Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Instalacja gazowa ZENIT

Featured Replies

Napisano

Odwiedziłem trzech gazowników i dwóch powiedziało mi że montują instalacje Zenit (polską).

Mówili że to dobre, nie psuje się, że montowali to w jakiś eLkach i jeżdżą. O BRC twierdzili że gorsze i awaryjne. Na stronach www ładnie o tym piszą, ale pytanie jak to się sprawuje w rzeczywistości i czy warto 2800 wydawać na to cudo. Mowa oczywiście o sekwencji do Grande 1.4 16V.

Z góry dzięki za opinie, bo coraz bardziej czas goni a benzynka drożeje frown.gif Już jest 4,3 za litr Pb, kontra 1,5 za litr LPG, aż strach pomyśleć co będzie w wakacje.

Napisano

warto wziac staga 300 plus i magic jety, nie bawic sie w zadne zenity

Napisano

>nie bawic sie w zadne zenity

Może jeszcze napiszesz dlaczego nie.......

Napisano
  • Autor

> warto wziac staga 300 plus i magic jety, nie bawic sie w zadne zenity

Co do ZENIT'a:

Najnowszym produktem będącym na rynku jest system sekwencyjnego wtrysku gazu LPG i CNG - "ZENIT". Nowy sterownik wtrysku gazu jest rozbudowanym i zaawansowanym systemem sterowania który zastał opracowany w firmie Auto Gaz Centrum. Głównym założeniem było wykonanie kroku w stronę nowoczesnych, sekwencyjnych systemów sterowania wtryskiem gazu przystosowanych do wymagań zarówno najnowszych samochodów jak i nieco starszych rozwiązań. Został opracowany sterownik, który może właściwie pracować z każdym wielopunktowym wtryskiem benzyny zapewniając poprawność pracy tego systemu oraz skuteczność systemu gazowego. Najważniejsze zmiany względem poprzednich systemów, wprowadzone w sterowniku ZENIT to:

sekwencyjne przełączanie z benzyny na gaz czyli załączanie poszczególnych wtryskiwaczy gazowych indywidualnie.

funkcja "Max Power" - przełączenie z gazu na benzynę po przekroczeniu zadanej prędkości obrotowej silnika oraz automatyczny powrót do zasilania gazowego po spadku obrotów.

możliwość odłączania bądź załączania pojedynczych wtryskiwaczy benzynowych i gazowych, co pozwala na dokładną weryfikację stanu wtryskiwaczy gazowych, zacinania się, zawieszania, niedokładnego dawkowania.

możliwość kalibracji sytemu na podstawie obciążenia silnika w funkcji prędkości obrotowej. Pozwala to na stworzenie punktów kalibracyjnych mapy gazowej dokładnie odpowiadających charakterystyce wtryskiwaczy benzynowych.

proste i dobrze znane menu oraz takie same procedury regulacyjne i obsługowe jak w poprzednich systemach.

montażysta z poziomu własnego komputera PC ma możliwość zaktualizowania oprogramowania centrali i uzyskania w ten sposób nowej funkcjonalności.

Brzmi rozsądnie

Cena 2800 (ze wszystkim) w Auto Płoński w Gliwicach

BRC w Bostonie (Gliwice Dworcowa) - podobnie - 2880

.. z resztą dziś zachwalali mi tego Bostona, że robili już wiele i zawsze do niego wracali itp itd.

Sam już nie wiem co wybrać beksa.gif

W BRC wszystko jest chyba jednej firmy, a w Zenicie - nie wiem, czy to nie zbiór elementów różnych producentów.

Napisano

Ja wiem jedno - jak czegoś nie wiem w STAGu, to piszę do supportu i najpóźniej za dwa dni mam odpowiedz od gościa, który pisze soft do tego sterownika.

Czy tak samo jest w Zenith?

Samo ściągnięcie sofyu wymaga hasła.

Napisano

[....]

> Cena 2800 (ze wszystkim) w Auto Płoński w Gliwicach

> BRC w Bostonie (Gliwice Dworcowa) - podobnie - 288)

> .. z reszą dziś zachwalali mi tego Bostona, że robili już wiele i

> zawsze do niego wracali itp itd.

> Sam już nie wiem co wybrac

Podpytaj 51cent'a. On montował 2x tego Zenitha gdzieś w Katowicach i z tego co wiem był i jest zadowolony

Napisano
  • Autor

> [....]

> Podpytaj 51cent'a. On montował 2x tego Zenitha gdzieś w Katowicach i

> z tego co wiem był i jest zadowolony

Wczoraj sam do mnie na GG zagadał zeby.GIF

No i rzeczywiście chwalił.

Napisano

> Wczoraj sam do mnie na GG zagadał

> No i rzeczywiście chwalił.

Niestety gaziarz u którego on montował nie dał sobie rady z moim autem. Mam przełączanie na gaz albo z "kangurem' albo świeci check.

Proponuje (na lato) dodanie podgrzewacza wtrysków oczywiście za opłatą wpysk.gif

Rozpoznaję właśnie drugiego gaziarza u którego kolega zakładał BRC, mówi że bez problemu da radę to lepiej ustawić i też ma autoryzację AUTO-GAZ CENTRUM.

Napisano

Mialem ZENITA przez 2 miesiace. To bylo jedyne auto, z ktorego wymontowalem gaz, bo ZENIT sobie nie radzil frown.gif.

Drugi raz bym nie zalozyl.

Napisano

Co ta za autko i z jakim silnikiem

Napisano

mialem zenita w astrze gsi 16v.

wtryski plani-jety, reduktor kme silver.

ustawialismy to to sami z bratem, bo gaziarze wypuscili bez zadnej kalibracji

polecam w 100%, jak jest dobrze ustawiona to nie ma sie czego czepic ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.