Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

golf 3 1.9 tdi

Featured Replies

Napisano

Witam , mam zamiar kupic golfa 1.9 tdi , i chcialbym sie dowiedziec jakie sa opinie o tym samochodzie , co sie najczesciej w nim psuje , i jakie sa jego zalety ,czy silnik jest dosc dynamiczny ? Prosze o wpisy

Napisano

> Witam , mam zamiar kupic golfa 1.9 tdi , i chcialbym sie dowiedziec

> jakie sa opinie o tym samochodzie , co sie najczesciej w nim

> psuje , i jakie sa jego zalety ,czy silnik jest dosc dynamiczny

> ? Prosze o wpisy

A ile masz kasy na takiego Golfa? bo jak masz mniej niż 11-12 tyś. to sobie odpuść i poszukaj coś innego.

Napisano
  • Autor

Mam Okolo tej kwoty , tylko chce sie dowiedziec czy warto dac takie pieniadze na takiego Golfa , czy szukac czegos innego

Napisano
  • Autor

NIe dawno co zdalem prawo jazdy i mysle walsnie nad zakupem takiego golfa , bylby on ekonomiczny i chyba dosc dynamiczny , moglbym podszkolic swoje umiejetnosci

Napisano

za ta kase mozesz sobie kupic ibize GT TDi 98/99r 110KM na full wypasie, nie zardzewnieje nie ukradna tak szybko i jest szybsze od golfa no i mlodsze grinser006.gif

Napisano

> za ta kase mozesz sobie kupic ibize GT TDi 98/99r 110KM na full

> wypasie, nie zardzewnieje nie ukradna tak szybko i jest szybsze

> od golfa no i mlodsze

... prawda - jedyny minus jaki bylby dla mnie, to malo miejsca - czasem jak z kumplem jezdze jego paroletnia ibiza, to co i raz sie tracamy lokciami z braku miejsca ...

Napisano

> za ta kase mozesz sobie kupic ibize GT TDi 98/99r 110KM na full

> wypasie, nie zardzewnieje nie ukradna tak szybko i jest szybsze

> od golfa no i mlodsze

Kupić taka Ibize nie odwijaną z drzewa u nas w kraju to cud...

Napisano
  • Autor

No ibiza fajna ale wlasnie dosc mala , a pewnie bede musial czasem przewiez siostre i mame to troche malo miejsca , ZAPROPONUJCIE mi jeszcze jakies inne auta do 11 tysiecy i zeby byly w diselu

Napisano

Cordoba SX TDi zlosnik.gif

wiecej miejsca niz w ibizie

duuuuzy bagaznik

auto 2 drzwiowe - coupe

silniki i wyposazenie jak w ibizie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Kupić taka Ibize nie odwijaną z drzewa u nas w kraju to cud...

To tak samo jak kupic bezywpadkowego golfa 3 z tdi i z przebiegiem ponizej 300 000 km grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Panowie tu nie ma co dyskutowac czy przebierac, tylko trzeba szukac, bo auta w tym wieku maja spore przebiegi i wszelako rozne historie z zycia wziete. Po prostu szukaj az znajdziesz, dzis ciezko znalesc dokladnie to czego sie chce, zeby bylo bezwypadkowe i niezajechane. Kto szuka ten znajduje smile.gif

Napisano
  • Autor

No napewno cos znalesc Musze , pojezdze po salonach , a jak nic nie zanajde to wybiore sie do naszych sasiadow

Napisano

> To tak samo jak kupic bezywpadkowego golfa 3 z tdi i z przebiegiem

> ponizej 300 000 km

w tym wieku w dieslu to ciężko obojetnie co znaleźć

niekiedy warto się zgodzić na jakąś niewielką powypadkową przeszłość jeśli reszta jest ok.

pozatym ważniejszy jest chyba stan silnika, zawieszenia itp niż kilka rysek lub początki rudy na klapie

w końcu auta z TDI mają nawet i po 15 lat (rocznik 94 pierwsze TDI 1Z)

