Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Włamanie do golfa V

Featured Replies

Napisano

Możliwe jest, że po włamaniu do samochodu nie pozostały żadne ślady?

Zamki nie naruszone, alarm działa, immobilizer chyba też.

Policja też nic nie stwierdziła, poza uszkodzeniem zamku w drzwiach garażowych i oczywiście otwartymi drzwiami do samochodu.

Napisano
  • Autor

> ukradli Ci cos z auta?

Nie hmm.gif z garażu też nic niewiem.gif

Napisano

> Możliwe jest, że po włamaniu do samochodu nie pozostały żadne ślady?

> Zamki nie naruszone, alarm działa, immobilizer chyba też.

> Policja też nic nie stwierdziła, poza uszkodzeniem zamku w drzwiach

> garażowych i oczywiście otwartymi drzwiami do samochodu.

Może nie dotknęli się jeszcze do auta, a Ty zapomniałes zamknąć? biglaugh.gif

Napisano

Tak jest to mozliwe, juz sie spotkalem z kilkoma takimi przypadkami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Może nie dotknęli się jeszcze do auta, a Ty zapomniałes zamknąć?

Kobieta, podobnież zawsze zamyka.

Napisano
  • Autor

> Tak jest to mozliwe, juz sie spotkalem z kilkoma takimi przypadkami

Nieoficjamnie pojnformowali mnie, że mogli tylko "przygotować się" do samochodu i żeby nie robić hałasu, zdjąć samochód np. z miasta. Teraz zaczałem myśleć, czy np czegoś nie wymienić, domontować hmm.gif

Napisano

> Teraz zaczałem myśleć, czy np czegoś nie wymienić, domontować

Ja bym "domontował" opcję gwarancji kwoty odszkodowania w AC. ok.gif

Napisano

Jezeli chcieli pociagnac auto to by to zrobili, prawdopodobnie byli to jacys partacze, niepowinni robic drugiego podejscia, za duze "ryzyko" ale nigdy niewiadomo, niestety frown.gif

Napisano

... jezeli masz pewnosc ze wlamanie bylo, to wlasnie albo AC w razie czego, plus dodatkowe zabezpieczenie anty kradzieżowe ...

Napisano

niestety mozliwe oslabiony.gif , spotkalem sie juz z nie jednym takim przypadkiem

Napisano

Proponuje prewencyjnbie na noc wyciagac np. pzekaznik pompy pwliwa tak zeby nikt nie uruchomil auta.

Oraz dlugiterminowo zainstalowac jakies dodatkowe zabezieczenie. Jak nie dzisiaj moga przyjsc za miesiac.

Mi tez sie wlamali kiedys do auta i nic nie uradli. I to w centrum mialsta przy samym rynku gdzie niema nawet 5 sekund zeby nikt nie szedl.

Napisano

> Ja bym "domontował" opcję gwarancji kwoty odszkodowania w AC.

Dokładnie, ja dopłaciłem do AC i mam przez rok gwarantowaną kwotę z faktury zakupu auta. Co do dodatkowych zabezpieczeń to proponuje zamontować wyłącznik pompy paliwa ukryty w jakimś sprytnym miejscu. Albo wykupić lokalizator GPS, tylko nie wiem ile kosztuje abonament na taka usługę wink.gif

Co do włamania to możliwe że ktoś spłoszył złodziei, albo zdjęli jakoś wzór kluczyka z bębenka i pewnego pięknego dnia wejdą i pojadą autem jak swoim sick.gif Nie wiem czy w ogóle sa takie metody ściągania wzorów z bębenka bez demontażu, ale nasi najlepsi fachowcy pewnie mają jakąś metodę.

Chyba że po prostu wyłamali zamek, czego z zewnątrz nie widać (da się tak), a włściciel o tym nie wie bo zawsze zamyka auto pilotem hmm.gif

Napisano

> Chyba że po prostu wyłamali zamek , czego z zewnątrz nie widać (da się

> tak), a włściciel o tym nie wie bo zawsze zamyka auto pilotem

a probowales ? Ja tam sie nie znam w tego typu sprawach, ale kiedys probowalem niewlasciwym kluczykiem i moglem sobie nim obracac bez konca

Napisano
  • Autor

> niestety mozliwe , spotkalem sie juz z nie jednym takim

> przypadkiem

Niestety takie coś znalazłem w internecie (z 2006r,):

tekst

Quote:

Złodzieje wymyślają coraz to nowsze metody kradzieży samochodów. Teraz przyszła "moda" na permanentne deaktywowanie immobilizera.

Fot. Archiwum Policji

Prowokacja policyjna - złodziej przyłapany na gorącym uczynku.Bezpardonowe wyciągnie kierowcy z samochodu na światłach odchodzi do lamusa. Złodziej woli w nocy zakraść się do auta i przy pomocy laptopa oraz specjalnego programu rozbroić system zabezpieczeń. Tak ukradziono auto m. in. Davidowi Backhamowi. Ostatnio jednak popularna stała się nowa metoda nie wymagająca noszenia notebooka.

Złodziej dogaduje się z jedną osobą w fabryce samochodów lub w zakładzie montującym alarmy i namawia ją by ta wyjęła chip z kluczyka, a potem umieściła go przy immobilizerze. Przez to blokada nigdy nie uaktywnia się i żeby ukraść samochód wystarczy już tylko otworzyć drzwi i uruchomić zapłon. Najgorsze jest to, że przez cały czas właściciel nie jest świadomy zagrożenia, bowiem alarm i centralny zamek działają bez zarzutów.

