Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] gdzie najlepiej umiescic czujnik temp. wew. auta

Featured Replies

Napisano

witam. moze ktorys z kolegow montowal czujnik temperatury w srodku auta? bo zastanawiam sie gdzie go najlepiej zalozyc, zeby w miare dobre temperatury pokazywal.

pozdrawiam

Napisano

>Ja u siebie zamontowałem pod fotelem kierowcy z tyłu pod szyną tak, że wskazuje temp przy nogach pasażera z tyłu, Pomocne to jest w zimie gdy właczy sie ogrzewanie i widać kiedy w tym miejscu robi sie cieplej

Napisano

> >Ja u siebie zamontowałem pod fotelem kierowcy z tyłu pod szyną tak,

> że wskazuje temp przy nogach pasażera z tyłu, Pomocne to jest w

> zimie gdy właczy sie ogrzewanie i widać kiedy w tym miejscu robi

> sie cieplej

ale jak wlączysz w zimie nadmuch na nogi pasazera to wowczas już czujnik zaczyna pokazywac glupoty zawyzajac wskazania... wink.gif

Napisano

> bo zastanawiam sie gdzie go najlepiej zalozyc

Nie Ty jeden.... wink.gif Powiem tak: nie ma dobrego miejsca smile.gif Jak dasz za wysoko - będzie zawyżał, pod dachem jest zawsze najcieplej. Dasz za nisko - będzie zaniżał. Pomysłu montażu pod fotelem nie skomentuję wink.gif

Swój dałem w pobliżu wajchy od biegów (nie miałem innego wyjścia, czujnik jest zamontowany wewnatrz wskaźnika zlosnik.gif ) i jest tak: zima na dworze, rano wsiadam do auta, temperatura na zewnątrz i wewnątrz taka sama: np. -5*. Jadę, jadę, ogrzewanie właczone, w twarz już gorąco że aż oczy pieką a na wskaźniku 0* smile.gif Nadmuch włączony, teoretycznie cyrkulacja i mieszanie powietrza wewnątrz powinno być a tu qpa. Po pół godzinie jazdy termometr zaczyna pokazywać rozsądne temperatury smile.gif Pomaga machanie rękami - poprawia cyrkulację hehe.gif

Myslę, że idealnym miejscem byłoby umieścić go między oparciami przednich foteli, dokładnie w środku między podłogą a dachem wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Pomysłu montażu pod fotelem nie

> skomentuję

Hmm a co w nim takiego zlego? bo akurat to miejsce wpadlo mi do glowy jako 1 blush.gif

> Myslę, że idealnym miejscem byłoby umieścić go między oparciami

> przednich foteli, dokładnie w środku między podłogą a dachem

> Pozdroofka

2 czujniki i interpolacja wynikow grinser006.gif tak naprawde to nawiew w Fce dziala na przod wiec pasazerowie juz tak cieplo nie beda mieli... osobiscie zauwazylem ze zaraz po wylaczeniu nagrzewania nie jest juz tak fajnie cieplo i szybko robi sie zimno (oczywiscie w zime)

Napisano

> Hmm a co w nim takiego zlego? bo akurat to miejsce wpadlo mi do glowy

> jako 1

Wiesz ile czasu potrzebuje ciepłe powietrze aby dotrzeć pod fotel? wink.gif

> 2 czujniki i interpolacja wynikow

waytogo.gifgrinser006.gif

Pozdroofka

Napisano

w saabie miałem w desce rozdzielczej mniejwięcej na połowie wysokości auta wewnątrz. Czujnik fabryczny umieszczony w tubce i z wentylatorkiem który wciągał powietrze z kabiny i przedmuchiwał go poprzez czujnik. Konstrukcja prosta i naprawdę skuteczna. Sprawdzane termometrem laboratoryjnym i wskazania na wyświetlaczu w aucie i te na termometrze różniły się nie więcej niż + / - 2 oC.

Napisano

> Czujnik fabryczny umieszczony w tubce i z wentylatorkiem który wciągał powietrze z kabiny i przedmuchiwał

> go poprzez czujnik.

I to jest rozwiązanie (przy okazji podsunąłeś mi dwa pomysły zlosnik.gif ).

> Sprawdzane termometrem laboratoryjnym i wskazania na

> wyświetlaczu w aucie i te na termometrze różniły się nie więcej

> niż + / - 2 oC.

Kiepsko, zadawalające by było 0,00002* grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Wiesz ile czasu potrzebuje ciepłe powietrze aby dotrzeć pod fotel?

Tym samym podobna sytuacja jest z nogami pasazerow itp itd

Parafrazujac siedzac w bliskiej odleglosci od kaloryfera odczuwasz cieplo co nie jest wyznacznikiem tego ze w calym pomieszczeniu jest cieplo cool.gif

Hmm zaczalem sie nad tym zastanawiac... ja bym montowal gdzies w okolicach tylnej kanapy jak sie konczy tunel srodkowy - srodek samochodu na "srodkowej" wysokosci hehe.gif

czolem

Oberon

Napisano

> Hmm zaczalem sie nad tym zastanawiac... ja bym montowal gdzies w

> okolicach tylnej kanapy jak sie konczy tunel srodkowy - srodek

> samochodu na "srodkowej" wysokosci

No właśnie o tym pisałem wyzej smile.gif :

> Myslę, że idealnym miejscem byłoby umieścić go między oparciami przednich foteli, dokładnie w środku między podłogą a dachem

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.