Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Parujace szyby

Featured Replies

Napisano

Jako ze moja szukajka na temat mojego problemu nic nie znalazła pytam.

Pewnego dnia po włączeniu nawiewu zaczeło strasznie smierdziec grzybami i parowały szyby(bardzo). Po właczeniu klimatyzacji wszystko było w normie (nie smierdziało, szyby nie parowały). Prosta diagnoza - filtr PP. Wymieniłem filtr, kupiłem srodek K2 do domowego odswierzania klimy, niestety pomogło ale tylko dlatego, ze nie smierdzi grzybem. Szyby parują tragicznie (gdy jest wilgotno), musze jechac na zalączonej klimatyzacji, bo jak wylącze to w ciągu kilkunastu sekund na przodniej szybie, az pojawiają sie kropelki wody. Co moge zrobic? Szukac jakiejs niesczelnosci?? Czy wszystkie Ople kuleją w tym temacie, bo ja miałem 4 ople w kazdym przerabiam ten problem.

Napisano

U mnie pomoglo zrobienie porzadku w bagazniku, a szczegolnie w bocznych kieszeniach gdzie sa kratki wentylacyjne (te pod zderzakiem). Dlugo sie dziwilem ale efekt byl.

Napisano
  • Autor

> Problem z klapką obiegu wewnętrznego?

chyba nie bo słysze jak klapka sie zamyka/otwiera.

Napisano
  • Autor

> U mnie pomoglo zrobienie porzadku w bagazniku, a szczegolnie

> bocznych kieszeniach gdzie sa kratki wentylacyjne (te pod

> zderzakiem).

Ale powietrze chyba z tych kratek nie jest pobierane, tylko tą kratką przy podszybiu.

Zauwazyłem jeszcze, ze ta uszczalka zaraz pod szyba mi wylata. Tzn moge ją smiało wyciągnąc reką. Moze tam byc jakas nieszcelnosc?? i przez to dostaje sie woda??

Napisano

> Zauwazyłem jeszcze, ze ta uszczalka zaraz pod szyba mi wylata. Tzn

> moge ją smiało wyciągnąc reką. Moze tam byc jakas nieszcelnosc??

> i przez to dostaje sie woda??

Jak najbardziej do sprawdzenia, to może być przyczyną problemu.

Napisano

> chyba nie bo słysze jak klapka sie zamyka/otwiera.

To o niczym nie świadczy. Wymontuj schowek i sprawdź, czy nie działa odwrotnie lub włącz wewnętrzny i sprawdź, czy parowanie ustąpiło. Przy uszkodzonym silniczku czasem tak jest - wszystko na odwrót.

PS. A wątków na ten temat byyyyłooooo.....

> Ale powietrze chyba z tych kratek nie jest pobierane, tylko tą kratką przy podszybiu.

Ale TYMI kratkami ucieka z samochodu

> Zauwazyłem jeszcze, ze ta uszczalka zaraz pod szyba mi wylata. Tzn moge ją smiało wyciągnąc reką. Moze tam byc jakas nieszcelnosc?? i przez to dostaje sie woda??

Mi też wylata i nie paruje - to tylko ozdoba, szyba jest wklejona w ramę, stanowi również jej element usztywniający, już prędzej gdzieś brak kleju - silikonowanie pomoże.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

dzieki master, jutro sprawdze z tym zamykaniem obiegu i dam znac.

Napisano

> Problem z klapką obiegu wewnętrznego?

O tym zapomnialem, bo to usunalem pierwsze.

Napisano

Mi tez przyparowuje, koledze tez i kilku innym co maja Astry G, jeden wymienil filtr kabinowy i u niego po problemie. Ja swoj tez musze w koncu wymienic, moze pomoze.

Napisano
  • Autor

No to ja mam na jakis czas problem z parowaniem z głowy. Wracałem dzis od znajomych do domu i gosc w audi B4 wpadl w poslizg, udezyl moja astre w tyl, w konekwencji polecialem na pobocze i sciągnołem znak drogowy. Tak ze moja astrunia na kilka tygodni bedzie wylaczona z ruchu. a tak sie cieszylem oryginalnym lakierem samochodu frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.