Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Neverending Story - Klimatronik

Featured Replies

Napisano

Tak,.. wiem, że było o tym dużo,.. sam sporo pisałem ostatniej jesieni smile.gif. Co znalazłem poczytałem,.. troche pogrzebałem we własnej pamięci,.. i pewności nie mam. Ale zanim znowu zginę na długi czas z głową pod deską rozdzielczą wolę zapytać,.. może ktoś pamięta ( bo ja jakoś nie ). Czy ktoś wie ( ale tak na 100-%), który z siłowników odpowiada za kierowanie nawiewu na szybę? Mam dziwny objaw, że cały czas dmucha mi na szybę,.. nie da się "zamknąć" tego nawiewu. Żeby było trudniej - przy autokalibracji jest wszystko ok. Wszystkie siłowniki działają,.. wszytkie nawiewy ( kierunki ) się włączają i wyłączają. A po autokalibracji nawiew na szybę się otwiera i tak już zostaje. Pozastałe nawiewy mogę włączyć i wyłączyć ale wciąż otwarty nawiew na szybę zdecydowanie zmniejasza wydajność pozostałych nawiewów. A więc,.. który to siłownik?

Napisano

najwyzej umieszczony siłownik w eperze nazywany defrost

Napisano

Oj wspolczuje jak to jest ten na samej gorze co to troche inaczej wyglada. Zdaje sie ze bez wymontowania wszystkiego nie dasz rady go wymienic oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Wiem cóś o tym,.. na jesieni go wyjmowałem. Wtedy był problem ze "strzelaniem" bo się obracał w kółko. Po mojej naprawie było ok. A teraz znowu coś nie tak.

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedna prośba,.. bo może ja się czepiam.. Czy możecie sprawdzić w swoich nawiewach ( z klimatronikiem ) czy przy ustawieniu nawiewu tylko na środek wieje Wam coś też na szybę czy nic?

Napisano

> czy nic?

nic - jak wieje, tzn. że nie zamknął dobrze no.gif

Napisano

Ja nic nie czuje... niewiem.gif

Pewnie jednak siłownik do wymiany.... skończył sie...

Napisano
  • Autor

No właśnie to wszystko jest troche dziwne. Tak jak pisałem wcześniej, w trakcie autokalibracji wszystkie nawiewy działają ok. Otwierają się i zamykają całkowicie. Również po przekręceniu kluczyka w stacyjce ( przy ustawionym nawiewie tylko na środek ) wszystko ustawia się prawidłowo. Wieje na środek, a nawiew na szybę zamyka się całkowicie. Po ok. 10 sekundach coś jednak się zmienia i zaczyna "popuszczać" na szybę niewiem.gif

Gdybym miał pewność co jest zepsute to już bym się za to zabrał, a tak to nie mam pewności,. może siłownik,.. a może panel szwankuje?

Napisano

Hmmm nie pamientam jak jest mocowana sama klapka/przesłona w tym miejscu i czy może dojść do obluzowania klapki względem siłownika niewiem.gif moze sama klapka przestawia się ale osobiście w to watpie...

Ja bym jednak dla świętego spokoju wymienił ten siłownik - juz miałeś z nim problemy i moze potencjometr dostał... a może właśnie przekręcił klapkę lub nawet ukrecił/poluzował/ułamał/ przestawił niewiem.gifdevil.gif wewnątrz jakąś ośkę

U mnie zamyka szczelnie - to znaczy nie czuje nic ale zobacze - zatkam wyloty na środku tunela i skieruje na środek i moze wtedy coś poleci na szybę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.