Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny Objaw

Featured Replies

Napisano

Witam.

Problem Wyglada Nastepujaco:

Stalem Dzisiaj Na Swiatlach i Auto zgaslo frown.gif probowalem odpalic i nie dalo sie krecil krecil i nic wiecej frown.gif

Zerpchalem Go na Chodnik otwarlem maske popatrzalem ale nic nie bylo takiego szczegolnego widac. Wsiadle Do auta krece krece i odpalil wkoncu niewiem co jest grane dziwny objaw strasznie.

Co to Moze Byc ??

Napisano

Jeśli to jednorazowe to olej narazie. CZasem auta sobie gasną zlosnik.gif może jakiegoś paprocha złapał i go przytkało

Napisano
  • Autor

> Jeśli to jednorazowe to olej narazie. CZasem auta sobie gasną może

> jakiegoś paprocha złapał i go przytkało

noo wlasnie tez mi sie wydaje ze olej bo jak auto odpalam to swieci sie kontrolka akumulatora a pozniej dopiero sie zalacza olej frown.gif

Napisano

> noo wlasnie tez mi sie wydaje ze olej bo jak auto odpalam to swieci

> sie kontrolka akumulatora a pozniej dopiero sie zalacza olej

Olej - ale chyba w sensie nie przejmuj się...

Napisano

Ja mam podobny problem w ccs, jak postoi dluzej to nie chce zapalic, nawet nie prycha, albo gasnie na wolnych i tez nie wiem czemu.

Napisano

Zaden inny samochod, a sporo jezdze, bardzo roznymi autkami, nie zgasl mi sam z siebie na swiatlach. Nigdy. Takze, to raczej nie jest tak, ze autka tak maja i juz.

Napisano

Pierwsze co bym sprawdził, to dysza biegu jałowego. Mogła się przytkać i trzeba ją przedmuchać.

Później profilaktycznie zmieniłbym filtr paliwa.

Jeśli problem by się powtarzał, sprawdziłbym czy pompa paliwa dobrze daje. Powinna sikać na dobre 15 cm po odpięciu wężyka z gaźnika.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

gaznik jest do wymiany frown.gif bylem u mechanika poogladal i ta dysza jest wyrwana lata cala frown.gif moze da sie to jakos naprawic ?? czy jest koniecznosc kupienia nowego gaznika ?? Garnik Webera CC700

Napisano

> Olej - ale chyba w sensie nie przejmuj się...

a potem bedzie stał i dymił grinser006.gif

btw szukaj regenerowanego gaznika bo nowki są bardzo drogie

Napisano
  • Autor

> a potem bedzie stał i dymił

> btw szukaj regenerowanego gaznika bo nowki są bardzo drogie

noo on wogole obrotow nie trzyma jak sie jezdzi to wszystko fajnie dojezdzam do skrzyzowania hamuje a on wysokie obroty schodzi do niskich i gasnie frown.gif

Napisano

> noo on wogole obrotow nie trzyma jak sie jezdzi to wszystko fajnie

> dojezdzam do skrzyzowania hamuje a on wysokie obroty schodzi do

> niskich i gasnie

Mógłbyś wrzucić fotki, bo może nie trzeba zmieniać, a wystarczy poprawić gwint. Wiele gwintów można zrobić na kleju do tego przeznaczonym. W przypadku gaźnika mogłoby to być bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ nie występują tam praktycznie żadne naprężenia ok.gif

Ja na takim kleju zrobiłem sobie gwint w bloku silnika na łączeniu ze skrzynią w 700, a śruba wchodziła a nie wkręcała się. Po tym zabiegu mogę ją wkręcać i wykręcać bez problemu, więc zastanów się, a najlepiej wrzuć fotki ok.gif

Napisano
  • Autor

chodzi mi o ta komore nie gdzie trzymam palca tylko ta 2 i tak to okragle w srodku cale lata frown.gif

Napisano
  • Autor

dzisiaj kupilem nowy gaznik zobaczymy jak zmienie go jak bedzie chodzil smile.gif

Napisano

Dysza wolnych obrotów jest poniżej przepustnicy (lewej patrząc na zdjęcie) i można ją wykręcić z boku gaźnika. to co pokazujesz to pierścień dookoła zwykłej dyszy i jeśli auto jeździ normalnie, a gaśnie na wolnych, to nie jest jej wina. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dysza wolnych obrotów jest poniżej przepustnicy (lewej patrząc na

> zdjęcie) i można ją wykręcić z boku gaźnika. to co pokazujesz to

> pierścień dookoła zwykłej dyszy i jeśli auto jeździ normalnie, a

> gaśnie na wolnych, to nie jest jej wina.

ale ona lata i jak sie ja przytrzyma czyms to normalnie auto chodzi..

kupilem dzisiaj gaznik przlozylem wszystko fajnie chce odpalic i altek tak jakby chcial zakrecic a nie potrafi HGW co juz jest frown.gif

Napisano

> ale ona lata i jak sie ja przytrzyma czyms to normalnie auto chodzi..

> kupilem dzisiaj gaznik przlozylem wszystko fajnie chce odpalic i

> altek tak jakby chcial zakrecic a nie potrafi HGW co juz jest

A jaki masz objaw? I nie altek a rozrusznik 270751858-jezyk.gif może nie wpiąłeś obu kabli do cewki jak zmieniałeś gaźnik? skad kupileś gaźnik i za ile? Nowy?

Ja jak zmieniałem swój, to oddałem stary, a nowy dostałem zregenerowany, jak z fabryki za 150,-

Zmieniałem z FOS'a na Webera i teraz już żadnych problemów ok.gif

edit:

To czemu nie przykleiłeś na kleju do metalu jak dobrze chodził?

Napisano
  • Autor

kupilem za 150 smile.gif noo nie altek zle napisalo mi sie 270751858-jezyk.gif rozrusznik chyba szczotki powiedzialy papa frown.gif jutro bd wiedzial oddam do mechanika autko smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.