Napisano

Jak widzę nikt jeszcze koledze nowemu nie zaproponował uzupełnienia profilu. Proponuję się wysilić i to zrobić zlosnik.gif

Napisano

Tylko badz czujny i uwazny i w stanie zakupowego uniesienia nie kup SDI zamiast TDI zlosnik.gif

Napisano

ladna sztuka, choc cos ten silnik taki czysciutki.. chyba ze na potrzeby zdjec go wypucowal waytogo.gif

Napisano

> co o tym sadzicie ?

czy w zbiorniczku wyrownawczym cos jest, czy to moze woda??? W zimie??? Hmmm trzeba to skrupulatnie sprawdzic przy ogladaniu...

Napisano

> Witam , mam zamiar kupic golfa 1.9 tdi , i chcialbym sie dowiedziec

> jakie sa opinie o tym samochodzie , co sie najczesciej w nim

> psuje , i jakie sa jego zalety ,czy silnik jest dosc dynamiczny

> ? Prosze o wpisy

ja mam trójeczkę w tdi i powiem szczerze że jak dla mnie bajka, dobry egzemplarz trafiłem, więc mój wkład w ten samochód jest naprawdę mały.części tanie, spalanie rewelacja, cóż Ci więcej trzeba smile.gif

Napisano

Jeżdżę Golfem III z 95 roku od 9 miesięcy, przjechałem 17 tyś km i mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Nigdy nie wierzyłem w wypowiedzi właścicieli o spalaniu poniżej 5L a ostatnio się przekonałem że to realne ( trasa Białystok-Poznań-Białystok, beznadziejna pogoda więc jazda bardzi spokojna, 80-110 km/h, plus trochę krążenia w poznanskich korkach - spalanie - ok.49L/1050km, czyli 4,7/100). Co do dynamiki nie jest to rakieta, ale gdy jeżdżę sam nie narzekam. Trochę gorzej gdy biorę 3 lub 4 pasażerów, wtedy wyraźnie czuć nieostatek mocy. Wcześniej jeździlem Astrą 1.7 Td 82KM, i mimo tylko 8 KM różnicy Golf jest duzo żwawszy. Co do awaryjności nie chce zapeszać ale jak narazie nie robiłem wiele poza tym co dolegało autu juz przed kupnem (czujnik od turbo, łożyska, hamulce). Autko ma 14 lat i 278 tyś przebiegu, kosztowało niedużą kasę więć nie narzekam.

Pozdrwiam.

Napisano

> Jeżdżę Golfem III z 95 roku od 9 miesięcy, przjechałem 17 tyś km i

> mogę powiedzieć że jestem zadowolony. Nigdy nie wierzyłem w

> wypowiedzi właścicieli o spalaniu poniżej 5L a ostatnio się

> przekonałem że to realne ( trasa Białystok-Poznań-Białystok,

> beznadziejna pogoda więc jazda bardzi spokojna, 80-110 km/h,

> plus trochę krążenia w poznanskich korkach - spalanie -

> ok.49L/1050km, czyli 4,7/100).

Dziś MFA w Golfie którego użytkuję, po spokojnej jeżdzie po mieście pokazał 4,6l/100km zlosnik2.gif Co prawda nie było to centrum miasta, nie było też korków ale skrzyżowania ze światłami owszem były.

A co do porównania z TD Isuzu to tak się składa, że ładnych kilka lat temu miałem okazje przetestować oba pojazdy i Golf (ten sam którym teraz jeżdżę) to była rakieta w porównaniu z Astrą zlosnik.gif

ps. Golf jest na sprzedaż cool.gif

Napisano

witam, podepnę się pod pytanie. Czy golf gt tdi ze 110km silnikiem miał seryjnie 15% szperę? bo takie do mnie ploty doszły,Dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.