Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana oryginalnego radyjka na nawigację

Featured Replies

Napisano

Więc sie pochwale smirk.gif

Wymieniłem to:

6b325bbbcf4c098em.jpg

Na to:

8147ed85988f8555m.jpg 13be2f7603c6ae19m.jpg a83c4c7a90230fabm.jpg b5f5f46d09c6e403m.jpg

Oczywiście jak zawsze i tym razem miałem pod wiatr hehe.gifsciana.gif

Ale obecnie wszystko pracuje poprawnie - Telefon / Radyjko / Nawigacja / Zmieniarka / komunikacja z autem oraz z kierownicą wink.gif

Postaram sie tu opisać co i jak.... no prawie wszystko.... wink.gif ale zawsze można sobie TU POCZYTAĆ ..........

Do poprawnego podłaczenia Nawigacji potrzebowałem:

- mikrofon

- anteny GPS oraz telefonicznej GSM ( kupiłem oryginalną sick.gif )

- Kieszeni aby to wszystko w czymś sie trzymało ( od radyjek jest inna )

- Troche kabla 50 OHM

- +12V po stacyjce i po czasie 5 sekund ( tak dla oszukania Body komputera ) - miałem już z ster kierownicy

- Troche czasu hehe.gif

Dzięki pomocy kolegów ( marekkoc oraz MARCINOLO 20.GIF ) udało sie to poskładać...

Tak więc różnica w kieszeniach

83283aee7fc25b5bm.jpg Ta dalej jest do Nawi 0e2fef9f95f1ec4dm.jpg A ta od Radia

Numer Fiata kieszeni do Navi to: 46790149

Antena oryginalna GPS / GSM / FM od Fiata Stilo sick.gif

45b8396f918babf7m.jpg aa0d2c3b59c0fcabm.jpg06775de612b4fbacm.jpg 862c01da4e3202c7m.jpg

Po odkręceniu 4-rech wkretów schodzi plastykowa osłona i ukazuje nam sie zawartość - ta czworokątna płytka to właśnie antena GPS .... moja nie pracowała poprawnie - łapała po 4 max 7 satelitów i to po kilku minutach a nawet kilkudziesięciu.... lub wcale a czasami potrzebowała aby auto pognało ponad 120 km/h aby sie zlokalizować.... sick.gif więc wyrwałem chwasta i wymieniłem - przeszczepiłem - sam "środek " na srodek z takiej ( ponizej ) koszt zakupu coś około 30 zł hehe.gif i wszystko teraz biega ok.gif wykrywa mi na pomorzu do 12 satelit i lokalizuje auto do 10 metrów smile.gif

Pozostałe dwie płytki to Antena FM oraz antena telefonu ( a tak na marginesie to sam bat od anteny z GPS nie pasuje do zwykłej anteny - inne gwinty )

Potrzebna jest dowolna Antena GPS z wtykiem: HRS

f328b068dc4f0fc2m.jpg

CDN....

Napisano

nie mając oryginalnej anteny GPS , też zakupiłem za kilkadziesiąt zł taki zamiennik , przykleiłem do przedniej szyby, navi śmiga i lokalizuje zupelnie dobrze ok.gif

Napisano

no pieknie... smile.gif co było ze nie widziało satelit?

p.s w wek zamontowałem tempomat szwagrowi i działa za pierwszym podejsciem.. zlosnik.gif gdzie wcinałes sie w instalacje przy kompie? czy przy aku bo tam jest koniec przy braku kostki... teraz trza cosi wymyslec z kontrolka.. smile.gif

Napisano

Panie... a jak z cenami? Co ile kosztuje?

Napisano
  • Autor

> no pieknie... co było ze nie widziało satelit?

Ta oryginalna antena. zaczynała lokalizować po 2 godzinach i przy V ponad 160 km/h shocked.gif ale po wymianie jest ok.gif

> podejsciem.. gdzie wcinałes sie w instalacje przy kompie? czy

> przy aku bo tam jest koniec przy braku kostki...

Przy akumulatorze... ale w przypadku Bravo trzeba będzie przy kasecie ....

