Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nadkola tył

Featured Replies

Napisano

gumy 155/70 R13

będą obcierały czy nie?

dodam, ze przy komplecie osób oponka obciera mi o rurę wlewu paliwa icon_rolleyes.gif

Napisano

> gumy 155/70 R13

> będą obcierały czy nie? przy komplecie osób oponka obciera mi o rurę wlewu paliwa

to standardowy rozmiar opon w niektórych modelach, np u mnie. i u mnie nie ociera o nadkole. ale skoro bez nadkola już Ci ociera a nadkole przykrywa rurę, to pozostaje zapodać dystanse... hmm.gif

Napisano

> gumy 155/70 R13

> będą obcierały czy nie?

> dodam, ze przy komplecie osób oponka obciera mi o rurę wlewu paliwa

Zależy od auta, ja mam fabryczne nadkola i lewy tył obciera mi leciutko, jak tył siądzie mocniej. Rozwiązałem ten problem w ten sposób że kupiłem alu z poldożera z ET29 i teraz mam spokój. Ale żeby o wlew paliwa obcierało? to już przesada hmm.gif

Napisano

a co tam ma obcierać??

toż to 155/70 nie ma gumy w ogóle wink.gif

Napisano

> gumy 155/70 R13

U mnie przy tych gumach, z nadkolami przy maksymalnym obciążeniu (więcej już do auta się wpakować nie dało... 3 osoby dorosłe, dziecko i full bagażu po dach) nic nie obcierało nawet na dołach.

Napisano

> gumy 155/70 R13

ja mam 165/65 przy felgach 14"x6" i na równej grodze nie obciera nawet z "ciemna masa" z tyłu hehe.gif , ale jak droga robi sie falista to juz przy wiekszych predkosciach ( drive.gif >60) sa problemy

Napisano

> ja mam 165/65 przy felgach 14"x6" i na równej grodze nie obciera

> nawet z "ciemna masa" z tyłu , ale jak droga robi sie falista

> to juz przy wiekszych predkosciach ( >60) sa problemy

dlatego trzeba sobie zrobić 2 dystanse i umieścić pod odbojnikami wewnątrz siedziska sprężyn, nawet dziura jest fabryczna do ich montażu przewidziana rotfl.gif

Napisano

> gumy 155/70 R13

Jak Ci opona obciera o rurę do wlewu, to może masz belkę krzywo przykręconą? Albo rura od wlewu się odczepiła z mocowania. Akurat na wysokości opony powinien być taki plastik co ją trzyma. U mnie nie obcierało nigdy, gdy kupiłem felgi 14x6J ET 35 i do tego mam 185/55 R14 trochę mi obcierało o nadkole plastikowe wewnątrz, ale opalarką podgrzałem i lekko przeprofilowałem i już jest OK. Nic nie obciera w środku. Łapało mi ranty, ale to z racji szerokich felg i opon, ale wstawiłem podkładki po odbojniki takie jak LordFalcon napisał (zrobione z kawałka starej opony) i teraz jest miodzio. smile.gif

Napisano

nie żadne dystanse tylko po latach pęka objemka która trzyma tą rurę "bliżej" blachy i trzeba to zamocować jak tak miałem a obecnie też bujam się na 155/70 R13 i jest spoko nawet załadowany- a niekiedy to jak dowale to aż cały profil chowa się w nadkole boje_sie.gif

Napisano

> gumy 155/70 R13

U mnie obcierają i moim rozwiązaniem bedzie -35 Jamex, na zakup których zbieram sie i zbieram. Jutro jeszcze dokładnie obcenie co obciera bo dopiero teraz wieczorem przy komplecie pasażerów wyszło że trze.

Napisano
  • Autor

> U mnie obcierają i moim rozwiązaniem bedzie -35 Jamex, na zakup

> których zbieram sie i zbieram. Jutro jeszcze dokładnie obcenie

> co obciera bo dopiero teraz wieczorem przy komplecie pasażerów

> wyszło że trze.

u mnie nie obciera ale wyciąłem trochę nadkola

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.