć a wielu nowym użytkownikom Stilonów by się przydało.

Napisano

Teraz trudno to odnaleźć a wielu nowym użytkownikom

> Stilonów by się przydało.

Podaję jeszcze raz. Proszę nie zgubić. Powodzenia przy wymianie. Pozdrówka. waytogo.gifhttp://www.kustosz.net/Stilo/SILNICZEK_REGULACJI_SWIATEL-manual.pdf

Napisano

> spalil sie czy brzeczy ? bo jak brzeczy to da rade go reanimowac

> koszty 0zl

Mój brzęczy, jak go mogę uratować?

Napisano

jak rozbierzesz silniczek zobaczysz ze tloczek/silownik ktory wklada sie w lampe ( z jednej strony ) jest przypiety bardzo delikatną łapką do potencjonometra suwakowego ktory ma "zero" w srodkowym polozeniu. Skrajne polozenia potencjomentru daja obroty prawo/lewo dla silniczka i dzieki temu tloczek idzie przod/tyl. Wystarczy wyzerowac potencjometr / zlozyc wszystko do kupy. Nie mylic pozycji "0" na kompie z pozycja neutralna potencjometru!.

Ustawic sobie lampy na kompie na 3 , wyjac zdrowy silniczek , zobaczyc jak sie ulozyl potencjometr i ile wysuniety jest tloczek. Na tej podstawie mozna poskladac do kupy brzeczacy silniczek, zamontowac, wyzerowac lampy kompem . Cieszyc sie ze znow sie cos udalo w weekend podlubac przy stilonie. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.