> teraz trza cosi

> wymyslec z kontrolka..

wink.gif miałem gotowe rozwiązanie - włosi to wymyślili wink.gif szedł przewód do licznika i dioda przez rezystor i tranzystor była podłaczona pod 12V z manetki.... ale niestety to sie pewnie świeciło cały czas po załaczeniu manetki a nie wtedy gdy tempomat był aktywny frown.gif

Napisano

no tez własnie tak mysle o takim rozwiazaniu, tak jest w orginale ze po załaczeniu manetki juz sie swieci kontrolka ,wiec prawie orginał... brak tylko komunikatu na lcd ze aktywny po przekreceniu na on...

p.s tylko kiszka, bo szwagier tez ma abarthowe zegary i tam brak kontrolki temp. moze podepne sie pod 120 w kołeczku ,zawsze to jakies nawiazanie do predkosci...

p.s to kiedy zegary abowe hehe?

Napisano
  • Autor

> po załaczeniu manetki juz sie swieci kontrolka ,wiec prawie

> orginał... brak tylko komunikatu na lcd ze aktywny po

> przekreceniu na on...

Aaaa tego nie wiedziałem... wydawało mi sie, ze jak jest aktywny to powinien sie świecić hmm.gif

> p.s to kiedy zegary abowe hehe?

hehe.gif na razie myślę o wymianie kierownicy na taką z sterowaniem radiem i Navi.... teraz mam tylko radio sterowane... oslabiony.gif

Napisano

> Aaaa tego nie wiedziałem... wydawało mi sie, ze jak jest aktywny to

> powinien sie świecić

a widzisz smile.gif

> na razie myślę o wymianie kierownicy na taką z sterowaniem radiem

> i Navi.... teraz mam tylko radio sterowane...

no ja to przerabiałem... mam juz w stilonie 4 kiere hehe.gif

a szwagrowi zapodałem od abartha i nawet manetki + - swieca zlosnik.gif niestety biegów nie zmienia... hehe.gif

p.s a potem pozostaje Liskowi zapodac orginał parktronic... tez da rade .. działa... po 5 sec... brawo.gif

Napisano
  • Autor

> p.s a potem pozostaje Liskowi zapodac orginał parktronic... tez da

> rade .. działa... po 5 sec...

Nie ten co mam jest super wink.gif....

Ale tak sie zastanawiam nad czujnikiem deszczu hmm.gif

Napisano

> Nie ten co mam jest super ....

> Ale tak sie zastanawiam nad czujnikiem deszczu

hehe... mam wszystkie klamoty to tego projektu... jak dobrze poszukasz to istalacje w lampce tez znajdziesz.... smile.gif chcesz bo mi sie juz nie chce...?? screwy.gif

Napisano

> Nie ten co mam jest super ....

> Ale tak sie zastanawiam nad czujnikiem deszczu

jak bedziesz chcial to mam caly zestaw do czyjnika deszczu z lusterkiem

• 1 rok później...
Napisano

Lisek,

czy masz jakieś dodatkow fotki tej elektroniki z anteny GPS?

po tym jak zdechł mi aku, connect nie widzi satelit. Czy ta antena to coś prostego czy tam jest jakaś elektronika która np zawilgotniała i nie chce ruszyć. ANtena przechodzi testy z CONNECT+ ale satelit nie widać

Czy obudowa anteny gdzie znajduje się antena gps jest sklejana czy daje się normalnie rozkręcić?

pozdrawiam

Napisano

Zazdraszaczam samozaparcia i ilości wolnego czasu... spineyes.gif

Jak się kiedyś zapomni, to przypadkiem budę podmieni i będzie miał NB hehe.gif

Napisano

a próbowałeś ją restartować, trzeba nacisnąć chyba 3 razy setup może się tylko przywiesiła

Napisano
  • Autor

> Lisek,

> czy masz jakieś dodatkow fotki tej elektroniki z anteny GPS?

Raczej już nie.... odkręca się antenkę i odkręcasz obudowę od spodu....

Ale możesz kupić sobie taka antenke i podłączyć do radia bez rozkręcania - upewnić się, że to antena a nie kabel...

Tak w antenie GPS-u jest elektronika... to nie tylko ten kwadracik - jest widoczna na zdjeciu na początku wątku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.