Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak/z czego? zrobić zabudowe, panele w drzwi, zamontować ...

Featured Replies

Napisano

Witam

szukam szukam i mi nie idzie 270751858-jezyk.gif

znacie jakieś strony gdzie jest opisane jak wykonać zabudowę audio/video ?

interesuje mnie jak robić w żywicy, z czego wykonywać zabudowę bagażnika , jak to wszystko przymocować do auta , jak np obić dobrze tapicerką jakąś zabudowę , jak wygłuszyć

czy też jak zmodyfikować plastiki w aucie by np zamontować w konsolę środkową monitor

jakich szpachli , klejów używać , czym malować

generalnie interesują mnie same dane dotyczące zabudowy , bez wnikania jakich głośników użyć , kabli itp ... idealnie by było jak by to wszystko było okraszone zdjęciam z każdego etapu budowy .

Napisano

> jak by to wszystko było okraszone zdjęciam z każdego etapu

> budowy .

odłączyli Ci googla ?

smirk.gif

Napisano

szukaj pod słowami:

zabudowa, mdf, wygłuszanie, tasma dekarska, zywica epoksydowa. A jak nie masz wogole pojęcia i nic znalesc nie mzoesz to polecam szukac pod: firmy car audio

Napisano

> szukac pod: firmy car audio

albo se odpuścić smirk.gifalien.gifalien.gif

Napisano

> Witam

czesc

> szukam szukam i mi nie idzie

i to jest odpowiedz na Twoje pytanie ok.gif

sa ludzie, ktorzy maja firmy, ktore wykonuja wlasnie rzeczy o ktore pytasz, Ci ludzie i ich rodziny zyja wlasnie z wykonywania takich rzecz, zatem jesli by takie dokladne opisy byly dostepne powrzechnie w internecie to by pewna grupa osob nie miala by co robic, nie mieli by z czego zyc, a ta branża była by umierająca i wogole by sie nie rozwijała, to tak po krotce, zatem nie badz sknera i daj "piataka"... zlosnik.gif

pozdrawiam ok.gif

Napisano

> Z przykrością muszę stwierdzić że kącik CA na autokaciku umiera.

nie zgadzam sie z Tobą skromny.gifno.gif nasz kacik ma sie bardzo dobrze, zobacz ile jest nowych tematów, ile faktycznie tu ludzi zaglada, cieszymy sie większym zainteresowaniem niz niektóre kąciki poszczególnych marek aut, a to ze nie dorównujemy forum Audiocar (pozrawiam własciciela Pawła K. ok.gif ) to juz wynik tego ze zaglada tam najwiecej osob bardzo scisle zwiazanych z branża car audio.

pozdrawiam ok.gif

Napisano

> czesc

> i to jest odpowiedz na Twoje pytanie

> sa ludzie, ktorzy maja firmy, ktore wykonuja wlasnie rzeczy o ktore

> pytasz, Ci ludzie i ich rodziny zyja wlasnie z wykonywania

> takich rzecz, zatem jesli by takie dokladne opisy byly dostepne

> powrzechnie w internecie to by pewna grupa osob nie miala by co

> robic, nie mieli by z czego zyc, a ta branża była by umierająca

> i wogole by sie nie rozwijała, to tak po krotce, zatem nie badz

> sknera i daj "piataka"...

> pozdrawiam

Jeśli tak podejść do sprawy to należałoby zaprzestać pisania czegokolwiek na kącikach tematycznych dotyczących róznych marek samochodów. Bo przecież mechanicy, elektrycy żyją z wykonywania napraw, a udostępnianie takiej wiedzy na forach powoduje że odbiera im się zajęcie.

A mimo to ludzie na autokaciku wymieniają się wiedzą i doświadczeniem, a nie odsyłają do serwisów z tekstem "nie bądź sknera, daj piątaka".

Rozumiem że wiedza z zakresu CA jest tak cenna, że nie należy się nią dzielić bo jeszcze ktoś wykona cokolwiek sam. I nie zapłaci komu trzeba.

Chciałem tylko powiedzieć że stanowczo jestem przeciwny takiemu podejściu do sprawy. A zwłaszcza w wykonaniu moderatora tegoż kącika.

Wydawalo mi się że CA był do tej pory kącikiem służącym wymianie wiedzy i doświadczeń, a nie ochronie interesów zakładów zajmujących się instalacjami.

Szczerze mówiąc nie sądziłem że jest tu aż tak źle.

Napisano

moderator jest osoba utrzymujaca pozadek, na forum a nie "alfa i omegą" skromny.gif

Napisano

> moderator jest osoba utrzymujaca pozadek, na forum a nie "alfa i

> omegą"

Oczywiście że tak, nikt nie wymaga od moderatora nie wiadomo jakiej wiedzy.

