Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

soft?

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukam jakiegos programu do stilo JTD ktorym moglbym np zlokalizowac problem z bledem airbaga.Istnieje cos takiego z tych programow ktore oferowane sa na alledrogo czy pozostaje mi jedynie aso i examiner?

Napisano

Sam program nie wystarczy potrzebny nam jeszcze interfejs. Zapewne o tym wiesz, skoro szukasz samego softu smile.gif

Ja używam "płatnej" wink.gif aplikacji o nazwie PCMSCAN ver.2.1.1

a także bezpłatnej EasyOBD II.

Interfejs który zakupiłem to model ELM 327 ver. 1.3a po podłączeniu do samochodu odczyty wyświetlane są prawidłowo ( przynajmniej takie mam odczucie ).

Dla lepszego zobrazowania dwa filmiki w MP4, niestety moja Nokija paskudnie łapie ostrość

FILMIK EASYOBD II - 6.6 MB

FILMIK PCMSCAN v.2.1.1 - 5.7 MB

Cenną informacją może być fakt iż mój Stilak miał aktualizowane oprogramowanie kompuera w ASO do najnowszej wersji.

Można tym oprogramowaniem kasować błądy w komputerze, jednak ni razu nie miałem okazji tego dokonać gdyż nic do tej pory nie wyskoczyło wink.gif

Napisano

> examiner

Niestety lub stety.....

Napisano

Cały czas się zastanawiam nad tym Examinerem. Siedze troche w informatyce, i jak pierwszy raz podłączali mojego Stilaka do Examinera można było zauważyć że to zwykły terminal dotykowy ze specjalnym oprogramowaniem i interfejsem podłączanym do portu ( nie wiem jakiego niestety ). Laptop może pełnić rolę terminala, kwestia zdobycia oprogramowania i troche zabawy z interfejsem i wiolla... jak myślicie ?

Napisano

> wiolla... jak myślicie ?

Zapewne jest tak jak piszesz... ale jeszcze sie to nikomu nie udało... soft jest do ściągnięcia a złączę o ile pamientam to jest wyprodukowane przez HP..... ale na 100% nie jestem pewny. Tymi z Allegro zrobisz wszystko w obrębie silnika...

Napisano

Sprawa przerabiana "miliony" razy. Tanio się nie da zastąpić examinera dlatego iż ponieważ ;P interface nie jest standardowy i komunikuje się komputerami w aucie swoim własnym protokołem.

Napisano
  • Autor

Panowie chodzi mi jedynie o zlokalizowanie problemu z poduchami swieci sie lampka bledu a ja nie wiem co moze byc-a moze byc doslownie wszystko bo auto latalo z tym bledem przez 4 lata.Do aso na examinera nie mam jak podjechac-auto za granica!Cos takiego np da rade http://www.allegro.pl/item667238704_toyota_rav4_avensis_corolla_96_08_napraw_sam_ss.html

Napisano

Co dokładnie się wyświetla? Zazwyczaj komputer informuje z która poduszka jest problem.

Napisano

> Cos

> takiego np da rade

Nie no.gif

Napisano
  • Autor

> Co dokładnie się wyświetla? Zazwyczaj komputer informuje z która

> poduszka jest problem.

Blad poduszki (czerwony znaczek) sie wyswietla przy odpalaniu gasnie na pae sek i znow sie zapala.Tak w ogole panowie to gdzie sa umiejscowione czujniki zgniotu w stilo chodzi mi glownie o przod auta

Napisano

> umiejscowione czujniki zgniotu w stilo chodzi mi glownie o przod

> auta

zaraz za zamkiem ciut na lewo, żółta wtyczka

Napisano

> Blad poduszki (czerwony znaczek) sie wyswietla przy odpalaniu gasnie

> na pae sek i znow sie zapala.Tak w ogole panowie to gdzie sa

> umiejscowione czujniki zgniotu w stilo chodzi mi glownie o przod

> auta

Zacznij od kostek pod fotelami!

Napisano
  • Autor

> Zacznij od kostek pod fotelami!

Kostki juz sprawdzalem przeczyscilem i wydaje sie ze sa ok ale bardziej zastanawialbym sie nad czujnikami zgniotu z przod/bok od strony kierowcy bo tam byl dzwon i nie wiem czy poprzednik w ogole je zainstalowal skoro lampak od air baga sie swiecila juz od kupna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.