Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile maja przejechane Wasze bravy?

Featured Replies

Napisano

i jakie powazniejsze ''usterki'' mieliscie do tej pory i ile was to kosztowalo? Moja ma przejechane 190 tys. i teraz zbliza sie juz czas na wymiane zawieszenia (tarcze, wahacze itd.) . rozrzad, termostat... Z powazniejszych usterek tzn. ktore odczula zwlaszcza moja kieszen to byla ''awaria'' komputera co kosztowalo mnie 900zl. Poza tym jest ok biglaugh.gif... Przy okazji moze ktos z was moglby mi doradzic czy przy wymianie rozrzadu musze wymienic tez napinacz ? Czy to nie jest konieczne...

Napisano

O tej porze to się śpi zlosnik2.gif

> Przy okazji moze ktos z was moglby mi doradzic czy przy wymianie rozrzadu musze wymienic tez napinacz ? Czy to nie jest konieczne...

Wymieniając rozrząd koniecznie należy wymienić napinacz i rolkę prowadzącą waytogo.gif przy okazji należy też spojrzeć na pasek wieloklinowy i napinacz tegoż paska waytogo.gif i ewentualnie wymienić

Niektórzy doradzają robiąc rozrząd, wymienić także pasek(ki) wieloklinowy (z napinaczem i rolką), ja też tak zrobiłem wink.gif

Napisano
  • Autor

> O tej porze to się śpi

> Wymieniając rozrząd koniecznie należy wymienić napinacz i rolkę

a ile za to zaplaciles? p.s. A Ty czemu nie spisz? smile.gif

Napisano

> a ile za to zaplaciles?

w 1.6 nie pamiętam dawno to było, w jtd koszta ze zniżkami 750, myśle że nie można porównywać cen z 1.6 hmm.gif

> p.s. A Ty czemu nie spisz?

bo muszę rano wstać i jakoś nie mogę się zebrać do spania hahaha.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> w 1.6 nie pamiętam dawno to było, w jtd koszta ze zniżkami 750,

ile? yikes.gif

Napisano

> ile?

no tyle zlosnik.gif z paskiem wieloklinowym rolkami i napinaczami i to tego jeszcze szczeki hamulcowe były za 50zł

w ASO za sam rozrząd kszyczeli 1000zł

Napisano

> a ile za to zaplaciles? p.s. A Ty czemu nie spisz?

jak zauwazyłaś, na forum jest trzech modów

tak więc pracujemy na trzy zmiany

antares ma w tym tygodniu nocki zlosnik.gif

Napisano

> i jakie powazniejsze ''usterki'' mieliscie do tej pory i ile was to

> kosztowalo? Moja ma przejechane 190 tys. i teraz zbliza sie juz

> czas na wymiane zawieszenia (tarcze, wahacze itd.) . rozrzad,

> termostat... Z powazniejszych usterek tzn. ktore odczula

> zwlaszcza moja kieszen to byla ''awaria'' komputera co

> kosztowalo mnie 900zl. Poza tym jest ok ... Przy okazji moze

> ktos z was moglby mi doradzic czy przy wymianie rozrzadu musze

> wymienic tez napinacz ? Czy to nie jest konieczne...

Przy wymianie rozrządu to zorientuj się ile biorą za to w miarę renomowanych ASO (niekoniecznie fiat) chodzi o gwarancję bo nawet nowy pasek zawsze może strzelić a wtedy jest jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy za remont.

Napisano

wymiana kompletnego rozrządu (pasek, rolka, napinacz) na oryginalnych fiatowskich częsciach nie powinna przekroczyć 500 (w aso i poza aso)

Napisano

napinacz i rolka plus pasek 200zł na allegro , robota 100zł , razem 300 zł , mechanik jak ma blokady wałków to wiadomo że wie o co chodzi.

Napisano

termostat poraz 2-gi, przelacznik zespolony, uszczelka pod kapa zaworow, zawalony zamek w tylnej klapie bagaznika, 2x klamki (kosmetyka), pourywane zaczepu (oczka) kluczykow - musialem dorabiac ...i chyba wsio. O normalnych eksploatacyjnych wymianach pisal nie bede z wiadomych przyczyn.