Ale czy nie uważasz że odpowiedzi:

1. "odłączyli Ci googla ? "

2. "> szukac pod: firmy car audio

albo se odpuścić"

3. "Ci ludzie i ich rodziny zyja wlasnie z wykonywania takich rzecz, zatem jesli by takie dokladne opisy byly dostepne powrzechnie w internecie to by pewna grupa osob nie miala by co robic, nie mieli by z czego zyc, a ta branża była by umierająca i wogole by sie nie rozwijała, to tak po krotce, zatem nie badz sknera i daj "piataka"..."

Sprawiają że ktoś kto chce sie czegoś dowiedzieć, spróbować cokolwiek zrobić sam już tu więcej nie zajrzy. Bo po co?

FAQ nie działa.

Nie ma osób chętnych do pomocy. A jeśli nawet są to albo nie mają doświadczenia, albo uważają że pomagając innym zepsują interes kolegom profesjonalistom.

Dlatego uważam że to forum umiera.

Napisano

akurat popre lookaza.... jest 13141256368746925434 stron na ktorych jest krok po kroku opisane wszystko.... icon_rolleyes.gif

sam nigdy nie pytałem o to, przeglądaniem się nauczylem ok.gifhehe.gif

Napisano

> Dlatego uważam że to forum umiera.

a nie uważasz że wkurzające jest tylko pytanie jak i gdzie ?

że często pytający nawet nie dziękują za linki, nie wspomnę o tym że prawie nikt nie opisze jak mu wyszło jakie problemy miał podczas itd.

ktoś pisze że chce sobie zbudować to i tamto i że nie wie jak i liczy że zleci się stado doradców, a najlepiej jeszcze ktoś mu za free coś takiego zrobi... rozumiem gdyby szukał czegoś nowego, nietuzinkowego, miał problem z czymś konkretnym, zastanawiał się nad doborem materiałów, miał jakiś konkretny plan... a tutaj kolega po prostu chce se popatrzeć na to jak się to robi...

Polecam Pimp my ride, Overhaulin' , tudzież How it's made na Discovery...

ech... Jakbym wszedł na forum kosmonautyki i napisał że chciałbym zbudować rakietę i muszę podpatrzeć jak to robią spece z NASA to co mi napiszą jak myślisz?

jak wejdę na stronę modelarzy i napiszę że chcę zobaczyć jak ktoś robi szwadron myśliwców bo może bym sobie skleił podobny to co odpiszą ?

jak wejdę na stronę pszczelarzy i napiszę że chcę sobie pasiekę otworzyć ale musi mi ktoś zapodać foty jak się robi pasiekę to co odpiszą ?

Trza mieć pomysł, plan i trochę umiejętności - wtedy można prowadzić dyskusję... smirk.gifsmirk.gifsmirk.gifsmirk.gif

Napisano

> sam nigdy nie pytałem o to, przeglądaniem się nauczylem

Dlatego powinienes pomoc koledze i przynajmniej nakierowac gdzie i jak szukac, albo poratowac linkiem...

Nie wiem czemu ci ludzie tak sie ostatnio uparli z tą - wiedzą traktują niektóre rzeczy jakby to byla niewiadomo jaka magia ktora ma pozostać tajemna...

Napisano

> Dlatego powinienes pomoc koledze i przynajmniej nakierowac gdzie i

> jak szukac,

ja nakierowałem google pod zapytaniem zabudowa car audio

albo poratowac linkiem...

> Nie wiem czemu ci ludzie tak sie ostatnio uparli z tą - wiedzą

> traktują niektóre rzeczy jakby to byla niewiadomo jaka magia

> ktora ma pozostać tajemna...

nie tajemna.... nie lubię (i chyba nie tylko ja) zwykłego najzwyklejszego pospolitego lenistwa i tyle...

EOT smirk.gif

Napisano

> Dlatego powinienes pomoc koledze i przynajmniej nakierowac gdzie i

> jak szukac, albo poratowac linkiem...

> Nie wiem czemu ci ludzie tak sie ostatnio uparli z tą - wiedzą

> traktują niektóre rzeczy jakby to byla niewiadomo jaka magia

> ktora ma pozostać tajemna...

wystarczy zajrzec w watek z cyklu ciekawe strony i mamy

http://www.showyoursound.nl/

a tam tysiace roznych ciekawych pomyslow w mniej lub bardziej profesjonalnym wydaniu.... spedzilem kilka nocy zanim obejrzalem tak z grubsza wiekszosc....

http://www.showyoursound.nl/Public/ShowCase/Showcase.asp?id=2303

pierwszy lepszy link....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.