Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klima

Featured Replies

Napisano

witam serdecznie...dziś przestała działać klima w moim stilo..mam manuala dioda na przycisku się świeci ale nie chłodzi...nie włącza się sprężarka ani też wentylator...byłem u mechanika na wstępną diagnozę i stweirdził ,że prawdopodobnie jakiś czujnik ale nie wyklucza też sprzęgiełka w spręzarce...umowiony jestem na przyszły tydzień bo musi podpiąć silnik pod kompa...miał ktoś podobny przypadek?

pozdrowionka

Napisano

witaj

u mnie klima lubi się " przywiesić" tzn; włączam na minimum, a ta grzeje zamiast chodzić.

Nie pomaga gmeranie gałkami regulacji temperatury.

Można najwyżej podgrzać się bardziej.

Po wyłączeniu auta, klima wraca do swej fukcjonalności i chłodzi.

Przywieszanie zdarza się raz na kilka uruchomień auta

Napisano

na zewnątrz zawsze pokazuje poprawną temperaturę - to nie Widnows i zegar hehe.gif

stawiam na wadę sterownika, wyświetlacza bi-zonu, pono z nim bywają kłopoty.

kupiłem właśnie świeższy.

nadmienię że przyciski od defrostu i ogrzewania szyby i lusterek są od wewnątrz podwędzone, stąd moje podejrzenie o wadę sterownika

Napisano

> witaj

> u mnie klima lubi się " przywiesić" tzn; włączam na minimum, a ta

> grzeje zamiast chodzić.

czasami zdarza mi się podobnie, z tą różnicą, że grzeje tylko po stronie kierowcy. po stronie pasażera chłodzi wtedy normalnie. podejrzewam, że przycina się mieszacz odpowiedzialny za ustawienie temp. wystarczy ustawić mu temp najpierw na minimum a potem na maxa i wszystko zaczyna działać normalnie

Napisano

Mówisz o wentylatorze nadmuchu powietrza do wnętrza samochodu? Jeśli tak, to czy nie działa na żadnej prędkości ( obojętnie czy przycisk klimy włączony czy nie ). Więc jeśli mowa o tym wentylatorze i nie działa całkowicie. to sprawdź bezpieczniki: F31 i F49 w kabinie pod deską rozdzielczą oraz F8, F16, F19 w skrzynce przy akumulatorze. Dodatkowo w tej skrzynce przy akumulatorze spradź przekaźniki T5, T8 i T9. Ewentualnie można jeszcze spradzić stan połączenia przewodu do czujnika ciśnienia w układzie klimy. Powinien być na rurce w pobliżu chłodnicy klimatyzacji (skraplacz).

Napisano
  • Autor

[ciach]

dzięki za podpowiedzi...wentylator nawiewu do wnętrza działa poprawnie na każdej prędkości...muszę posprawdzać te bezpieczniki i okolice czujnika...oby to było to...

Napisano

> na zewnątrz zawsze pokazuje poprawną temperaturę - to nie Widnows i

Chodzilo mi bardziej o to ze jakby ci pokazywal o wiele za niska to sprezarka ci sie nie wlaczy wink.gif

Napisano
  • Autor

witam ponownie...diagnozy jeszcze nie mam ale bezpieczniki wszystkie ok a w poniedziałek jadę na wizytę do mechanika..orientuje się ktoś może jak to jest z zaworem ciśnienia klimy bo slyszałem różne teorie już na temat ceny-począwszy od 150pln do ponad 400 bo niby od 2003 roku stosowano już nowe mniejsze i "nieco" droższe czujniki...

Napisano

ja bym obstawił nieszczelność instalacji (być moze czynnik gdzies uciekł) bo przy braku kompresji wlasnie jest taki objaw ze nie odpala ustrojstwo bo gdy nie ma cisnienia to sprezarka nie rusza ani wentilator:))

Moze na poczatek wizyta gdzies w celu sprawdzenia czy jest czynnik. A potem ewentualne poszukiwania miejsca wycieku. Na polskich dziurach nie trudno o rozszczenienie:)

Napisano
  • Autor

czynnik jest ok sprawdzałem ciśnienie...coraz bardziej prawdopodobny jest jednak czujnik ciśnienia...we wtorek będę jużwiedział co i jak...dam znać..pozdrowionka

Napisano
  • Autor

witam...jednak czujnik ciśnienia klimatyzacji...210 pln plus robocizna..ale pojawił się kolejny problem...w kolejnym wątku..."pęknięte spręzyny"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.