Przy wymianie napedu rozrzadu wymieniasz rowniez napinacz z rolka. Wiekoszsc wersji silnikow w BBM'ach ma jednak zintegrowany napinacz + rolka.

Napisano

Witam wszystkich.

Koszt wymiany rozrządu w silniku 1.6:

-w aso na orginalnych częściach ok 600zł

-w warsztacie zapłaciłem 380zł

Jeżeli chodzi o gwarancję to w aso dają rok. W warsztacie gdzie wymieniałem również na rok, myślę, że każdy dobry mechanik powinien dać gwarancje minimum na 10tyś.

Odradzam kupowanie części przez allegro, jeśli ktoś nam naprawi auto na takich częściach napewno nieda nam gwarancji.

Napisano

...moja ma przejechane 136 tys. ,normalne zabiegi eksploatacyjne(opony,oleje,płyny,rozrząd,klamki ,zawiecha)

...z poważnych usterek to mi się breloczek do kluczy zerwał zakrecony.gif

Napisano

Moje braffko ma juz ponad 240 tys i poza naprawami eksploatacyjnymi zafundowalam mu tylko nowe sprzeglo (niezbedne w autku ujezdzanym przez kobietke wink.gif)) i wymienilam kolektor z plastikowego na aluminiowy ze wzgl.na instalacje gazowa.Aktualnie wymieniam rozrusznik,bo juz dawal o sobie znac.Poza tym nie narzekam,a wrecz jestem zachwycona yay.gif

Napisano

> i poza naprawami eksploatacyjnymi zafundowalam mu tylko nowe sprzeglo

To tez element eksploatacyjny zlosnik.gifwink.gif

> Poza tym nie narzekam,a wrecz jestem zachwycona

Me too ...z tym ze zachwycony hehe.gif

Napisano

heyah !!! palacz.gif

Brava 1,6 lpg z 1999r, kupina 2 lata temu przy przebiegu 60 kkm, do tej pory wymieniona sonda lambda, ogranicznik drzwi + części eksploatacyjne. Obecnie 120 kkm wymieniony rozrząd, olej w skrzyni biegów i amortyzatory tylne. Co ceny rozrządu, to jeszcze nie rozliczałem się z mechanikiem, bo samochód odebrałem w piątek wieczorem, a w sobotę rano jakiś gość w Audi 80 wjechał mi w pupa.gif na tyle szybko, że będzie to już najprawdopodobniej koniec kariery Bravki /przynajmniej w moim posiadaniu/ zlosnik.gif

Napisano

Co tu pisać jump.gif

Napisano

Kupilem jak miala 118 tys

Od tamtej pory zrobilem

- Rozrząd (komplet)

- Amorki P & T

- Wahacze (dwa razy)

- Koncówki drązka (dwa razy)

- Tarcze BREMBO MAX

- Klocki

- Tłumik (komplet)

- łozyska przod

- tylne STOP (3 albo 4 razy)

- Nagrzewnice

- silnik wycieraczki

- lampy przod

- zderzak przod

- Kolektor wydechu

- zamek klapy silnika

- malowalem lusterka i trojkaty z tylu

- rozrusznik (sam bendix)

Teraz mam 170 i chce zrobic

- Rozrzad

- Wahacze

- Koncówki

- Polakierowac maske

- Zrobic nowy sportowy zderzak (a'la Evo 8)

- Tapicerke

- Amorki

- zreperowac klime

- pomalowac lusterka i trojkaty z tylu

- wymienic klamki

- Wsadzic tylne tarcze od HGT

I wiele wiele innych rzeczy - ale jak sie kocha to do konca :D

Tom

Napisano

105 tyś

wymieniany rorząd (robocizna 150 zl) oraz sonda lambda (robocizna 0 - sam wymienialem biglaugh.gif) oraz materiały ekploatacyjne smile.gif

co będe wymienial?? hmmm radio i głośniki, tylną półkę z maskownicami, chyba trmostat ale jeszcze nie wiem,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.