Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Agent vs KAszlak

Featured Replies

Napisano

> głównie to fazy rozrządu i zapłon

to wiem, że dlatego by silnik nie odpalił gdyby był krecony w druga strone bo odwrotnie fazy rozrzadu i zaplon. Chodzi mi o to, co blokuje silnik, ze nie mozna nim w ogole zakrecic w druga strone wink.gif

Napisano

można go w obie kręcić, kto Ci takie coś powiedział że nie można? a postuj na górce to tylko kompresja silnika trzyma samochód nic po za tym

Napisano

> to wiem, że dlatego by silnik nie odpalił gdyby był krecony w druga

> strone bo odwrotnie fazy rozrzadu i zaplon. Chodzi mi o to, co

> blokuje silnik, ze nie mozna nim w ogole zakrecic w druga strone

nic nie blokuje (przynajmniej u mnie)

Napisano

a czy przypadkiem w tloku jak jest sworzen to nie ma przesunięcia delikatnego w którąś strone i podczas pracy jak tłok idzie w dół to pcha korbe pod kątem jakimś tam i wał tylko w jednym kierunku może się obrócić.

Napisano

delikatnie jest przesunięty ale to nie zmienia faktu że można silnikiem kręcić w obie strony, niechce sie z nikogo nabijać ale wasze teorie są troche śmieszne, może najpierw zajrzeć do dokumentacji, a potem wypowiadać się na forum, bo jak ktoś obcy to przeczyta to będzie miał niezły ubaw i sobie pomyśli o centomanikach...

Napisano

A ja na twoim miejscu bylbym troche pokorniejszy, poniewaz osobiscie ogladalem malucha na Wegrzech z silnikiem tempry obracajacym sie w lewo. Przewiniety rozrusznik, zrobiony od nowa walek, przelozone tloki i dzialal. Troche nielogiczna dla mnie byla kolejnosc otwierania zaworow, ale dzialal. Problem w tym, ze sie wysral i trudno o czesci do niego. Ot taka jednostkowa operacja potwierdzajaca, ze mozna "obrocic" silnik.

Napisano

czytaj ze zrozumieniem, a potem mów mi o pokorze, we wszystkich postach w tym temacie napisałem, że można kręcić silnikiem w obie strony!!

Napisano

ja swoin parchem poganialem kaszla przez prawie 10km na drogach wiejskich gdzie bylo hamowanie i przyspieszanie i ani razu nie mialem gazu w podlodze a wiem ze koles w baku mial bo z nim pozniej przez przypadek gadalem

Napisano

> czytaj ze zrozumieniem, a potem mów mi o pokorze, we wszystkich

> postach w tym temacie napisałem, że można kręcić silnikiem w

> obie strony!!

Spoko man, luuzzz - czytajac twoja wypowiedz dodalem wjakis sposob nie w srodku i wyszlo dokaldnie odwrotnie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.