Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komunikat BREAKE LAMP FAIL

Featured Replies

Napisano

Witam.Posiadam Stilo 1,9 JTD od tygodnia.Pojawił się komunikat:BREAKE LAMP FAIL lib po włosku Av.Spia Freni.Czy miał ktoś taki problem?

Napisano

eee, stawiam na to, że pewnie światło(a) stopu Ci nie świeci hmm.gif

Napisano

Quote:

--------------------------------------------------------------------------------

:BREAKE LAMP FAIL

--------------------------------------------------------------------------------

Awaria lampek sygnalizacyjnych !

Inst. os. str118

Napisano

Odkręcić tylnie lampy , przeczyścić styki na lampie i w kostce - założyć spowrotem ok.gif

Przy okazji powyjmować żarówki i zobaczyć też tam styki ok.gif

Napisano
  • Autor

>Spróbuję wyczyścić tak jak radzisz.Może to coś pomoże bo wydaję mi się ze lampy działają poprawnie,także dodatkowy stop.

Napisano
  • Autor

Ten komunikat przestał się pojawiać przez ok.1,5 dnia i znów się pojawił.

Napisano

a jak ze szczelnoscią lamp ? WODO-szczelnoscia ? moze to jakis okresowy grymas stilona potraktowanego zbyt duzymi opadami.

Napisano

jeśli nie masz nic przeciwko temu, to zmień w ustawieniach kompa w aucie w menu na język angielski. chyba będzie prościej nawet przy pytaniach na forum. Poza tym sprawdź podświetlenie tablicy rejestracyjnej z tyłu. najlepiej wtedy kiedy wyświetli się ten komunikat. Wtedy najlepiej widać wszystko. włącz światła razem z awaryjnymi i na postoju popatrz sobie na to wszystko "chłodnym okiem"

Napisano
  • Autor

Komunikat dokładnie brzmi tak: Brk.Lamp Fail.Przełączyłem na włoski i wiadomość brzmi Av.Spia Freni.Instrukcja mówi ,że to SYGNALIZACJA AWARII LAMPEK

SYGNALIZACYJNYCH

Lampka sygnalizacyjna w zestawie

wskazników (jezeli jest) swieci sie (wraz

z komunikatem wyswietlanym na

wyswietlaczu), jezeli wystapi uszkodzenie

jednej z pokazanych lampek

sygnalizacyjnych. Byłem dzisiaj w ASO Fiata i o dziwo facet też kazał zacząć od sprawdzenia tylnich lamp.Jeżeli to nie pomoże to podpięcie mi poradziłKomunikat ten niema nic wspólnego z pogodą ,pojawia się i znika niezależnie czy swieci słonce czy pada deszcz(dzisiaj dwa razy sie nie pojawił przy pozostałych uruchomieniach już był)

• 1 miesiąc później...
Napisano

Byłem dzisiaj w ASO Fiata i o dziwo facet też kazał

> zacząć od sprawdzenia tylnich lamp.Jeżeli to nie pomoże to

> podpięcie mi poradziłKomunikat ten niema nic wspólnego z pogodą

> ,

Właśnie to zwalczyłem - problemem były parametry ładowania aku alien.gif

Napisano

to raczej awaria światła stop

Napisano

> to raczej awaria światła stop

Wiesz, komunikat ten według instrukcji świadczy o uszkodzeniu lampki sygnalizacyjnej a nie żarówek. U mnie był problem z regulatorem napięcia (co dodatkowo czasem dawało komunikat engine fault. Teraz wszystko jest ok a światła stopu wszystkie i tak działały niezależnie od failurów...

Napisano

Witam, dolacze sie do tematu cool.gif

Mi ostatnio wyskoczyl komunikat BULB FAIL...czyli o przepalonej gdzies zarowce i na dodatek ''strzalka'' pokazuje ze po prawej stronie tj. od strony pasazera 270751858-jezyk.gif na wyswietlaczu swieci sie zaroweczka hmm.gif

Zastanawia mnie to bo patrzylem i wszystko jest ok...wczesniej kilka razy spalily mi sie zarowki z przodu prawa-lewa-lewa-prawa 270635636-JUMP2.gif i zadnego kumunikatu niiiiiigdy nie bylo sciana.gif

Nie wiem czy to jakies zwarcie gdzies czy jak niewiem.gif

Napisano

Zastanawia mnie to bo patrzylem i wszystko jest ok...wczesniej kilka

> razy spalily mi sie zarowki z przodu prawa-lewa-lewa-prawa i

> zadnego kumunikatu niiiiiigdy nie bylo

> Nie wiem czy to jakies zwarcie gdzies czy jak

witaj. to normalna przypadłość. Pokazuje ci że żarówka gdzieś np. nie łączy. Trzeba dociskać np. żarówki w kierunkowskazach. U mnie kieedyś tak było.