Jak podaje magazyn Auto Express w ten sposób w Manchesterze skradziono już 100 aut.

crazy.gif

Napisano

proponuję zakupić halogen z włącznikiem ruchu i zamontować przed drzwiami garażu oraz kamerkę uruchamianą spod tego samego obwodu co halogen, podłączyc pod jakąś stacjonarkę. do tego zamontować w widocznym miejscu tablice typu obiekt chroniony by Group 259xxxx wink.gif - można zanabyć taka bez umowy z ochroniaczami, wygogluj zlosnik.gif

Napisano

pamiętam akcję z końca lat 90 jak z Carserwisu na 1 Sierpnia Wwa serwisanci dorabiali kluczyki do Bravo/Brava/marea (np.) i umieszczali je ukryte gdzieś w aucie, lub odrazu dawali złodziejowi. klient odbierał nówkę auto i cieszyl się przeważnie bardzo krótko z nowego nabytku. także pomysl nie jest taki świeży biglaugh.gif

dlatego nie oddaje partaczom z serwisu naprawiac auto za bajońskie kwoty

Napisano

> a probowales ? Ja tam sie nie znam w tego typu sprawach, ale kiedys

> probowalem niewlasciwym kluczykiem i moglem sobie nim obracac

> bez konca

Nie wiem na 100% czy się da bo złodziejem nie jestem wink.gif Ale myślę, że bandziory mają łamaki do zamków, no chyba, że w Golfie jest taki inteligentny zamek, że po włożeniu czegokolwiek innego niż pasujący klucz bębenek będzie się obracał bez końca. Tak zrozumiałem Twojego posta, jeżeli faktycznie tak jest to trzeba pogratulować inżynierom ok.gif

Napisano

Miałem przypadek z ojca autem, auto stało przed domem ok 5 minut, dosłownie 5 minut, alarm włączony, deadlock aktywowany, auto zamkniete, szyby też...

Weszli do auta, nie uszkadzajac nic, dosłownie, szyba nie wybitam żaden zamek nie uszkodzony, po kradzieży radia, auto zamknięte, alarm aktywowany tongue.gif

Napisano

szyba nie wybitam

> żaden zamek nie uszkodzony, po kradzieży radia, auto zamknięte,

> alarm aktywowany

Chyba tylko dla jaj nie ukradli samochodu. Złodzieje dysponujący takim sprzętem do bezinwazyjnego otwierania auta (a nawet jego zamykania!) raczej nie zadawaliby sobie tyle trudu żeby tylko radio ukraść. Jak dla mnie urządzali sobie zawody jakieś tongue.gif

Napisano

Wyciagnij aku grinser006.gif sprzedaj golfa ,wiadomo że chodliwe,sam bym tego nie chciał za darmo. zeby.GIF Raczej nie chcesz myslec kiedy ci go zwiną.Nie stety taki kraj .

Napisano
  • Autor

Ile może kosztować przekodowanie centralki i kluczyków w ASO / poza ASO (jeżeli ktoś poza ASO to robi hmm.gif)?

Napisano

> Ile może kosztować przekodowanie centralki i kluczyków w ASO / poza

> ASO (jeżeli ktoś poza ASO to robi )?

a moze weszli zobaczyli ze benzynka a nie TDI i dali spokój ... ?

Napisano

> a moze weszli zobaczyli ze benzynka a nie TDI i dali spokój ... ?

Takie rzeczy widać od zewnątrz bez wchodzenia do auta smile.gif no chyba, że faktycznie poszła totalna amatorka yikes.gif

Napisano

> Takie rzeczy widać od zewnątrz bez wchodzenia do auta no chyba, że

> faktycznie poszła totalna amatorka

Tak? Po czym rozpoznajesz?

Napisano

> Tak? Po czym rozpoznajesz?

Kiedys VAG'i w TDI mozna bylo poznac po kranach wink.gif Jak jest teraz to nie wiem bo nie zwracalem uwagi

Napisano

> Tak? Po czym rozpoznajesz?

taki prosty przyklad to po wyskalowanym obrotomierzu...

spece wykorzystuja numery Vin na przedniej szybie frown.gif chyba VW chcial im ulatwic zycie, bo na nic innego sie to nie przydaje, kiedys nie bylo i sie jezdzilo...

Napisano
  • Autor

> a moze weszli zobaczyli ze benzynka a nie TDI i dali spokój ... ?

Oznaczony 1.6 wink.gif

Napisano

> taki prosty przyklad to po wyskalowanym obrotomierzu...

> spece wykorzystuja numery Vin na przedniej szybie chyba VW chcial im

> ulatwic zycie, bo na nic innego sie to nie przydaje, kiedys nie

> bylo i sie jezdzilo...

Hehe no tak, jak kuknie do środka to pozna wink.gif

Napisano

> Kiedys VAG'i w TDI mozna bylo poznac po kranach Jak jest teraz to

> nie wiem bo nie zwracalem uwagi

Masz na myśli wydech? Hmm poznać można, tylko trzeba się orientować mniej więcej, bo np. Leon II 1.6 ma jedną rurkę i ten sam tylko 1.9 tdi również jedną rurkę smile.gif

Napisano

no pewnie zlosnik.gif volkswageny złodzieje w polsce maja rozpracowane pod kazdym kątem passed_out.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.