Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szczury, kuny i inne badziewie gustujące w samochodach

Featured Replies

Napisano

Do tej pory wydawało mi się to nieprawdopodobne, zdarzające się wyłącznie wałęsającym się gdzieś po lasach, czy po prostu będacych bliżej "przyrody" zlosnik.gif niż centrum dużego miasta. A jednak..

W środku Warszawy, w miejscu teoretycznie oddalonym od potencjalnych wylęgarni gryzoni - śmietników, bazarów, studzienek kanalizacyjnych itp, pod maske samochodu zawitał sobie sporawych rozmiarów szczur sick.gif

Parszywe bydle zeżarło przewody autoalarmu angryfire.gif skutecznie go unieruchamiając. Na pierwszy rzut oka straty niby niewielkie, przynajmniej mam nadzieję że tylko to zeżarł, ale trzeba jechać do ASO bo autko nowe, na gwarancji, trzeba resztę sprawdzić, pewnie parę stówek pęknie oslabiony.gif

Bydle było na tyle beszczelne, że po otwarciu maski siedziało na silniku i gapiło się na właściciela icon_eek.gif

Teraz pozostaje pytanie - jak się przed tym badziewiem bronić ? zasieki odpadają, znalazłem na allegro coś takiego

ultradźwiękowy ostraszacz kun, szczurów itp

Ktoś testował takie rozwiązanie, może się wypowiedzieć na temat skuteczności metody ?

Chciałbym uniknąć powtórki z rozrywki.

Napisano

niestety volvo.......

ale doradzę że wszystkie te elektroniczne ustrojstwa są tyle warte co połamany parasol.....

najlepszy sposóbi sprawdzony : sierść psa w woreczku przywiązanym gdzieś pod maską.

za darmo i długowieczne

Napisano

> W środku Warszawy, w miejscu teoretycznie oddalonym od potencjalnych

> wylęgarni gryzoni - śmietników, bazarów, studzienek

> kanalizacyjnych itp

A właśnie w środku miasta szczurów jest najwięcej crazy.gif W każdym bloku mieszkalnym jest dużo więcej szczurów niż ludzi sick.gif A że coraz mniej jest bezdomnych kotów (z różnych względów), to i szczury czują się zupełnie bezkarnie i mnożą się na potęgę. Na dodatek ludzie wyrzucają coraz więcej żywności. Znajomy biolog kiedyś badał populacje szczurów w Krakowie i zebrał niesamowity materiał - szczury nigdy nie miały się tak dobrze jak teraz crazy.gif Stare dobre sprawdzone metody są najlepsze - woreczek z sierścią psa pod maską ok.gif

Napisano
  • Autor

> niestety volvo.......

> ale doradzę że wszystkie te elektroniczne ustrojstwa są tyle warte co

> połamany parasol.....

> najlepszy sposóbi sprawdzony : sierść psa w woreczku przywiązanym

> gdzieś pod maską.

> za darmo i długowieczne

Widzisz, to że było to wiem, sierść psa jakoś specjalnie mnie nie przekonuje, tym bardziej że musiałbym dorwać najpierw psa sąsiada biglaugh.gif

A co do tych elektronicznych - ultradźwiękowych wynalazków to w szukajce znalazłem tylko jedną negatywną opinię. Problem polega na tym, że jeżeli owe urządzonka faktycznie działają to nie bardzo jest to jak potwierdzić w warunkach amatorskich - nie zechlaly samochodu bo albo ich nie było albo urządzenie zadziałało.

Dlatego moje pytanie jest równie teoretyczne co praktyczne grinser006.gif, a nuż widelec mamy zoologa gdzieś w odwodzie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Stare dobre sprawdzone metody są najlepsze - woreczek z sierścią

> psa pod maską

Hmm... miejsce to płyta lotniska, zasadniczo kawałek od najbliższej kanalizacji czy śmietnika, ale jak widać szczur łapy ma i robi z nich użytek.

No to pies sąsiada będzie chyba miał drobny zabieg fryzjerski hehe.gif

Napisano

Wysłać ci pocztą? Mojego kudlacza daje na pierwsze postrzyzyny, wiec moge dostarczyc zapas na kilkaset lat zlosnik2.gif

Napisano

na psa kota i kreta polecam

[image]http://www.zielen24.pl/images/pies_kot_stop_600ml.jpg[/image]

jest też odpowiednim w atomizerze

[image]http://www.zielen24.pl/imagemagic.php?img=images/pies_kot_stop_spray_500ml.jpg&w=100&h=100&page=[/image]

są produkty z firmy BROS też skuteczne

[image]http://sklep.centrum-sojka.com.pl/photo/product_info/3/1/6/1_31686c008ca2.jpg[/image]

polecam, bo testowałem osobiście na kotach, pod wiata gdzie parkuję kotów było od groma, z 20 sztuk jak nic, dogadaliśmy się z sąsiadami, użyliśmy tych środków i koty się wyprowadziły, w chwili obecnej zapląta się gdzieś jeden dwa raz na jakiś czas ok.gif

Jeśli masz problem ze szczurami itp to poszukaj produktów tych firm na interesującą Cię zwierzynę ok.gif

Napisano

[del]

mialem podobny przypadek pare lat temu tyle ze gryzonie bardziej ekskluzywne bo u Helmutow, nie obylo sie bez serwisu i tam mi zamontowali podobne ustrojstwo, nie wim czy ma to ultradzwieki ale wydaje cichy bardzo wysoki ton, ktory najbardziej wkorza mnie jak mam cos przy aucie zrobic.

Od paru lat nie ma sladu gryzoni pod maska.

Napisano

Mnie jakaś p***** kuna czy inny szczur wyzarł wygłuszenie pod maską i na przegrodzie silnika. Musiałem robić z AC bo koszt duży.

Dlatego zdecydowałem że kupuje podobny:

http://www.allegro.pl/item579449634_skuteczny_odstraszacz_myszy_szczurow_kun_cichy.html

Ale nie chce nic w aucie podłaczac dlatego bede wklądał pod maskę tan zasilany bateriami.

Napisano
  • Autor

hehe, dzięki za propozycję, ale ten towar akurat się znajdzie zlosnik.gif

Napisano

W motorwizji pokazywali sposób, kostka zapachowa w pończosze przyczepiona pod maską. Podobno działa ok.gif

Napisano
  • Autor

Ja chyba jednak, oczywiście oprócz sierci psa zlosnik.gif, zdecyduje się na taki podłączany. Na początek zobaczę sobie w domu jak to działa i ile prądu pobiera, żeby zamiast poprzegryzanych kabli nie mieć padniętego akumulatora po jednej nocy. smirk.gif

Napisano
  • Autor

Jednak wygląda na to że te elektroniczne zabawki mają skuteczność równa prawdopodobieństwu tego że coś nam postanowi wszamać samochód po raz drugi... a szkoda buu.gif

Najciekawsze na dole strony

Napisano

> Jednak wygląda na to że te elektroniczne zabawki mają skuteczność

> równa prawdopodobieństwu tego że coś nam postanowi wszamać

> samochód po raz drugi... a szkoda

> Najciekawsze na dole strony

widac zwierzatka te madre sa {niestety} i szybko sie ucza ze to nie jest dla nich zagrozenie cfaniaczek.gif

Napisano

A ta sierść to musi być od jakiegoś rasowego psa, czy wystarczy od zwykłego kundla? grinser006.gif

Bo wydaje mi się, że jak szczur poczuje sierść z ratlerka, to prędzej pęknie ze śmiechu hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.