Napisano
  • Autor

Wyczyściłem wszystkie styki lamp tylnich jeszcze raz,nie omijając oświetlenia tablicy rejestracyjnej.Same styki żarówek były ok.Natomiast śruby mocujące listwę były pokryte dużym nalotem.Wyczyściłem wszystko i na szczęście komunikat zniknął.Niewiem może niebyło masy?Ale dalej niewiem ci to mogło być dokładnie.Pozdrawiam.

Napisano

> to raczej awaria światła stop

Koledzy powyżej mówią czego to awaria - lampek sygnalizacyjnych.

<............................................> nono.gif

Napisano

Przecież piszą Ci jak <................> nono.gif, że to nie chodzi o żarówki ani lampy !!!!!!!!!!!!!!

Komunikat brzmi:

BRKE.LAMP FAILED

a nie:

BRAKE LAMP FAILED

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Powiem tak,jak popadał mocny deszcz przez około 3 dni,komunikat znów się pojawił.Nie robiłem nic,mocne słońce i po komunikacie ,sam zniknął.Wniosek prosty gdzieś coś wilgnie i komunikat się pojawia.

• 3 miesiące później...
Napisano

> Quote:

> --------------------------------------------------------------------------------

> :BREAKE LAMP FAIL

> --------------------------------------------------------------------------------

> Awaria lampek sygnalizacyjnych !

Mam ten sam komunikat BRKE.LAMP FOIL

te lampki to diody SMD w zegarach

czy ktoś wymieniał coś takiego lub naprawiał?

pozdrawiam drive.gif

Napisano

> Mam ten sam komunikat BRKE.LAMP FOIL

> te lampki to diody SMD w zegarach

> czy ktoś wymieniał coś takiego lub naprawiał?

> pozdrawiam

Powiem szczerze że jeżdżę z tym komunikatem od jakiegos czasu ok.gifzlosnik.gif

Czujnik świateł stopu wymieniony ,lampy tylne sprawdzone, zegar wwyjęty i sprawdzony ,teraz zostało tylko sprawdzenie body compa ,bo podobno to jego wina .

Jak go mechanior podgrzał suszarka błąd wcielo icon_eek.gifskromny.gif

Po jakimś czasie zawitał i gości do dziś ! sciana.gif30.GIF

Napisano

> Powiem szczerze że jeżdżę z tym komunikatem od jakiegos czasu

Gdyby się wyjaśniło to opisz przyczynę

kilka osób będzie wdzięcznych w tym ja

pozdro drive.gif

Napisano

> Gdyby się wyjaśniło to opisz przyczynę

> kilka osób będzie wdzięcznych w tym ja

> pozdro

Dobra czekam na termin u elektronika ,który posprawdza can ,body comp i całą elektronike i zdam relacje ! ok.gifpalacz.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Gdyby się wyjaśniło to opisz przyczynę

> kilka osób będzie wdzięcznych w tym ja

> pozdro

No i chyba sprawa się wyjaśniła ,piszę chyba bo to pierwszy dzień bez błędu BRKE LAMP FAIL. zlosnik.gif

Okazało się po sprawdzeniu ,że było zwarcie w instalacji z tyłu i dlatego komp walił ten błąd no.gif

Przy okazji wymieniony silniczek poziomowania świateł ,czujnik świateł stopu ,żarówki przód ect,ect ok.gif

Napisano

U mnie co jakis czas to sie pojawia ale tylko gdy samochod dluzej stal lub gdy ogolnie aku ma mniej sily (co poznaje po tym ze slabiej kreci rozrusznikiem).

Napisano

Czy po usunięciu zwarcia błąd znikł , czy trzeba podpiąć examiner

do wykasowania jego . drive.gif

Napisano

> Czy po usunięciu zwarcia błąd znikł , czy trzeba podpiąć examiner

> do wykasowania jego .

Podpinal i wykasowywał wszystkie ok.gif

Napisano

> Podpinal i wykasowywał wszystkie

A kto Ci to robił?

Napisano

> A kto Ci to robił?

Mam swojego sprawdzonego mechaniora w Chrzanowie !

Reszta jak by co to na priv ok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

byłem z tym w ASO,oczywiście posparwdzali masę i stan wtyczek począwszy od lamp przednich przez zapalniczkę na tylnych kończąc,wszystko ok.Komunikat dalej się pojawia.Jestem umówiony na kolejną wizytę,bo facet się nie poddaje.Może akurat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.