Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,4 12V gaśnie przy ruszaniu

Featured Replies

Napisano

Witam,mam problem jak w temacie,silnik gdy jest zimny po kilku godzinach postoju odpala na dotyk pracuje równo i ładnie wkręca się na obroty ale gdy próbuje ruszyć dławi i gaśnie,muszę strasznie długo długo kręcić aby załapał z wielkim trudem i po chwili gaśnie,jak już uda sie go uruchomić muszę go trzymać na obrotach przez chwile i dopiero praca silnika sie jakoś unormuje.To występuje jedynie na zimnym silniku,jak popracuje sobie 3-4 minuty na wolnych obr. ruszam normalnie i jedzie jak powinien tak jakby nigdy nic confused.gif Dodam,że na LPG po odpaleniu awaryjnie udało się ruszyć,jechał zamulony przez 200m i przy pierwszym wciśnięciu sprzęgła zgasł,a potem jak wyżej.Wczesniej problemu nie zauwazyłem bo zawsze pracował chwile przed jazdą zanim szyb nie oskrobałem itp.

Jak narazie próbowałem mu na noc aku odpiąć,ale bez zmian.Macie jakieś pomysły od czego może to zależeć?

Napisano

Standardowa procedura,na poczatek proponuje sprawdzić przewody WN i swiece,może tu być problem(zawilgocone kabelki moga dac ostro w d...pe zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

panowie a powiedzcie mi czy pompa paliwa po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka jeden raz po drugim,powinna za każdym razem pompować paliwo czy przez jakiś czas powinna trzymać ciśnienie?

Napisano

> panowie a powiedzcie mi czy pompa paliwa po kilkukrotnym przekręceniu

> kluczyka jeden raz po drugim,powinna za każdym razem pompować

> paliwo czy przez jakiś czas powinna trzymać ciśnienie?

Powinna pompować za każdym przekręceniam kluczyka.

Napisano

a mi sie wydaje, ze po pierwszym przekreceniu pompuje jesli odrazu drugi raz próbujesz to juz nie, trzeba odczekac jakas minute i dopiero znów bedzie pompowac

Napisano

sugerujesz, że można by poniekąd sprawdzić działanie pompy i ciśnienie paliwa poprzesz kilkukrotne przekręcenie kluczyka z pozycji stop na MAR i dopiero odpalenie?? Sam się zastanawiałem czy by to zrobiło jakąś różnice...

Napisano

Jest w układzie regulator ciśnienia paliwa który odpowiada między innymi za to czy pompa ma dobijać ciśnienie przy ponownym uruchomieniu zapłonu czy nie.

Po 2-3 minutach zapewne pompa już dobija ponownie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.