Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kombi 4x4 - jak to jeżdzi i ile pali?

Featured Replies

Napisano

> tak jak pisałem, zabawa w kałuży na osiedlowym parkingu i czym tu

> się podniecasz Pewnie jak byś się wybrał na centomanie to też

> byś nas zasypał linkami do filmów pokazujących jakie te autka są

> fajne

Jesli widziales jakies chore emocje w lakonicznym stwierdzeniu "Na takie wystarczy", to musisz popracowac nad percepcja. Doprecyzowalem dla potomnych, aby nie mieli blednych pogladow po twoim lekcewazacym stwierdzeniu.

Nie kazdy sobie zdaje sprawe, ze dla niektorych wszystko, co nie zalewa dachu, jest osiedlowa kaluza. Innym 15cm fala na ul. Hallera we Wroclawiu podczas wiekszego deszczu powoduje, ze silnik Mondeo pluje korbowodami przez zawory wydechowe.

Napisano

> Jesli widziales jakies chore emocje w lakonicznym stwierdzeniu "Na

> takie wystarczy", to musisz popracowac nad percepcja.

> Doprecyzowalem dla potomnych, aby nie mieli blednych pogladow po

> twoim lekcewazacym stwierdzeniu.

> Nie kazdy sobie zdaje sprawe, ze dla niektorych wszystko, co nie

> zalewa dachu, jest osiedlowa kaluza. Innym 15cm fala na ul.

> Hallera we Wroclawiu podczas wiekszego deszczu powoduje, ze

> silnik Mondeo pluje korbowodami przez zawory wydechowe.

Coś Ty taki nerwowy ? na ambicje Ci wjechałem ? biglaugh.gif

Napisano

> Coś Ty taki nerwowy ? na ambicje Ci wjechałem ?

Tu chyba chodzi o cos takiego ze wiekszosc ludzi kojarzy auta osobowe, terenowe i takie ktore udaja terenowe czyli wszelkie bulwarowki. I z takich ludzi kazdy costam slyszal ze to taka sciema bo te auta w teren sie nie nadaja. Ale przeznaczenie tego typu samochodow jest inne niz offroad, podobnie jak forestera ktorego ciezko sklasyfikowac ale niejest napewno autem do offroadu, przynajmniej seryjnie.. Ostatnio podwozilem kogostam i mowi - " co tak wolno jedziesz po tych dziurach, przeciez masz terenowke" ::D Przy czym w jego myslach bylo :" kupiles sobie pseudoterenowke hehehe". Moze kazdy ma jakiestam inne przemyslenia ale ja forestera nie kupowalem jako terenowki i niema sluzyc do jazdy w terenie. I moze nie tyle ze wnerwia mnie ale poprostu nie chce mi sie tlumaczyc niektorym ze to ze auto ma naped na 4 nie czyni z niego terenowki nie bede nikomu niczego udowadnial pchajac sie w teren z ktorego nie wyjade skoro moj samochod ma zawieszenie bardziej na asfalt niz na dziury (troche dlubniete przez poprzedniego wlasciciela) i mam gdzies to ze ktos mysli o moim aucie jak o terenowce ktora nie nadaje sie na offroad, jak ktos tak mysli to znaczy ze jest glupkiem i tyle smile.gif Podobnie jak terenowka nie nadaje sie na autostrady. Wiec o co Ci chodzi ? zeby.GIF

Napisano
  • Autor

eeee...

zapewniam, że w terenie mozna spokojnie powozić zwykłym przednionapędowym autem - czym mniejsze tym lepsze palacz.gif

Jak się zaczyna robic poważniejsze błocko lub śnieg, lekki lód to forester jest na miejscu. To auto na rozmiękłych gruntowych drogach daje radę waytogo.gif

A prawdziwe terenówki to niezbędne sa na totalnych bezdrożach tudzież na zaoranym, gliniastym polu.

o zabawie w błocku i żwirze nie mam pojęcia gdyż mnię to nie kręci. Zawodowo dość się najeżdżę goofniaymi drogami, żeby jeszcze po robocie sie w błocie paprać zlosnik.gif

Forester to dzielne auto - chyba go nie doceniasz albo nie masz potrzeb dostosowanych do jego możliwości.

