Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine 9882ri nie współpracuje poprawnie z penami na usb

Featured Replies

Napisano

Mam następujący problem, który objawia się tym, że radio nie widzi wszystkich folderów nagranych na pendrive'y.

Mam pendrive Kingstona 8GB i z 70ciu folderów z muzyką widoczne jest tylko 11.

Podobnie na 2GB Sandisku, tu widzę ok 20% wszystkich albumów/folderów. Reszta dla radia nie istnieje.

Zmianiałem nazwy folderów, formatowałem pena itd ale to nie pomaga.

Nie ma też reguły. Niektóre foldery widoczne są na Kingstonie, a nie widać ich na Sandisku i vice versa.

Dzwoniłem do Serwisu Alpine i powiedzieli mi że to znany problem i polecili próbować z innymi pendrivami, najlepiej o niewielkiej pojemności. A tak najlepiej to peny Alpine kupić:)

Stąd pytanie, czy ktoś już przetestował i ma sprawdzonego pen-a najlepiej 8GB z którym poprawnie współpracuje radio alpine?

Albo jakiś inny sposób na okiełznanie tematu.

W założeniach na 8GB miałem mieć całą swoją kolekcję mp3 bez zmieniania penów, motania itd. A tu KUKU. Niezadowolony jestem bo nie spodziewałem się po Alpine że będzie takie banalne problemy robić.

Napisano

Mam pena 4GB jakiś nołnejm, nie pamiętam nazwy a w autku jest, wszystkie foldery alpinka widzi ok.gif Mam inny model (9880) ale to chyba nie ma znaczenia niewiem.gif

Edit: TrekStor 4GB się zwie zlosnik.gif

Napisano

jak kolega wyzej model 9880 i brak problemow z penami 4gb - wiekszych nie probowalem

Napisano

> Mam następujący problem, który objawia się tym, że radio nie widzi

> wszystkich folderów nagranych na pendrive'y.

> Mam pendrive Kingstona 8GB i z 70ciu folderów z muzyką widoczne

Mój alpine CDA9884r "nie widzi" wogóle pena 16GB, wszystkie, nawet niemarkowe 4GB czyta bez problemu.

Może jest to kwestia przedłużacza (w moim radiu jest wyjście USB z tyłu, na krótkim kabelku), więc mam podpięty pzredłużacz... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> jak kolega wyzej model 9880 i brak problemow z penami 4gb -

> wiekszych nie probowalem

Serwis też zaleca stosowanie max 4gb penów co by potwierdzało że problem prawdopodobnie generuje pen 8gb i większe.

Szkoda że w instrukcji jest jak się okazuje nie do końca prawdziwa informacja że radio obsługuje peny 16gb i większe, a nigdzie nie ma informacji o problemach z tak dużymi penami.

Napisano

Mam to samo radio i ten sam problem. Kingstona 4gb w ogole nie widzi, corsair 8gb od kumpla widzi wszystko, kupilem jakis tanszy 2gb i jeden folder widzi wszystkie 90kilka mp3ek ale z drugiego folderu juz widzi tylko kilka pierwszych confused.gif

Napisano
  • Autor

> Mam to samo radio i ten sam problem. Kingstona 4gb w ogole nie widzi,

> corsair 8gb od kumpla widzi wszystko, kupilem jakis tanszy 2gb i

> jeden folder widzi wszystkie 90kilka mp3ek ale z drugiego

> folderu juz widzi tylko kilka pierwszych

A jaki corsair konkretnie?

• 2 tygodnie później...
Napisano

kup se inne radio hehe.gifhehe.gifhehe.gif

moj blaupunkt czyta w chwili obecnej pena 32GB

wlaczajac w to klopoty z prądożrnoscią tudziez dzwiekiem peelnym srodka... wybieram co innego

pozdrowka dla sfrustrowanego interka grinser006.gif - walnij se piwo

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Zanalazłem połowiczne rozwiązanie na opisany problem.

Mianowicie problem generują nazwy folderów/albumów. Po zmianie nazw albumów z oryginalnych na 01, 02, 03.....Radio ujrzało wszystkie foldery zapisane na penie, no i odtwarza wszystkie kawałki które są w folderach.

Trudna jest nawigacja między folderami i wyszukanie konkretnego albumu więc 100% satysfakcji z radia z USB za 1000 zł wciąż nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.