Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawo a zmiana silnika i ramy

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Czy jeżeli wymieniam silnik, to muszę na stację diagnostyczną dostarczyć jakieś kwity? Planowana zmiana byłaby z benzyny na większego diesla. To, że diesel a nie benzyna łatwo diagnosta stwierdzi, a pojemność? Wpisze "na gębę" czy potrzebny jakiś rzeczoznawca? Co, jeżeli wymieniam ramę, nabiją mi całkiem nowe numery, czy przepiszą numer VIN z dowodu? Co, jeśli nowa rama ma niewidoczny swój numer?

Napisano
  • Autor

Dzięki, ciekawe czy dane silnika ściągnęli sobie z jakiejś bazy po numerze, czy z owej umowy kupna sprzedaży silnika.

Napisano

> Dzięki, ciekawe czy dane silnika ściągnęli sobie z jakiejś bazy po

> numerze, czy z owej umowy kupna sprzedaży silnika.

z tego co sie orjetuje to umowa kupna-sprzedazy

Napisano

> Dzięki, ciekawe czy dane silnika ściągnęli sobie z jakiejś bazy po

> numerze, czy z owej umowy kupna sprzedaży silnika.

zmienialem pojemnosc, musialem miec umowe k-s, zaswiadczenie montazu z zakladu mechanicznego, dane (pojemnosc i moc) wzieli z jakiegos katalogu i przeprowadzili przeglad rozszerzony ok.gif

pozdr.

Napisano

> bez tego sie nie obędzie?

u mnie się obeszło bez, a dane przepisał sobie diagnosta z umowy k-s do której sam je wpisałem

Napisano

> bez tego sie nie obędzie?

to juz zalezy od diagnosty ok.gif ja sobie sam te zaswiadczenie wypisalem i pieczatke postawilem, tylko kierownik sie podpisac musial grinser006.gif

pozdr.

Napisano

> Cześć,

> Czy jeżeli wymieniam silnik, to muszę na stację diagnostyczną

> dostarczyć jakieś kwity? Planowana zmiana byłaby z benzyny na

> większego diesla. To, że diesel a nie benzyna łatwo diagnosta

> stwierdzi, a pojemność? Wpisze "na gębę" czy potrzebny jakiś

> rzeczoznawca? Co, jeżeli wymieniam ramę, nabiją mi całkiem nowe

> numery, czy przepiszą numer VIN z dowodu? Co, jeśli nowa rama ma

> niewidoczny swój numer?

Przede wszystkim zorientuj sie czy diagnosta podbije ci zmiane sposobu zasilania silnika czyliz benzyny na diesla, bo tak latwe to nie jest. Znam doslownie kilka sztuk samochodow, u ktorych to przeszlo, wiekszosc zostala odrzucona, wiec zapewne nie obejdzie sie bez rzeczoznawcy i opinii dopuszczajacej do ruchu, ale to dopiero polowa sukcesu.

WIec najpierw jedziesz na sucho na okregowke, bo tylko te maja uprawnienia do zatwierdzania zmian konstrulcyjnych pojazdow i gadasz z gosciem jak on to widzi oraz co potrzebuje. A potem zalatwiasz wszystko co chce.

Na moj gust bez rzeczoznawcy sie nie obejdzie i bedzie musial wystawic zaswiadczenie o zmianach konstrukcyjnych pojazdu. Z tym na okregowke na rozszerzone badanie techniczne i potem WK. Przechodzilem to wszystko ostatnio.

Napisano
  • Autor

No to niezła kiszka może być. Co do źródła zasilania i zmian, to sprawa wygląda tak, że cały, kompletny dół pochodziłby z innego całkiem auta (napęd, zawiecha, silnik, instalacja elektryczna), na to tylko moja stara buda i papiery. Ale widzę, że chyba łatwiej będzie zrobić w drugą stronę, tym bardziej, że i tak pojemność silnika zostanie odkryta, co będzie na moją niekorzyść zlosnik.gif Ale, czy diagnosta bez kręcenia nosem podbije zmianę budy? crazy.gif

Napisano

> Ale, czy diagnosta bez kręcenia nosem podbije zmianę budy?

Buda w przypadku który Cię interesuje (zapewne terenówka) jest wymienna. Cechy identyfikacyjne są na ramie.

Tabliczkę tylko musisz przełożyć.

Nie robisz nic nielegalnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.