Tyle, że mi się on nie widzi hehe.gif

Napisano

Nie no ja nie twierdze ze nim z asfaltu sie nie zjezdza ale do terenowek to mu daleko, tymbardziej ze moj jest nizszy niz seria. Tak sie zlozylo - chcialem forka bo jest wysoki i mozna jezdzic po gorkach nie myslac o tym ze sie zostawi podwozie a kupilem obnizonego zeby.GIF No ale wzgledy finansowe czesto decyduja smile.gif

Ja wiem ze wielu osobom forestery sie nie podobaja i dlatego go chcialem. Mi sie miedzy innymi dlatego podoba smile.gif

Napisano

> Tak sie zlozylo - chcialem forka bo jest wysoki i mozna

> jezdzic po gorkach nie myslac o tym ze sie zostawi podwozie a

> kupilem obnizonego

Bo ty kupiles zepsutego, a ktos ci wmowil, ze to niby obnizony biglaugh.gif

Napisano

> Bo ty kupiles zepsutego, a ktos ci wmowil, ze to niby obnizony

Kupilem dobrego a ja go zepsulem zeby.GIF

A jak Ty smigasz tym sowim po lasach to nie psuje Ci sie zawiecha ? Takie moze glupie pytanie ale - masz stbailizator ? Bo ja popsulem i stwierdzam ze o ile po czarnym jezdzi sie przeokropnie to po dziurach jakos przyjemniej smile.gif

Napisano

> Kupilem dobrego a ja go zepsulem

> A jak Ty smigasz tym sowim po lasach to nie psuje Ci sie zawiecha ?

> Takie moze glupie pytanie ale - masz stbailizator ? Bo ja

> popsulem i stwierdzam ze o ile po czarnym jezdzi sie

> przeokropnie to po dziurach jakos przyjemniej

Mam seryjny i funga. To tobie sie urwalo mocowanie stabilizatora do podluznicy od zbyt grubego staba?

Napisano

> Mam seryjny i funga. To tobie sie urwalo mocowanie stabilizatora do

> podluznicy od zbyt grubego staba?

Od zbyt grubego chyba nie ale sie urwalo. To w sumie jakistam zwykly WL jest. Byl frown.gif A miesiac wczesniej w aso pytalem czy mozna costam wzmocnic bo czasem zjezdzam z asfaltu i powiedzieli ze nic niemam zmieniac bo wszystko jest bardzo dobrze i ze ino mam niezapierniamiczac. Moze by ich zaskarzyc, co ?? hmm.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Chociaz w sumie to podejrzewam ze to juz bylo urwane kiedys wczesniej i zrobione "na handel" smile.gif ale gdybyac to sobie teraz moge smile.gif Tak czy owak po dziurach jezdzi sie wygodniej a po czarnym w zakretach trzeba duzo bardziej zwalniac bo nieprzyjemnie sie jedzie. Ale itak jesli mnie aso czyms nie zdenerwuje to nastepny tez bedzie forek smile.gif

Napisano

nie wiem i jakiej kwocie myslisz, ale moze naprzyklad bmw 3 lub 5 z napedem na 4?

w tych nowszych naped jest calkiem calkiem

> Chodzi mi o wersje 4x4 typu allroad a nie np. subaru impreza

> może jakieś volvo albo skodzina?

Napisano

Tak czytam ten temat i się zastanawiam może bez'owi od razu unimoga zaproponujecie ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

brałbym chętnie do firmy - ale koszty sciana.gif

..ale jakbym na miasto tym wyskoczył.... 893goodvibes.gifpalacz.gif

hehe.gif

Napisano

> Chodzi mi o wersje 4x4 typu allroad a nie np. subaru impreza

> może jakieś volvo albo skodzina?

> ewentualne uzywanie: drogi + lekki teren + śnieg.

> jak to jest napedzane, czy to w ogóle daje radę , jak to daje radę

> mechanicznie (trwałość, koszty itd...) no i o ile więcej to

> pali.

> Warto czy nie warto?

Alfa 156 Crosswagon 1.9 JTDm 16v (150 KM) - cos na kształt Subaru Outbacka XC70.

Zaleta jest niewatpliwe stały naped na 4 kola i nieawaryjny dizel pod maska. Wada, że alfa, ze niezbyt przestronna i z malym jak na kombi bagażnikiem.

Niestety 159 Q4 za nisko zawieszona na Twoje potrzeby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.