Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światłą do jazdy dziennej

Featured Replies

Napisano

> natomiast sterowanie (załaczanie świateł) od przewodu stacyjki.

Też tak bym chciał ale który to dokładnie kabelek i gdzie mogę go znaleźć w komorze silnika?

Napisano

> Też tak bym chciał ale który to dokładnie kabelek i gdzie mogę go znaleźć w komorze silnika?

a jakie dzienne masz? bo teraz oferowane dzienne maja moduly sterujace, wystarczy tylko wpiac w zasilanie z aku, i podac sterowanie z pozycji i tyle

Napisano

> Ja mam tak zrobione i nie mam

> problemów

I po przekręceniu stacyjki świecą Ci cały czas, jaka to funkcjonalność jak nie gasną po włączeniu oświetlenia od pozycji w górę.

Napisano

Jeszcze nie kupiłem ale przymierzam się do takich jak na foto.

Mają + - i sterowanie, więc jak podłącze bezpośrednio pod aku to będą świeciły cały czas a wyłączały się tylko podczas włączenia świateł mijania. Dlatego potrzebuję kabelek ze stacyjki aby załączały się tylko przy włączonym zapłonie. Jeśli podepnę je pod pozycje to będą świeciły również jak załączę postojowe bez kluczyka.

post-138173-14352511363718_thumb.jpg

Napisano

> Jeszcze nie kupiłem ale przymierzam się do takich jak na foto.

> Mają + - i sterowanie, więc jak podłącze bezpośrednio pod aku to będą świeciły cały czas a

> wyłączały się tylko podczas włączenia świateł mijania. Dlatego potrzebuję kabelek ze stacyjki

> aby załączały się tylko przy włączonym zapłonie. Jeśli podepnę je pod pozycje to będą świeciły

> również jak załączę postojowe bez kluczyka.

W NB M-Jet o ile dobrze pamiętam to + stacyjki pod głównymi bezpiecznikami był przewód koloru szarego, dokładnie mogę powiedzieć wieczorem. Można też wykorzystać + od zapalniczki.

Napisano

> Jeszcze nie kupiłem ale przymierzam się do takich jak na foto.

> Mają + - i sterowanie, więc jak podłącze bezpośrednio pod aku to będą świeciły cały czas a

> wyłączały się tylko podczas włączenia świateł mijania. Dlatego potrzebuję kabelek ze stacyjki

> aby załączały się tylko przy włączonym zapłonie. Jeśli podepnę je pod pozycje to będą świeciły

> również jak załączę postojowe bez kluczyka.

no to podpinac pod stacyjke a sterowanie do swiatelek z pozycji, tak jak kartonic Ci pisal

Napisano

Dzięki, w takim razie muszę poszukać tego kabelka chyba że znajdę gdzieś ten przekaźnik który załącza się po stacyjce i daje też napięcie na zapalniczkę.

Napisano

> W NB M-Jet o ile dobrze pamiętam to + stacyjki pod głównymi bezpiecznikami był przewód koloru

> szarego, dokładnie mogę powiedzieć wieczorem. Można też wykorzystać + od zapalniczki.

Potwierdzam. Od stacyjki, szary gruby przewód obok dwóch grubszych czerwonych w skrzynce bezpieczników obok akumulatora. Zapamiętałem bom się tego dłuuugo naszukał jak zakładałem dzienne ledy.

Zobacz jeszcze ten temat: Dzienne LEDy

• 4 miesiące później...
Napisano

> Ja w Stilo miałem tak, że zapalały się z pozycyjnymi a gasły z mijania - a dodatkowo świeciły tylko

> wtedy, gdy działał silnik (było ładowanie). Po uruchomieniu silnika na włączonych pozycyjnych

> po ok. 5 sekundach zapalały się światła dzienne, po zgaszeniu silnika po chwili gasły (do tego

> celu służył taki gotowy moduł, który sprzedawany jest jako urządzenie do automatycznego

> włączania świateł mijania).

> Patent się sprawdził, więc tak samo zostały podłączone w dwóch innych autach.

Właśnie zamontowałem prostokątne lampy dzienne LED z wewnętrznym wyłącznikiem. Żółty wlutowałem w przewód postojówki przy wtyczce lewej lampy. Czarny do klemy (-). Biały tymczasowo pod jakiś bezpiecznik (+). Działa dobrze, tzn. wyłącza LED-y po postojówce, ale włącza po przekręceniu kluczyku w MAR.

Kol. Daniel_I już w 2009r pisał o włączaniu tych lamp po uruchomieniu silnika. Proszę o radę speców od elektroniki (elektryki), ale "łopatologicznie" jak to podłączyć (biały). Gdzie znajdę odpowiedni przewód czy zacisk? Czy potrzebny jakiś moduł i jeśli tak to jaki i jak go podłączyć? Czy łączyć przez bezpiecznik? Dzięki z góry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.